ترک پا و دلیل ایجاد آن

ترک پا و دلیل ایجاد آن

بیشترین محلی كه افراد دچار ترك پوست می شوند، در ناحیه كف پا است و معمولاً ایجاد این تركها در فصول سرد سال كه هوا خشك تر می شود، به وجود می آید.

 

 

علل ایجاد ترک پا

1- بیماریهای سیستمیک در بدن مانند: دیابت، پسوریازیس ،چاقی (وزن بالای افراد)و…

2- خشکی هوا و فصول سرد

3- یائسگی در خانمها

4- استفاده از صندل

5-  هر عاملی که سبب کاهش جریان خون در پاها گردد

به دلیل وجود فشار بر مناطق خاص سطح كف پا و کاهش خونرسانی ، پوست آسیب دیده و واكنش پوست به این فشار مداوم، ضخیم تر شدن پوست و به دنبال آن ترك پوست كف پا است.

 

همچنین در پی یك سری از بیماری های خاص پوستی نظیر كراتودرمی كف دست و پا و بیماری پسوریازیس و در بعضی از خانمها در دوران یائسگی، ریسك ایجاد این تركها بیشتر می شود.

 

پوست از سه لایه اپیدرم، درم و چربی زیر پوست تشكیل شده است و در بعضی از مناطق بدن، ضخامت این لایه ها متفاوت از یكدیگر است. به عنوان مثال در ناحیه كف دست و پا ضخامت لایه اپیدرم یا شاخی پوست زیاد است و برعكس در نواحی از پوست مانند پلك، ضخامت این لایه بسیار كم است.

 

ترك پوست یك بریدگی در لایه اپیدرم و كمی از لایه دوم (درم) است كه به علل مختلفی می تواند ایجاد بشود.

 

 

 پیشگیری ودرمان:

حفظ بهداشت پا ها بسیار مهم است ودر صورت آلودگی و نفوذ میکروب در داخل ترکها ، پاشنه ها بسیار دردناک و عفونی می گردند.
برطرف نمودن عوامل محرك از مهمترین راههای درمانی برای رفع خشكی پوست است وعوامل محرك مانند تماس مستقیم با سطوح و محیط است كه با راههای ساده مانند پوشیدن جوراب می توان از این مورد پیشگیری كرد، استفاده از تركیبات كراتولیتیك و تركیباتی كه باعث ترمیم سریع پوست و زخم می شوند نیز از راههای درمان ترك است. همچنین دیگر تركیبات مورد استفاده برای درمان ترك پوست شامل تركیبات اوره، سالیسیك اسید و گلیسیرین اوسرین و حتی وازلین است و با استفاده از این مواد نیازی به درمان های غیرمتعارف دیگر نیست.

 

یکی از روشهای درمانی گذاشتن پاها به مدت حداقل 30 دقیقه در آب گرم وسپس خشک کردن پاها می باشد. در مواردی که پوسته های ضخیم وجود دارد می توان با استفاده از سنگ پا این پوسته های ضخیم را بعد از خیس خوردن پاشنه ها در آب گرم  جدا نمود و سپس خشک نموده با کرم های نامبرده مانند گلیسیرین واوسرین و یا کرم جی مالش داد لازم به ذکر است که حتما باید از جوراب برای محافظت پا تا بهبود دائمی استفاده نمود.

 

بعضاً دیده می شود كه بیمارانی كه ترك پا دارند از روش های غیرمتعارفی نظیر داغ كردن چربی و پر كردن آن تركها با چربی استفاده می كنند كه جنبه علمی ندارد.به طور كلی اگر فردی مراقبت های ذكرشده را به درستی انجام بدهد و درمان دارویی را به مدت یك یا دو ماه ادامه دهد، مطمئناً تركها بهبود می یابند.

 

گردآوری : فراناز

جدیدترین مطالب سایت