چگونه با کودکانی که از مهد می ترسند برخورد کنیم؟

چگونه با کودکانی که از مهد می ترسند برخورد کنیم؟
با رسیدن کودکتان به سن رفتن به مهد کودک هر دوی شما احساسات و عواطف مختلفی را تجربه می کنید. نانسی زایباخ، روانشناس مدرسه و سخنگوی انگیزشی در شهر نیویورک در این مورد می گوید: «بسیاری از کودکان امروزی قبلاً تجربه های گروهی از جمله بازی با بچه ها در پارک، پیش دبستانی یا مهد کودک داشته اند، ولی برای بچه هایی که مهد کودک محیط جدیدی است، ممکن است اضطراب یا ترس به سراغ بچه بیاید. به عنوان والدین بچه، بهتر است شروعی مثبت و بدون استرس برای او فراهم کنید.»
 
 
 
بیشتر در مورد مهد کودک با او صحبت کنید
با نزدیک شدن روز اول مهد کودک بهتر است سعی کنید موضوع آن را در صحبت های روزانه خود با فرزندتان مطرح کنید. گفتگوی کوتاهی با او داشته باشید و برایش بگویید که در مهد کودک چقدر خوش می گذرد.
بعضی از فعالیت ها را برایش توضیح دهید که می تواند در آنها شرکت کند و در مورد معلم با او حرف بزنید و برایش توضیحات لازم را بدهید. این به کودک شما کمک می کند تا از لحاظ روانی آماده مدرسه شود و منتظر شروع آن بماند.
 
 
 
دور ماندن از همدیگر را تمرین کنید
اگر فرزندتان زمان زیادی از شما یا خانه تان دور نمانده است، قبل از آنکه او را به مهد کودک بفرستید، سعی کنید قبل از روز اول مهد کودک مدتی از او دور بمانید. مثلاً او را نزد یکی از پدربزرگ و مادربزرگ ها یا اقوام دیگر بگذارید تا پس از چند بار تکرار این کار، او به ندیدن شما برای مدتی عادت کند.
 
 
 
احساسات او را در مورد مهد کودک بررسی کنید
از فرزندتان بپرسید که او فکر می کند مهدکودک چه شکلی است. مثلاً ببینید که ایده ها و ترس ها و نگرانی های فرزند شما در مورد مهد کودک کدامند و در مورد جزئیات همه آنها با او حرف بزنید و ببینید چه چیزهایی او را هیجانزده و خوشحال می کنند.
همچنین می توانید خاطرات خود را برای او تعریف کنید و تجربیات خود را نیز بگوئید و بیشتر روی زمان ها و خاطرات بهتر و هیجان انگیزتر تمرکز کنید.
 
 
 
رفتار صحیح و مناسب را تمرین کنید
روانشناسان می گویند که والدین باید مطمئن شوند که فرزندشان می تواند رفتارهایی که در مهد کودک از او انتظار می رود را به درستی انجام دهد، برای مثال خودش بتواند غذا بخورد، کت یا کفشش را دربیاورد و بپوشد و وسایل را در جای خاصی بگذارد و در موقع نیاز آنها را بردارد.
هرچه کارهایی که فرزندتان می تواند انجام دهد بیشتر باشد، خودش در محیط جدید مهد کودک احساس راحتی بیشتری می کند. همچنین می توانید به او یاد دهید که وقتی از او سوال می کنند چطور جواب دهد و حرف هایش را بزند و با دیگران ارتباط برقرار کند و بدین ترتیب او را آماده رفتن به مهد کودک نمایید.
 
 
 
به فرزندتان دلگرمی بدهید
شاید فرزند شما نگران این باشد که بخواهد مدت زیادی از کنار شما دور بماند، به خصوص اینکه در محیطی پر از همتایان و بزرگسالان قرار بگیرد که آنها را خوب نمی شناسد.
به او دلگرمی بدهید که این تجربه خوب و مثبتی است و شما بعد از مدتی دنبالش می روید و او را به خانه برمی گردانید. همچنین باید به او اطلاع دهید که بعد از مهد کودک شما یا یکی از بزرگترهای مورداعتماد شما به دنبالش می آید. این باعث می شود که او بر این ترس غلبه کند که شما برای همیشه او را ترک کرده اید.
 
 
 
برای یک جشن برنامه ریزی کنید
یک رویداد ویژه را برنامه ریزی کنید تا اولین روز فرزندتان در مهد کودک را جشن بگیرید. برای مثال به باغ وحش بروید یا او را به پارک یا رستوران محبوبش ببرید یا برایش بستنی بخرید یا او را نزد یکی از اقوام یا دوستان محبوبش ببرید.
این باعث می شود که او منتظر باشد که روز اول مهد کودک فرا برسد و این ایده که مهد کودک جای خوبی است که برای روز اول آن جشن می گیرند در او ایجاد شود.
 
 
 
برایش از خودتان یادگاری بگذارید
اینکه یک وسیله یا چیزی همراه او بگذارید که او را به یاد شما یا خانواده اش بیندازد، کافی است که استرس روز اول جدایی از شما را تسکین دهد.
این وسیله می تواند یک یادداشت یا نقاشی یا عکس باشد یا حتی یک یادگاری یا عروسک و اسباب بازی کوچک باشد. به او بگویید که این وسیله کوچک را در جیب یا کوله اش بگذارد تا حس کند که شما نزدیکش هستید.
 
 
گردآوری :گروه اینترنتی فراناز
جدیدترین مطالب سایت