جذابیت داشتن یکی از ویژگی موفق هاست!

جذابیت داشتن یکی از ویژگی موفق هاست!

در حال حاضر در تحقیقات انجام شده، پنج ویژگی به عنوان خصوصیات مشترک افراد موفق مطرح شده است. این پنج ویژگی عبارتند از:
جذبه، لذت بردن از زندگی، جسارت، شکیبایی و وقار.
آیا شما هم این ویژگی‌ها را دارید؟ آیا می‌توانید اینها را در خود ایجاد کنید؟ برای روشن‌تر شدن مفهوم این خصوصیات به توضیح بیشتر درباره هر یک می‌پردازیم:

 


**جـذبــه
برخی از محققان می‌گویند که جذبه ترکیبی از زیبایی، مصمم بودن و شهرت است. رونالد ریجیو استاد روانشناسی کالج کلارمونت، که نگاهی جدی بر این خصوصیت اسرارآمیز دارد، معتقد است این ویژگی اجزایی هم دارد که عبارتند از رسا صحبت کردن، حساسیت، داشتن کنترل بر شرایط و افراد، خوش زبان بودن، بصیرت و اعتماد به نفس. او در این باره می‌گوید: «انسان‌های با جذبه مطمئناً سخنوران باهوشی هستند… . ما اغلب درباره قابل مشاهده‌ترین قسمت‌های جذبه از جمله رسا و شیوا سخن گفتن حرف می‌زنیم، در حالی که خصوصیات پیچیده‌تری نیز وجود دارند که به راحتی قابل تبیین نیستند. افراد با جذبه، حقیقتاً در برخورد با دیگران فوق العاده‌اند. آنها نه تنها بلیغ هستند، بلکه نسبت به خلق و خو و نیازهای مخاطبان خود حساسند. مارک سالزمن (نویسنده)، رفتار افراد با جذبه را نسبت به اطرافیان و دوستان آنها، این گونه توصیف می‌کند: «او تمامی‌ توجه خود را به فرد فردِ اشخاص نشان می‌دهد، اگر شما پنج سال پیش او را دیده باشید و چیزی درباره‌ مادرتان به او گفته باشید، او یادش است». ما از این توجه خاص خرسند می‌شویم و خودآگاهی ما در حضور فرد با جذبه از میان می‌رود. همین حس تسلیم است که جذابیت را اینطور خوشایند می‌کند. مخاطبان آنان وقتی در کنار این افراد باشند، خود را مهم‌ترین اشخاص روی زمین احساس می‌کنند.
جالب اینجاست که میزان باور به تأثیر جذبه، ممکن است قوی‌تر از اثرات حقیقی آن باشد. راکش کورنا دانشیار دانشکده بازرگانی دانشگاه هاروارد معتقد است، جذبه بیشتر به وجهه‌ شخص مربوط می‌شود تا به توانایی‌های درونی او. به همین دلیل، در استخدام افراد جذاب، نباید تنها بر اساس جذابیت‌های شخصی و بدون بررسی سایر توانمندی‌ها انتخاب صورت گیرد، چون امکان دارد انتخاب‌مان ناامید کننده و حتی فاجعه‌آمیز از آب در بیاید!

 


**جســـارت
جسارت، تقریبا همه انسان‌ها را شگفت‌زده می‌کند، زیرا به وضوح تمایلات محافظه‌کارانه ما را به چالش می‌کشد. «اشنایدر» معتقد است که حتی فردی که اصول ضروری برای یک موفقیت بزرگ علمی را داراست برای ارایه کار خود، باز نیازمند به جسارت است. جسارت اعتقاد راسخی است برای اینکه ایده‌ خود را دنبال کنید، حتی اگر تمام دنیا به شدت در مقابلتان بایستند.
مسؤول تکنولوژی زیستی، فردی بود به نام «کرایگ ونتر» که برای کشیدن نقشه ژنوم انسان دست به کار شده بود. زمانی که کرایگ هفت ساله بود، سرگرمی‌اش این بود که با دوچرخه‌ با هواپیماهایی که از فرودگاه سن‌فرانسیسکو بر می‌خاستند مسابقه بدهد؛ در حالی که مسافران مات و مبهوت نظاره می‌کردند و خلبان‌ها مشتشان را به سوی گریگ کوچک تکان می‌دادند. او می‌گوید: «بالاخره آنها در اطراف باند، حصار کشیدند و این کمک من به امنیت فرودگاه بود»!!
در سال ۱۹۹۸ «ونتر» قصد خود را مبنی بر ارائه نقشه ژنوم انسان به تنهایی و جدا از پروژه‌ ژنوم انسان با بودجه عمومی اعلام کرد و در ماه ۱۹۹۸ سی و شش نفر از محققان برتر این  پروژه با «ونتر» تشکیل جلسه دادند. آنان خشمگین بودند، زیرا پروژه ونتر هم می‌توانست بودجه آنها را تهدید کند و هم کیفیت مهم‌ترین رویکرد زیست‌شناختی قرن را به مخاطره بیندازد.
آیا شما گمان می‌کنید که «ونتر» نگرانی‌های آنها را از بین برد؟ خیر، او پیشنهاد کرد که خودش ادامه دهد و نقشه ژنوم انسان را در بیاورد و همکاران برجسته‌اش می‌توانند کار بسیار خوب یافتن توالی ژنی موش را انجام دهند!!! جسارت او جدا قابل تحسین بود.
«بن زیو» می‌گوید: «آنان که جسارت را در خود پرورش می‌دهند در مرز «تحولات مفید» و «تعرض به حقوق دیگران» گام بر می‌دارند، اما آنان با تعرض‌گران تفاوت دارند، چون تعرض‌گران مانند گانگسترها این حدود را نادیده می‌گیرند. با حمایت مناسب، حتی کم‌روترین افراد هم می‌توانند آنقدر جرأت پیدا کنند که به فردی با جسارت تبدیل شوند، اما افرادی که به معنای واقعی و درست جسور هستند در زندگی با مسایلی  روبه‌رو می‌‌شوند که آنها را وادار می‌سازد از شجاعت طبیعی خود مدد بگیرند و حدود و مرزهای مزاحم را بشکنند.

 


** لـذت بـردن از زندگــی
سرزندگی واقعی چیزی است که با انسان متولد می‌شود. افراد سرزنده مانند کودکان سرمستی هستند که هرگز از حرکت باز نمی‌ایستند. آنان کاوشگران پرشوری هستند که همه چیز را به چشم سرگرمی می‌بینند. در کنار آنها بودن، دیگران را هم سرشار از شادی می‌کند. البته این بدان معنا نیست که ظرفیت عاطفی‌ آنان فقط برای شادی تنظیم شده و همانطور باقی می‌ماند. آنها در برابر هر چه که در اطرافشان رخ می‌دهد، بسیار حساس هستند و در غم دیگران نیز شریک می‌شوند. « نانان فاکس» روانشناس دانشگاه مریلند می‌گوید: «در هنگام تحقیق بر روی خلق و خوی نوزادان متوجه شدم که ۱۰ درصد از سوژه‌های کوچک من به طرزی غیرمعمولی با دیدن اسباب بازی‌ها و افراد جدید هیجان زده می‌شوند. من به این گروه لقب «شاد» دادم و کار بر روی آنها را تا سن هفت سالگی دنبال کردم. ثابت شد که این شاد بودن به طرز قابل‌ ملاحظه‌ای باقی می‌ماند، برخلاف خصوصیت‌هایی مانند کم‌رویی که ممکن است با افزایش سن تغییر کند.
همچنین یک روانشناس و نویسنده کتاب‌ «شور و سرزندگی» می‌گوید: «وقتی بچه‌ها سرحالند و پی در پی احساساتشان را ابراز می‌کنند، والدین ممکن است رفتار نامناسب نشان دهند، به طوری که کودک از این کار خود احساس حماقت کند. او معتقد است که مخصوصاً دختر بچه‌ها در سرکوبی سرزندگی طبیعی‌شان آسیب‌پذیرترند. او می‌گوید: «بدون شک افراد شادِ بی‌مزه و جلف هم وجود دارند، اما من فکر می‌کنم این اشتباه است که فکر کنیم افرادی که پرشور و نشاطند اصلاً پیچیدگی‌های زندگی را درک نمی‌کنند».

 


**صبـر و شـکیبـایــی
نلسون ماندلا، رهبر جنبش ضد تبعیض نژادی آفریقای جنوبی، سال‌های زیادی را در زندان بود، اما شکیبایی و متانت خود را حفظ کرد و مثل مهاتما گاندی توانست یک جنبش صلح را رهبری کند. «پانگاج میشرا» نویسنده می‌گوید: «فعالان حقیقی با شکیبایی می‌توانند خشم و عصبیت را به چیزی که واقعاً مؤثر باشد تبدیل کنند. چنین رهبرانی خود را در برابر انحرافاتی که به همراه قدرت می‌آیند، مثل فولاد حفظ می‌کنند». شخصیت‌های بالغی مثل ماندلا به ندرت مغلوب احساسات شخصی خود و یا ناراحتی می‌شوند.
گفته می‌شود چنین خصوصیتی از تجارب سخت به دست آمده در زندگی سرچشمه می‌گیرد، همانطور که ۲۷ سالی که ماندلا در زندان به سر برد عزم و اراده افسانه‌ای او را پرورش داد.

 


** وقــار و متـانـت درونــی
وقار نهفته‌ترین ویژگی افراد موفق است. یکی از کلیدهای وقار خونسردی است؛ که آن را به صورت توانایی پذیرفتن مصایب و مشکلات اجتناب‌ناپذیر زندگی تعریف می‌کنند. سلوک آرام و خوددارانه، یکی از اصول مسلک‌های شرقی است که معتقد است مردم نباید اجازه دهند عواطفشان در واکنش به فراز و نشیب‌های زندگی به نوسان شدید در آید.
با آنکه این ویژگی‌ها در تحقیقاتی به دست آمده که  درباره افراد موفق انجام شده، اما به همان شدت در بین افراد ناخوشایند نیز دیده می‌شوند؛ جای تعجب دارد، اما به ازای هر قهرمان، یک انسان مستبد وجود دارد که متاسفانه در نگاه اول همانقدر جذاب به نظر می‌رسد.

 

پس بهتر است وجه خوشایند ویژگی‌های افراد موفق را در خود زنده کنیم.

 

گردآوری : فراناز

جدیدترین مطالب سایت