ضرر و زیان های لنزهای رنگی چیست؟

ضرر و زیان های لنزهای رنگی چیست؟

لنزها ابزارهای  طبی‌ای هستند که با  اهداف مختلف  جایگزین عینک‌های طبی یا سایر شیوه های اصلاح بینایی می‌شوند. بکارگیری لنز فقط برای اصلاح عیوب انکساری چشمی ‌نیست و کاربرد های  دیگری هم دارد و آن عوض کردن  چکه جنبه زیبایی دارد بخصوص در مان رفتن به  جشن و مهمانی‌ها  به فکر خرید لنز می افتند تا زیباتر شوند اما پیش از خرید  لنز بهتر است مواردی درباره زیانها و یا منفعتهایش بخوانید

دکتر محمدرضا فرتوک‌زاده، فوق‌تخصص قرنیه و عضو هیات علمی ‌دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این باره برای ما توضیح داده‌اند.

لنزهای چشمی ‌رنگی مورد توجه بسیاری از جوانان و به‌خصوص خانم‌هاست.توصیه شما به علاقه‌مندان لنز چیست؟
 ما چشم‌پزشکان با استفاده از لنز، حتی اگر طبی باشد، مخالفیم بنابراین هیچ نکته مثبتی درباره لنز‌های رنگی وجود ندارد. چشم یکی از حساس‌ترین اعضای بدن است و هرگونه آسیب به آن می‌تواند کارایی دیگر اعضای بدن را دچار اختلال کند. بنابراین سلامت چشم‌ها بسیار مهم است. لنز یک جسم خارجی است که باید مدت‌ها روی قرنیه بماند. قرنیه عضو حساسی است و عروق ندارد بنابراین از هوا اکسیژن می‌گیرد و هرگونه خراش یا صدمه به آن ممکن است جبران‌ناپذیر باشد بنابراین سعی می‌کنیم بیماران را با راه‌های دیگری برای اصلاح عیوب انکساری یا زیبایی آشنا کنیم.

مثلا چه راه‌هایی؟
 امروزه عینک‌های زیبا با مارک‌های خوبی در بازار وجود دارد و می‌توان از عینک با شیشه‌های معمولی برای تغییر تیپ و زیبایی استفاده کرد.

اگر باز هم کسی اصرار داشت لنز استفاده کند، نوع کم‌خطرتر آن در بازار وجود دارد؟
 همه لنز‌ها حاوی مایع ژلاتینی سفتی هستند که به شکل عدسی درآمده است. لنز‌ها را می‌توان به صورت ماهانه، هفتگی و روزانه تعبیه کرد اما بهترین روش آن است که لنز هر روز جای‌گذاری و شب خارج شود.

چرا لنز باید هر روز گذاشته شود؟
 هوای اطراف ما پر از ریزگردها و آلودگی‌های مختلف است. این مواد وارد چشم می‌شوند و روی لنز می‌نشینند و ماندن لنز آلوده در چشم به مدت طولانی ممکن است باعث عفونت قرنیه شود.

lens 1 لنزهای رنگی چه زیانهایی داردلنز‌های رنگی چطور باعث عفونت قرنیه می‌شوند؟
 لنز‌های طبی منافذی دارند که قرنیه می‌تواند از طریق آنها تنفس کند. وقتی لنز به صورت رنگی ساخته می‌شود، برای یکپارچه شدن رنگ و زیبایی لنز، منافذ آن مسدود می‌شود و دیگر اکسیژن و هوا از آن عبور نمی‌کند و این خطری است که قرنیه را تهدید می‌کند.

نحوه نگهداری درست لنز چگونه است؟
 نگهداری صحیح تا حدی عوارض را کمتر می‌کند. لنز هر روز باید با سرم فیزیولوژی شسته و گردوغبار آن پاک شود. لنز‌ها ظرفی دارند که حاوی این ماده است. در ظرف نیز همیشه باید بسته باشد تا آلودگی وارد آن نشود. قبل از جایگذاری لنز باید دست‌ها با آب و صابون شسته شوند. لنز روی نوک انگشت سبابه قرار می‌گیرد و آرام ‌روی قرنیه گذاشته می‌شود. انحنای قرنیه طوری است که به محض تماس لنز با آن، لنز گیر می‌کند و می‌ایستد. گذاشتن لنز کار دشواری نیست ولی در نحوه نگهداری و استریل ماندن آن باید دقت کافی داشت. بیرون آوردن آن هم با دو انگشت سبابه و شست انجام می‌شود.

علائم هشداری یا نکته‌ای هست که بخواهید به مصرف‌کنندگان بگویید؟
 بله، آسیب به قرنیه خطرناک است و به سرعت پیشرفت می‌کند چون قرنیه بدون رگ است و ترمیم آن راحت انجام نمی‌شود. لنز‌ها یکی از عواملی هستند که موجب پیوند قرنیه می‌شوند. بیمارانی که به لنز حساسیت می‌دهند، معمولا با درد چشم، خارش، تاری و قرمزی به ما مراجعه می‌کنند معمولا با خارج کردن لنز، علائم فروکش می‌کنند. توصیه می‌کنم راه‌های دیگری را برای زیباتر شدن انتخاب کنید. لنز‌ها، به‌خصوص لنز‌های رنگی، خطرناک هستند. در صورت استفاده نیز به محض دیدن کوچک‌ترین نشانه‌ای از حساسیت، درد، قرمزی و… به پزشک مراجعه کنید. عفونت قرنیه، خیلی زود باعث از بین رفتن آن و کوری می‌شود.

 

جدیدترین مطالب سایت