مادران شاغل چگونه زندگی آرام تری داشته باشند؟

مادران شاغل چگونه زندگی آرام تری داشته باشند؟

لزومی ندارد هر روز یا چند روز در هفته برنامه کودکان را کاملا پر کنید و آنها را به کلاس‌های آموزشی مختلف بفرستید.

به عنوان یک مادر شاغل حتما در طول روز مسؤولیت‌های زیادی روی دوش خود حس می‌کنید. به احتمال زیاد صبح‌ها زود از خواب بیدار می‌شوید و لازم است به کارهای مختلفی رسیدگی کنید. باید مطمئن شوید که فرزندتان لباس مناسبی می‌پوشد، تکالیف مدرسه‌اش را انجام می‌دهد و به موقع غذا می‌خورد. در کنار کارهای خانه باید برای همسرتان هم وقت بگذارید.
در واقع برای اینکه در طول روز بتوانید به تمام کارهای خود برسید باید بین مثلث کار بیرون از منزل، کارهای خانه و همین‌طور رسیدگی به اعضای خانواده‌تان توازنی برقرار کنید.
بسیاری از مادرانی که به صورت تمام وقت کار می‌کنند بیش از ۴۰ ساعت در هفته را باید از سر لطف به انجام کارهای زیر اختصاص دهند:
تمیز کردن خانه
شست‌وشوی لباس‌ها
خرید مواد غذایی
کمک به فرزندان برای انجام تکالیف مدرسه
بودن در کنار فرزندان برای انجام فعالیت‌های مختلف
وقت گذاشتن برای همسر
رفت و آمد با دوستان و افراد خانواده
دنبال کردن علایق شخصی مانند رفتن به باشگاه ورزشی
پس جای تعجب نیست اگر هم شما و هم بسیاری از مادران شاغلی که می‌شناسید، همیشه خسته هستند. با این وجود برای اینکه مادران شاغل بهتر بتوانند به تمام وظایف خود برسند راهکارهایی وجود دارد. در اینجا چند نمونه از آنها پیش روی شماست که به شما کمک می‌کند به راه‌هایی فکر کنید که با استفاده از آنها می‌توانید در وقت‌تان صرفه جویی کنید و برای انجام کارهایتان هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

 


برنامه‌ریزی کنید

کارهایی را که انجامشان در طول روز اهمیت بیشتری دارد در اولویت قرار دهید تا برای انجام آنها با کمبود وقت مواجه نشوید. بنابراین مهمترین کارهایی را که روزانه یا هفتگی باید انجام دهید، یادداشت کنید و فهرستی از آنها را داشته باشید تا هیچ‌کدام را از یاد نبرید. شاید در بینشان کارهایی باشد که بتوانید انجامشان را به همسر یا سایر نزدیکان خود بسپارید و جلوی هر کدام یادداشت کنید چه کسی عهده‌دار این بخش است. در انتهای هر روز برنامه را مرور کنید و ببینید تا چه حد توانسته‌اید آنها را به نتیجه برسانید و چه جاهایی زمان را هدر داده‌اید. برای برنامه‌ریزی، این نکات را به خاطر داشته باشید:
در برنامه‌ریزی روش شخصی خودتان را دنبال کنید. به‌طور حتم شیوه زندگی شما با همسایه، خواهر و دوستانتان یکسان نیست و نباید از الگوی دیگران برای زندگی خودتان استفاده کنید.
دفترچه یادداشت کوچکی بخرید و تمام کارهایی که باید هر روز انجام دهید داخل آن بنویسید. دفترچه را همیشه در کیف خود بگذارید و از شب قبل برنامه روز بعدی را کنترل کنید تا موردی از قلم نیفتد.

 

 

بیش از حد برای فرزندتان برنامه نچینید

لزومی ندارد هر روز یا چند روز در هفته برنامه کودکان را کاملا پر کنید و آنها را به کلاس‌های آموزشی مختلف بفرستید. رفت و آمدهای مختلف، مسیرهای دور، ترافیک و مواردی از این دست، بخشی از وقت شما را هدر می‌دهند. ضمن اینکه برای ثبت نام، صحبت با مربیان و خرید تجهیزات لازم هم باید وقت و هزینه زیادی صرف کنید.
بنابراین حتی اگر کودکان اصرار می‌کنند که بعداز مدرسه به کلاس‌های متعددی بروند، باز هم محدودیتی برای شرکت در فوق برنامه‌های آموزشی در نظر بگیرید. آنان هم باید یاد بگیرند که اولویت با چه برنامه‌هایی است و از شما بیش از حد انتظار نداشته باشند. از طرف دیگر، هر چقدر که فعالیت‌هایشان بهتر ساماندهی شده باشد، در انجام آنها موفق‌تر خواهند بود. در مورد انتخاب فعالیت‌های مناسب این نکات را در نظر بگیرید:
مطمئن شوید که فرزند شما برای رفتن به کلاس‌های فوق برنامه تمایل دارد. در غیراین صورت انجام آن، هم برای خودش خسته‌کننده است و هم شما را بعد از مدتی خسته و دلسرد می‌کند و از اینکه برای آن وقت گذاشته‌اید پشیمان می‌شوید.
کلاس‌هایی را انتخاب کنید که به محل زندگی شما نزدیک هستند. قرار نیست با رفتن به یک کلاس ورزشی ویژه که کیلومترها با منزل شما فاصله دارد، فرزندتان به قهرمان المپیک تبدیل شود. به‌طور حتم با کمی جست‌وجو می‌توانید کلاس‌های مناسبی را در اطراف محل سکونت خود پیدا کنید.
با والدین دوستان فرزندتان ارتباط برقرار کنید. اگر خانه‌های شما به هم نزدیک است قرار بگذارید که یک هفته شما بچه‌ها را به کلاس ببرید و هفته بعد آنان این کار را انجام دهند تا بدین ترتیب در وقت و انرژی صرفه‌جویی کنید.

 

 

کمال‌گرایی را کنار بگذارید

شاید جزء مادرانی هستید که دلتان می‌خواهد همه‌چیز همیشه بهترین باشد و برای این کمال‌گرایی بیش از حد وقت می‌گذارید یا خودتان را خیلی خسته می‌کنید. لازم نیست فکر کنید که باید همه کارها را بهتر از بقیه انجام دهید. اگر از خودتان بیش از حد انتظار خوب بودن را دارید، باید برنامه‌هایتان را دوباره بررسی کنید. برای مثال ببینید که آیا واقعا مهم است که حیاط خانه شما همیشه عالی و خیلی تمیز باشد؟ چه اشکالی دارد که در هفته وقتی مشغله زیادی دارید یک شب آشپزخانه را تعطیل کنید و از رستوران غذا سفارش دهید؟ وقتی زمان بیشتری را برای بازی با کودکان یا بودن با آنها صرف می‌کنید این موارد بیشتر در خاطرشان ثبت می‌شود و شاید خاطره مبهمی از تمیزی بیش از حد کف خانه در ذهن آنان باقی بماند.

 

 

دست‌اندازهای صبحگاهی را هموار کنید

برای خیلی از مادران شاغل که فرزندشان به مدرسه می‌رود، صبح‌ها زمان مهمی است. باید برای آماده شدن خود و فرزندانشان وقت بگذارند و حواسشان باشد که بچه‌ها تمام وسایل مورد نیازشان را برداشته‌اند. اگر می‌خواهید از فشار و استرس صبحگاهی در امان بمانید و صبح‌ها به موقع به کارتان برسید چند پیشنهاد برایتان داریم:
شب‌ها قبل از خواب، کیف مدرسه بچه‌ها را حاضر کنید و لباس‌هایی که قرار است بپوشند دم دست بگذارید تا صبح وقتی برای پیدا کردن اشیا گم شده تلف نشود. در مورد وسایل و لباس‌های خودتان هم به این نکته توجه کنید.
حداقل یک ساعت زودتر از بچه‌ها از خواب بیدار شوید. این زمان، فرصت مناسبی است تا خودتان صبحانه بخورید، سرحال‌تر شوید، لباس بپوشید و بعد به کارهای کودکان برسید. در این صورت  شتابزده نخواهید‌شد و با آرامش بیشتری بچه‌ها را برای رفتن به مدرسه آماده می‌کنید.

 

 

نه گفتن را یاد بگیرید

به عنوان یک زن شاغل پر مشغله، باید یاد بگیرد که به‌خواسته‌های دیگران به راحتی نه بگویید. اگر در محل کار، یکی از همکاران کاری را از شما درخواست می‌کند که لازمه آن اضافه‌کاری برای شماست، باید قبل از پذیرفتن آن به دفتر برنامه روزانه خود مراجعه کنید و ببنید چقدر می‌توانید برای این کار وقت بگذارید. یادتان باشد که خانواده شما نسبت به کارهای دیگران در اولویت قرار دارد و نباید بیش از وظایف معمول اضافه کاری قبول کنید. تصور نکنید که با رد کردن درخواست‌های دیگران شما به یک کارمند یا همکار بد تبدیل می‌شوید بلکه با این شیوه می‌توانید برای کارهای دیگر که در زندگی شما اولویت دارد بیشتر وقت بگذارید. موضوع نه گفتن در مورد دوستان یا سایر افراد خانواده هم صدق می‌کند. در صورت لزوم شرایط و کارهای روزانه، خود را برایشان توضیح دهید تا بهتر شما را درک کنند.

 

 


به اندازه کافی بخوابید

هر چقدر هم که سرتان شلوغ باشد باید هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید. بدن ما هنگام خواب بیکار نیست و بازسازی‌های لازم را انجام می‌دهد. اگر خواب کافی نداشته باشیم کنار آمدن با استرس‌های احساسی و جسمی برای ما دشوارتر می‌شود. علاوه بر این خوابیدن بدون وقفه، موثرتر از زمانی است که نصف شب‌ها از خواب بیدار شوید و بعد دوباره به خواب بروید. بنابراین اگر نوزادی دارید که نیمه‌های شب باید به خاطر او از خواب بیدار شوید، در انجام برخی وظایف مربوط به او همسرتان را هم دخالت دهید تا حداقل بعضی از شب‌ها، خواب پیوسته‌ای داشته باشید. اگر در طول روز کمی چرت زدید به خاطر آن خودتان را سرزنش نکنید. این کار به شما انرژی می‌دهد. وقتی خوب بخوابید و انرژی کافی داشته باشید، بهتر می‌توانید برنامه‌های روزانه را به پایان برسانید و به دلیل کمبود انرژی از انجام برخی از کارها عقب نمانید.

 

گردآوری : فراناز

 

جدیدترین مطالب سایت