نکاتی که باید در خرید کفش صندل تابستانی به آن توجه کرد

نکاتی که باید در خرید کفش صندل تابستانی به آن توجه کرد

نکاتی که باید در خرید کفش صندل تابستانی به آن توجه کرد را در این نوشته گردآوری کرده ایم.

 

 

با فرا رسیدن گرمای تابستان باز هم علاقه برای خرید کفش های خنک و سبک تابستانی افزایش پیدا می کند اما بهتر است بدانید تابستان فصلی است که پاهای شما بیش از اوقات دیگر سال دچار آسیب و بیماری می شوند. با پوشیدن صندل ها، پاها در معرض محیط آزاد و خشن بیرون قرار می گیرند و نور شدید آفتاب، ضربه ها و زخم ها بریدگی و بسیاری موارد دیگر به طور مداوم آن ها را تهدید می کنند.

 

 

آمارها نشان می دهد که در این فصل میزان مراجعات جوانان بین 15 تا 25 سال به دلیل آسیب ها و دردهای ناحیه پا افزایش چشمگیری می یابد این در حالی است که به طور طبیعی جوانان اصلا نباید دچار پادرد شوند در تابستان سال گذشته بیش از 200 هزار نفر فقط در انگلستان به دلیل آسیب پاهای شان به پزشک مراجعه کردند که علت بخش عمده ای از آن ها پوشیدن کفش نامناسب بود.

 

 

نکات مهم قبل از انتخاب و خرید کفش تابستانی و صندل

انگشتانی که خم می شوند
معمولا بسیاری از صندل ها و کفش های تابستانی محافظت کمی از انگشتان می کنند و بخش کوچکی از پا را می پوشانند بعضی از آن ها آنقدر بد ساخته شده اند که حین راه رفتن کفش به راحتی از پا خارج می شوند و شما مجبور می شوید با جمع کردن انگشتان پای خود را درون کفش نگه دارید این کار در طولانی مدت باعث کشیده شدن بیش از اندازه عضلات پا و انگشتان می شود. تاندون هایی که عضلات را به یکدیگر متصل می کنند در این حالت دردناک می شوند و تورم در بافت های حساس پا به وجود می آید. انگشتان پا در بعضی کفش های تابستانی به شکل غیرمعمولی به یک سمت خم می شوند که بعد از یک یا دو ماه عوارض آن به شکل پینه هایی کوچک و بزرگ مشاهده می شود.

 

 

18 هزار نوع باکتری روی صندل ها
حتما همه شما متوجه شده اید که میزان کثیف شدن پاها در فصل تابستان به هیچ عنوان قابل مقایسه با فصل های دیگر نیست. دانشگاه میامی در ایالات متحده با انجام تحقیقاتی متوجه شد که صندل ها و دمپایی ها محل تجمع بیش از 18 هزار نوع باکتری مختلف هستند. بعضی از این میکروب ها در مدفوع انسان و فضولات حیوانات زندگی می کنند و ورود آن ها به داخل بدن می تواند باعث بروز بیماری های بسیار خطرناک در فصل تابستان شود. در تابستان میزان تعریق پا هم افزایش پیدا کرده و رطوبت حاصل از آن محیط ایده آلی برای رشد میکروب ها فراهم می کند. افرادی که صندل می پوشند حتما باید بلافاصله پس از ورود به خانه پاهای خود را با محلول های ضدعفونی کننده بشویند.

 

 

تورم و درد راحت تان نمی گذارد
همین الان یک نگاه به کف پای خود بیندازید. یک بافت ضخیم با نام کمربند کف پا وجود دارد که از پاشنه تا انگشتان کشیده شده و شکل یک قوس کوچک را ایجاد می کند. کفش های تابستانی به دلیل اینکه پشتیبانی مناسبی از این بخش نمی کنند موجب ظاهر شدن تورم در این بافت می شوند بعد از مدتی شما هنگام راه رفتن احساس درد می کنید و در بعضی موارد شدت درد حتی نمی توانید قدم از قدم بردارید.

 

 

زخم هایی که دیر خوب می شوند
در کفش های معمولی، پاهای شما به خوبی در یک محفظه محکم نگهداری می شوند اما در صندل ها و دیگر انواع کفش های تابستانی پاها درون کفش حرکت می کنند. ساییده شدن مداوم پوست پاها با سطح پلاستیکی یا چرمی کفش ها، زخم هایی دردناک به وجود می آورند که این زخم ها ممکن است به راحتی توسط میکروب های اطراف خود آلوده شوند و عفونت های ماندگاری ایجاد کنند.

 

 

قوزک پای شما در خطر است
زمانی که شما با یک کفش تابستانی قدم به خیابان می گذارید به شیوه بسیار متفاوتی نسبت به قبل قدم بر می دارید. اگر دقت کنید متوجه می شوید در اکثر مواقع شما در حال تقلا کردن برای راه رفتن هستید و به طور ناخودآگاه سعی می کنید خود را از آسیب های احتمالی هنگام راه رفتن حفظ کنید. مطالعات دانشگاه اویورن نشان می دهد افرادی که با کفش تابستانی راه می روند قدم های کوتاه تری برمی دارند و مرتب پاشنه پای خود را به زمین می کوبند این شیوه راه رفتن ظرف چند ساعت می تواند به قوزک پا، زانوها و ران ها و حتی کمر شما آسیب وارد کند.

 

 

منتظر شکستن استخوان ها باشید
غالب صندل ها هیچ قسمتی برای جذب ضربات ناگهانی به پا ندارند به همین دلیل استفاده طولانی مدت از آن ها باعث ظاهر شدن ترک های بسیار ریز در استخوان های پا می شوند که شما هیچ گاه متوجه وجود آن ها نمی شوید. کف صندل ها هم معمولا نازک و کاملا مسطح است و هنگام راه رفتن تمام انرژی حاصل از برخورد پا به زمین را به داخل کفش منتقل می کند چند سال می گذرد و روزی فرا می رسد که یک ضربه ناگهانی و نسبتا شدید یکی از این ترک های کوچک را تبدیل به یک شکستی بزرگ می کند.

 

 

اما چه کفشی برای فصل تابستان مناسب است؟
به قوس توجه کنید
کف صندل شما باید طوری طراحی شود که قوس کف پا را به خوبی در خود بگیرد و از این قسمت پشتیبانی کند. این شکل طراحی مانع از بروز خستگی در عضلات شده و احتمال گرفتگی آن ها و ظاهر شدن تاول ها را کمتر می کند. معمولا در کفش های خوب قسمت میانی کفی ضخیم تر از بخش های دیگر است و به این شکل بخش های خالی کف پا پر می شوند.

 

 

بند چرمی لازم است
هنگام خرید صندل حتما دقت کنید که یک بند چرمی ضخیم در پشت کفش قرار گرفته باشد تا مانع از حرکت پای شما به جلو یا عقب شود. در پای شما 28 استخوان وجود دارد که بزرگ ترین آن ها در پشت پاست. اگر این بند چرمی دور این استخوان قرار گیرد و پا را درون کفش محکم کند فشار اضافی از استخوان های دیگر برداشته می شود.

 

 

بزرگ تر از کفش زمستانی
کفش های تابستانی شما باید کمی از کفش های زمستانی بزرگ تر باشند در فصل تابستان پاها به طور طبیعی کمی بزرگ تر از حد معمول می شوند. گرمای هوا سبب می شود خون بیشتری در بخش های مختلف بدن از جمله پاها جریان پیدا کند. پس شما باید کفشی را انتخاب کنید که به این عضو فشار نیاورد و جریان خون را در آن مختل نکند تحقیقات انجام شده در انگلستان نشان می دهد 37 درصد از زنان در انتخاب اندازه کفش تابستانی خود اشتباه می کنند. نزدیک به 80 درصد از زنانی که دچار دردهای ناحیه پا می شوند کفش های نامناسب می پوشند. از این تعداد 39 درصد دردهای شدید ناحیه پاشنه را تجربه می کنند و 15 درصد پاهای شان دچار پینه می شود و 19 درصد هم ناخن های شان تغییر شکل می دهد.

 

 

چه پاشنه ای را انتخاب کنیم
به هیچ عنوان نباید ارتفاع پاشنه صندل شما از 4 سانتی متر بیشتر شود. این عدد که با انجام تحقیقات دقیق به دست آمده باعث می شود کمترین فشار به پاها، ران ها و کمر وارد شود کفش های پاشنه بلند به میزان بسیار زیادی فشار بر پاشنه پا را افزایش می دهد که میزان آن تا هفت برابر حد معمول اندازه گیری شده است. همچنین محققان دانشگاه آکسفورد متوجه شدند پوشیدن این کفش ها نیروی زیادی به قسمت های داخلی مفاصل زانو وارد می کند و باعث آسیب رسیدن به آن ها می شود. پوشیدن کفش های پاشنه بلند باعث می شود وزن بدن به طورمساوی روی پاها تقسیم نشود که این موضوع باعث کوتاه تر شدن عضلات ساق پا و ضخیم تر شدن تاندون های آشیل می شود.

 

 

پیش از خرید صندل و کفش های تابستانی باید بدانید :

تست انعطاف را انجام دهید
هر کفشی که می خرید باید حتما در آزمون انعطاف شما قبول شود. برای انجام این تست یک دست خود را درون صندل قرار دهید و با استفاده از نوک انگشتان تان کف کفش را روی یک میز یا هر سطح صاف دیگری فشار دهید سپس با دست دیگر خود سعی کنید نوک کفش را که انگشتان پا درون آن قرار می گیرند بلند کنید کفش شما باید در قسمت میانی انعطاف خوبی داشته باشد به طوری که قسمت جلویی کفش بدون مشکل بالا بیاید. در عوض قسمت میانی باید ثابت در جای خود باقی بماند و در اثر بالا آوردن نوک کفش خم نشود. اگر هنگام بلند کردن نوک کفش تمام قسمت های آن خم شود نشن دهنده آن است که پشتیبانی خوبی از کف پا نمی شود و راه رفتن با این کفش شما را خسته می کند.

 

 

به فرم پا در کفش توجه کنید
نکته مهم این است که پا هنگام حرکت باید در یک حالت ثابت بماند و به اطراف حرکت نکند. بسیاری از کفش های پاشنه بلند خصوصا مدل هایی که اتفاقا قیمت بالا و ظاهر عجیب دارند به هیچ عنوان مناسب راه رفتن راحت طراحی نشده اند . طراحان این کفش ها معمولا تمام توجه خود را صرف زیبایی می کنند و سلامت پاها آخرین نکته ای است که به ذهن آن ها می رسد.

 

 

دیابتی ها دقت کنند
اگر شما مبتلا به دیابت هستید بهتر است به کل از خرید صندل و دیگر انواع کفش های تابستانی منصرف شوید. دیابتی ها به شدت مستعد ابتلا به جراحت و زخم در ناحیه پا هستند که معمولا هم بسیار دیرتر از افراد سالم بهبود پیدا می کنند. البته شاید بتوانید کفش هایی را تهیه کنید که خاص این گروه ساخته شده و با طراحی خاصی که دارند مانع از زخم شدن پا می شوند به طور کلی بهتر است این گروه هر روز پاهای خود را چک کرده و در صورت مشاهده هر گونه زخم سریعا نسبت به درمان آن اقدام کنند. توجه کنید که در 80 درصد از موارد قطع پا یک زخم ساده آغاز می شود که نسبت به درمان سریع آن اقدامی صورت نگرفته است.

جدیدترین مطالب سایت