وزوز گوش به خاطر چیست؟

وزوز گوش به خاطر چیست؟

در صورت ادامه پیدا کردن این ناراحتی برای بیش از ۲ هفته، باید به پزشک مراجعه کرد اما این صداها نشانه چیست؟

آلودگی صوتی
شایع ترین علت وزوز گوش، قرار گرفتن در معرض صدای بلند است. افرادی که با وسایل یا در مکان های پرسروصدا کار می کنند، در معرض این خطر قرار می گیرند. اگر از هدفون استفاده می کنید، صدای آن را پایین بیاورید. هنگام قرار گرفتن در محیط های پرسروصدا یا انجام کار با وسایل پرصدا، از محافظ گوش استفاده کنید.

 

جرم زیاد در گوش
وجود جرم در گوش، باعث ایجاد انسداد می شود و به محض تمیز شدن گوش توسط پزشک، وزوز گوش از بین می رود.

 

ضربه خوردن سر
اگر اخیراً سرتان به جایی خورده است، وزوز گوش یکی از علایم ضربه مغزی است به ویژه اگر در یک طرف باشد. علایم دیگر ضربه مغزی شامل سردرد، سرگیجه و حالت تهوع است. در صورت وجود این علایم به متخصص مراجعه کنید. هنگام بازی یا کارهای خطرناک مانند ساختمان سازی از کلاه ایمنی استفاده کنید.

 

مصرف دارو
مصرف بسیاری از داروها به ویژه اگر در دز بالا استفاده شود، وزوز گوش ایجاد می کند. این داروها شامل برخی آنتی بیوتیک ها، قرص های ضدافسردگی و آسپرین است. با قطع مصرف این داروها، وزوز گوش نیز قطع می شود.

 

رشد استخوان
یک اختلال ارثی باعث می شود استخوان گوش میانی به طور غیرطبیعی رشد کند. این اختلال که از ۳۰ سالگی شروع می شود، به از دست دادن شنوایی و وزوز گوش منجر می شود.

استرس
استرس می تواند به وزوز گوش منجر شود. البته باید دانست که استرس عاطفی نمی تواند علت باشد اما به مانند تقویت کننده صدا عمل می کند. در پایان روز پراسترس معمولا صدای وزوز گوش بلندتر می شود. کافئین نیز اثر مشابه می گذارد. در این راستا با کمک متخصص گوش می توان روشی اتخاذ کرد که این علایم را کاهش دهد.

 

آسیب دیدن گوش
هنگامی که گوش آسیب شدید و دائمی ببیند، فرد تا مدت طولانی دچار وزوز گوش می شود. البته راه هایی برای کنترل این صدا وجود دارد. یک دستگاه کوچک مانند سمعک که به گوش وصل می شود تا صداهای آرام ایجاد کند و صدای وزوز را محو کند. اما این روش تاثیر طولانی مدتی ندارد.

سایر بیماری ها
وزوز گوش می تواند نشانه اختلالات یا بیماری های دیگری نیز باشد؛ به عنوان نمونه فشار غیرطبیعی در گوش میانی، دیابت یا حتی حساسیت، در ایجاد این مشکل نقش دارد. اگر علت اصلی ایجاد این صدا را در گوش خود تشخیص نمی دهید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص و درمان شود.

 

گردآوری : فراناز

جدیدترین مطالب سایت