شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

 

محیط مدرسه به دلیل تماس نزدیک و مداوم دانش‌آموزان با یکدیگر، امکان انتقال بیماری را فراهم می‌کند.اما آگاهی از نحوه انتقال بیماری ها و آموزش به کودکان، حتی والدین ، جلوی بروز بسیاری از بیماری ها یا شدت یافتن آنها را در کودک می گیرد و زمان غیبت دانش آموزان را از مدرسه کمتر می کند. در این بخش از فراناز همراه ما باشید تا با فهرستی از بیماری های قابل انتقال در مدرسه آشنا شوید.

 

*سرماخوردگی و آنفولانزا*

 شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

 

مدرسه محيط پرازدحامی است و احتمال انتقال ویروس در اماکن پر ازدحام بیشتر می شود. برای اینکه ویروس سرماخوردگی پخش نشود یا کودک کمتر دچار سرماخوردگی و آنفولانزا شود باید به این نکات توجه کنید.

 

آنفولانزا علائم شدیدتری نسبت به سرماخوردگی دارد. اگر فرزندتان دچار آنفولانزا شد، سعی کنید ۲۴ ساعت بعد از قطع کامل تب، (در صورتی که داروی تب بر استفاده نکند) کودک را مدرسه بفرستید.

 

برای کودکانی که دچار مشکلات قلبی ریوی، آسم و… هستند، بهتر است با نظر پزشک واکسن آنفولانزا تزریق شود. بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا اواخر ماه شهریور و اوایل مهر است.
ویروس آنفولانزا و سرماخوردگی از طریق عطسه، سرفه، دست دادن و تماس با وسایل فرد بیمار منتقل می شود و از همین رو کودکان دچار سردرد می شوند !

 

به کودکان آموزش دهید، اگر دانش آموزی سرماخورده، با او دست ندهند و از لوازم شخصی او استفاده نکنند. گرچه دستگیره های در کلاس، نرده های راه پله و… ممکن است به این ویروس آلوده باشند و کودک به طور اتفاقی به آنها دست بزند، ولی اگر کودک قبل از خوردن خوراکی دست خود را با صابون بشوید، چرخه انتقال ویروس شکسته می شود و ویروس وارد بدن او نمی شود.

 

به کودکان بیمار آموزش دهید هنگام عطسه یا سرفه حتما دستمال کاغذی جلوی بینی خود نگه دارند و بعد از استفاده از دستمال آن را داخل سطل زباله بیندازند.

 

اگر دستمال نداشتند، بهتر است هنگام سرفه یا عطسه آرنج خود را جلوی دهانشان بگیرند.

 

دفعات شستن دست ها در این فصل باید بیشتر شود. البته رعایت این کار برای کودکان دشوار است چون کودکان عجول هستند و در سنین پایین توجه چندانی به بهداشت ندارند.

 

برای اطمینان از تمیز شدن دست ها زمان شستن آنها با آب و صابون باید ۲۰ ثانیه طول بکشد. در صورتی که آب و صابون در دسترس نیست می توان از محلول های الکلی هم استفاده کرد.

 

بهتر است مسوولان مدرسه با محلول های ضدعفونی هر از گاهی میزها، دستگیره ها و… را تمیز کنند و حتما داخل دستشویی صابون مایع قرار دهند.

 

دقت کنید برای مطالعه بهتر کودکان آنها باید استراحت و خواب کافی داشته باشند.

 

همچنین از میوه های تازه و مواد خوراکی مقوی استفاده کنند. این کار باعث می شود سیستم ایمنی کودک قوی شود.

 

*آبله مرغان*

 شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

 

آبله مرغان در فصل پاییز زیاد دیده می شود. در صورتی که کودک دچار این بیماری شد، تا وقتی که بهبود نیافته، از فرستادن او به مدرسه اجتناب کنید. البته ویروس آبله مرغان قبل از بروز بثورات جلدی قابل انتقال است.

 

 

*آسم و آلرژی (حساسیت)*

 شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

 

بعضی از کودکان در هوای سرد دچار تشدید علائم حساسیت و آسم می شوند. برای جلوگیری از تشدید آسم و حساسیت باید قبل از شروع مدارس واکسن آنفولانزا تزریق شود. چنین کودکانی در هوای سرد نباید به مدت طولانی ورزش کنند. حتما اسپری کودک را در کیفش قرار دهید. در هوای سرد جلوی دهان و بینی کودک را با شال بپوشانید. کشیدن سیگار در محیط منزل حتی اگر در بالکن باشد برای این کودکان مضر است.

 

*اسهال و استفراغ*

اسهال و استفراغ در فصل سرما هم اتفاق می افتد. ویروس هایی در فصل سرما وجود دارند که روی سیستم گوارشی اثر می گذارند. استفاده از غذای نامناسب از بوفه مدرسه یا خیابان هم می تواند باعث مسمومیت غذایی در کودک شود.

 

در صورتی که کودک دچار اسهال و استفراغ شد، نیاز به درمان خاصی ندارد، فقط باید مایعات کافی دریافت کند و تا ۲۴ ساعت بعد از بهبود کامل در مدرسه حضور یابد. آموزش شستن دست قبل از غذا خوردن کمک زیادی به جلوگیری از انواع زخم های گوارشی می کند.

 

*یبوست و مشکلات ادراری*

سرویس بهداشتی مدارس ممکن است تمیز نباشد. بعضی از کودکان از رفتن به دستشویی اجتناب می کنند. این کار باعث می شود دچار یبوست و دل درد شود یا مشکلات ادراری جدی پیدا کند.
به کودک آموزش دهید به هیچ وجه ادرار و مدفوع خود را نگه ندارد و در صورت لزوم از دستشویی استفاده کند. توصیه می شود اولیای مدرسه به بهداشت سرویس بهداشتی مدارس توجه کنند.

 

*شپش سر و بدن*

 شایع ترین بیماری های قابل انتقال در مدرسه و راهکار های مقابله با آنها

 

رعایت‌ دقیق‌ اصول‌ بهداشت‌ فردی‌، حمام‌ کردن‌، تعویض‌ منظم‌ و صحیح‌ لباس‌ ها اصل درمان این بیماری است.شپش صرف نظر از آنکه ناقل تیفوس همه گیر است، در موارد نادر، خونخواری مداوم بر روی بدن باعث کم خونی ودر نتیجه ضعف و لاغری کودکان می‌شود. انتقال شپش سر از کودکان آلوده به سایرین از طریق تماس مستقیم با وسایل شخصی به‌خصوص لباس، روسری و مقنعه است همچنین این کودکان مبتلا به خارش بیش از اندازه سر دارند که در صورت وجود یک یا چند مورد آلودگی شپش دریک کلاس باید تمام دانش آموزان معاینه و درمان شوند. عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران نظیر شانه، لباس، کلاه، حوله، جدا کردن رشک (تخم) و شپش بوسیله یک شانه با دندانه ریز و نزدیک به هم، درمان با استفاده از شامپوی پرمترین، درمان دسته جمعی وهمزمان افراد مبتلا، تعویض مرتب لباس مخصوصا لباس زیر، اتو کردن لباس مخصوصا درز لباس، خشک کردن لباس در آفتاب از جمله موارد کنترلی و درمانی است.

جدیدترین مطالب سایت