هشدار‌های مهم پنهانی درباره قـلـب

هشدار‌های مهم پنهانی درباره قـلـب

با توجه بیشتر به عوامل خطرساز و برخی نشانه‌ها که بروز خطر را نشان می‌دهند، می‌توان هر چه سریع‌تر اقداماتی انجام داد. تا آسیب‌ها به حداقل برسند. برخی از این علائم غیرمعمول عبارتند از:

 

عدم توانایی برای برطرف کردن نیازهای جنسی
نداشتن توانایی لازم برقراری ارتباط جنسی در زنان و مردان که در هر جنس به شکل متفاوتی بروز می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای از بیماری قلبی- عروقی باشد. وقتی که خون به درستی در رگ‌های خونی جریان نمی‌یابد، مشکلات جنسی پدیدار می‌شود. با مراقبت‌های پزشکی و درمان بموقع هم موارد مربوط به ناتوانی‌های جنسی و هم بیماری قلبی، برطرف خواهد شد. به عقیده دکتر «آلوارتر»، ورزش منظم و مصرف داروهایی که پزشک تجویز می‌کند (مثل آسپرین)، مشکل را حل خواهد کرد.

 

خروپف کردن و توقف تنفس در هنگام خواب
مسدود شدن مجاری هوا در افرادی که دچار توقف تنفس در هنگام خواب می‌شوند و یا خروپف می‌کنند، می‌تواند نشانه خطر بسیار جدی بیماری قلبی باشد. باید همین حالا از بروز مشکلات مربوط به آینده جلوگیری کنید. این علائم هشداردهنده به شما فرصت کافی برای واکنش مناسب را می‌دهند. اختلال تنفس در حین خواب یک دهه پیش از بروز بیماری پدیدار می‌شود و شما زمان کافی در اختیار دارید تا به پزشک متخصص مراجعه کنید و بعد از انجام آزمایش‌های لازم مورد درمان قرار بگیرید.

 

طاسی و بی‌مویی در مردان
ریزش یکباره موها و طاس شدن علاوه بر تغییراتی که در ظاهر افراد ایجاد می‌کند، ممکن است هشداری برای عدم گردش مناسب خون در رگ‌ها باشد. گردش نیافتن خون در تمام نقاط بدن به شکل مناسب، باعث می‌شود که خون کافی به غدد موها نرسد و این موضوع با ریزش موها بروز می‌کند. البته غیر از ناراحتی‌های قلبی- عروقی، موارد دیگری نیز در این عارضه دخیل‌اند. برخی مردان به طور ژنتیکی دچار طاسی سر می‌شوند و بعضی دیگر به علت سیگار کشیدن، استرس و تشویش بسیار زیاد و … طاسی و ریزش شدید موها ایجاد می‌شود. دقت داشته باشید، آیا مسأله طاسی و ریزش موها در خانواده شما ارثی است. اگر این طور است، باید بسیار مراقب باشید تا سطح کلسترول خون‌تان افزایش نیابد. همچنین از کشیدن سیگار و نگرانی‌ها و دلهره‌ها دوری کنید.

 

میگرن
سردرد می‌تواند به درد قلب نیز منجر شود. زنانی که سردردهای شدید و میگرن دارند و این مسأله دست‌کم ماهی یک‌بار برای‌شان پیش می‌آید، دو برابر بیشتر از دیگران در معرض پیشرفت و بروز بیماری‌های قلبی هستند. دکتر «آلوارزم» می‌گوید: «عدم گردش مناسب خون در بدن سبب بروز سردردهای شدید می‌شود و این موضوع نیز می‌تواند به بیماری بینجامد.» بنابراین این هشدار نباید نادیده گرفته شود و بعد از بروز سردرد شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا مورد آزمایش قرار بگیرید.

 

نوشیدن آب از ظروف پلاستیکی
تمام ظروف پلاستیکی را که در آنها آب می‌نوشید، دور بیندازید. براساس پژوهش‌های جدید، مواد شیمیایی موجود در این ظروف و بطری‌ها (بیزفنول A) می‌توانند نوعی مولکول مشابه استروژن تولید کنند که برای قلب زنان مضر است. دکتر «آلوارزم» می‌گوید: «بیزفنول A مقدار استروژن را بسیار افزایش می‌دهد و بدن را از مزایای استروژن محروم می‌کند.»بهتر است تمام ظروف پلاستیکی را با ظروف شیشه‌ای تعویض کنید. ظروف سرامیکی استیل و شیشه‌ای این مشکل را ندارند. حتی اگر این ظروف را در معرض حرارت و گرمای مایکروفر قرار ندهید، باز هم برخی مواد شیمیایی از آنها وارد غذا و آب می‌شود.

 

استرس شدید
جر و بحث‌های گاه و بیگاه که بین زن و شوهرها به وجود می‌آید، زنان را در معرض بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد. براساس پژوهش‌ها گروهی از دانشمندان دانشگاه اُتا، زنانی که از این استرس‌های شدید رنج می‌برند، بیشتر در معرض خطر هستند. تفاوت در هورمون‌ها و نحوه برخورد هر جنس با استرس و موارد تشنج‌زا، دلیل دور بودن آقایان از این شرایط را روشن می‌کند؛ یعنی قرار گرفتن آقایان در وضعیت مشابه، آنها را در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار نمی‌دهد. قلب زنان با قلب مردان فرق دارد. جریان خون در آنها و گیرنده‌های هورمون‌های خاص در این دو جنس متفاوت است. یک نفس عمیق بکشید. استرس شما می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و بیماری قلبی- عروقی و حتی افسردگی شود. دکتر «آلوارز» به بیمارانی که نمی‌توانند استرس‌های خود را مهار کنند، توصیه می‌کند: «همه ما انسان‌ها در زندگی خود دچار سختی‌ها و بحران‌هایی می‌شویم؛ اما همیشه روش‌هایی برای مقابله با آنها و کاهش اثرات ناشی از آنها وجود دارد. سعی کنید با این شیوه‌ها آشنا شوید؛ مثلاً با ورزش کردن، تمرین یوگا و مدیتیشن می‌توان تا حدود زیادی این کار را انجام داد. با همسر خود صحبت کنید تا با جر و بحث‌ها و جدل‌های بی‌جا موجب ایجاد استرس بیشتر نشود. استرس همیشه از دو کانال وارد شده و بروز بیماری‌های قلب و عروق را افزایش می‌دهد. هنگام استرس هورمون‌های شیمیایی نظیر اپی‌نفرین ترشح و باعث تنگی عروق قلب می‌شود و از طرف دیگر موجب کاهش تحرک فعالیت جسمی و ورزش می‌گردد.

 

عوامل خطرساز در بیماری‌های قلبی- عروقی
وقتی که هر یک از رگ‌های قلب تنگ و باریک شود، اکسیژن کافی به سلول‌های قلب نمی‌رسد. عوامل اصلی این وضعیت عبارتند از: سیگار کشیدن و مصرف دخانیات بالا بودن فشار خون سابقه خانوادگی سابقه حمله قلبی و یا سکته مغزی شخصیت تهاجمی و ناشکیبا و پراسترس افزایش زیاد وزن و چاقی ورزش نکردن مصرف روغن‌های ناسالم تغذیه نامناسب مصرف خودسرانه برخی داروها آلودگی هوا (عدم رسیدن اکسیژن کافی به قلب)

 

گردآوری : فراناز

مطالب داغ هفته اخیر