محمدرضا هدایتی با صدای عاشقانه اش در موسیقی!

محمدرضا هدایتی با صدای عاشقانه اش در موسیقی!

محمدرضا هدایتی بازیگر تلویزیون که در عین حال در عرصه موسیقی نیز فعالیت می‌کند و روز 15 مردادماه اولین کنسرت موسیقی خود را در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار کرد، تصریح کرد: صدای من صدایی مهربان است که در خود دلتنگی دارد و مناسب برای اعتراضی خواندن نیست.
این روزها نام محمدرضا هدایتی که پیش از این در قامت شخصیت هایی چون «طغرل» و «پسر عمه‌زا» برای مخاطبان عام تلویزیون شناخته شده بود، در موسیقی نیز دیده می شود. البته که او از سالها پیش وقتی برای ادامه علاقه مندی خود به بازیگری از محروم ترین استان کشور به پایتخت مهاجرت کرد، دغدغه موسیقی داشت. هدایتی در همان سالها کنار دغدغه های بازیگری خود در عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما آنچنان به موسیقی علاقه داشت که بعد از مدتی خود را در استودیو های موسیقی دید. جایی که پیش از او و البته بعد از او بازیگران زیادی خود را برای ورود به دنیای سحرانگیز و پر از شهرت خوانندگی آزموده بودند و بعضا هم با شکست سختی این صحنه را ترک کرده و عطای بازیگری را به خوانندگی ترجیح دادند.
محمدرضا هدایتی آنطور که از گفته هایش پیداست فعلا نه تنها قصدی برای ترک دنیای موسیقی ندارد بلکه برنامه هایی برای معرفی موسیقی منطقه سیستان و بلوچستان به عنوان زادگاه خود در نظر گرفته است. برنامه هایی که در اثنای فعالیت در موسیقی پاپ و بازیگری و صداپیشگی به قول خودش از ذهنش دور نمی‌شود. او قول داده که بالاخره روزی در ارائه یک آلبوم موسیقی تلفیقی برگرفته از موسیقی نواحی سیستان و بلوچستان کار خود را انجام می دهد.
این بازیگر، صداپیشه و خواننده در روزهایی که مشغول ضبط آخرین آلبوم موسیقایی خود، تمرین در مرحله خوانش فلیمنامه «ایران برگر» مسعود جعفری جوزانی و برگزاری کنسرت خود در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران است، به بیان دغدغه های خود در عرصه موسیقی پرداخت و از جبهه گیری‌هایی که برخی از همکارانش و البته رسانه ها در مورد خواننده شدنش داشتند، انتقاد کرد.

 

رونمایی زنده از آلبوم جدید محمدرضا هدایتی

هدایتی درباره تازه ترین کنسرت خود در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران گفت: این کنسرت که مربوط به تازه ترین آلبومم به نام «ماه می خنده» و آلبوم قبلی ام برگزار می شود و دلیل اینکه تاکنون کنسرتی را برگزار نکرده بودم به این فضا بازمی‌گردد که تا زمان انتشار آلبوم جدیدم بیشتر فعالیتهای من در موسیقی به تولید رسمی 9 قطعه موجود در آلبوم می شد. بنابراین ترجیح می دادم که کنسرتی را برگزار نکنم به همین خاطر منتظر انتشار آلبوم بعدی شدم که اکنون تمامی کارهای تولیدی آن انجام شده و اگر مشکلی پیش نیاید بعد از کنسرت به بازار موسیقی می آید. حدود 5 قطعه جدید در این کنسرت قرار است که اجرا شود، در واقع این اجرای زنده رونمایی از آلبوم جدید هم هست که این بار با عنوان «ماه می خنده» به علاقه‌مندان موسیقی پاپ تقدیم خواهد شد.
وی افزود: اینکه برگزاری کنسرت عجله ای اتفاق افتاد خیلی دست ما نبود چرا که بهترین تاریخی که می توانستیم از سالن میلاد بگیریم همین تاریخ بود. البته ما دوست داشتیم مانند بسیاری از خوانندگان پاپ کنسرت را در مرکز همایش های برج میلاد برگزار کنیم اما با توجه به اینکه این تالار فعلا در اختیار هنرمندان پاپ قرار نمی گیرد ما هم مجبور بودیم در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی به عنوان تنها سالن موجود اجرای موسیقی پاپ میزبان علاقه مندان باشیم تاریخ برگزاری کنسرت را به این روز موکول کردیم.
هدایتی یادآور شد: ما به هیچ عنوان نمی خواستیم که برگزاری کنسرت خیلی پنهان انجام شود چرا که وقتی یک خواننده می خواهد کنسرتی  را برگزار کند، باید خبرگزاری ها ملطع شوند منتها من طوری رفتار کردم که خود خبرنگاران از برگزاری کنسرت خبردار شوند. البته من وقتی کاری برای انجام دادن ندارم خیلی مصاحبه نمی کنم، من زمانی تن به مصاحبه می دهم که کاری برای انجام دادن داشته باشم چرا که معتقدم وقتی کاری برای انجام دادن وجود ندارد به چه دلیلی باید در رسانه ها حضور داشته باشم؟ بنابراین کنسرت بهترین فرصت بود که دوباره مصاحبه ها را زیاد کنم، هم به خاطر اینکه مردم از کارهای من مطلع شوند و هم اینکه صادقانه تبلیغی برای کنسرت شود.

 

اگر تکراری بودم مخاطبان من را پس می زدند

این خواننده موسیقی پاپ با اشاره به نحوه استقبال مردم از کنسرت های پاپ تصریح کرد: کارهای ما نشان می دهد که خیلی در فضای تکراری حرکت نکرده ایم. اگر به لحاظ  محتوایی که حاکم بر بازار موسیقی پاپ ایران است نگاهی کنید شاید کار ما شبیه کارهای دیگران است اما ما در ملودی خیلی سخت گیری کردیم، کما اینکه تولید قطعه ای چون «از تو دلگیرم» که خوشبختانه با استقبال خوب مخاطبان همراه بود در راستای همین سخت گیری ها انجام شد. به طور حتم اگر تکراری بود مخاطب آن را پس می زد.
وی ادامه داد: البته خود من همیشه تلاش کردم که خیلی با روند بازار حرکت نکنم و اتفاقا سخت گیری های زیادی در این زمینه داشتیم، به ویژه اینکه بر سر تولید آلبوم اولم این سخت گیری بسیار زیادتر از حد تصور بود. این آلبوم وقتی در سال 87 منتشر شد زمانی بود که شیوه تکنو تازه وارد ایران شده بود و به نوعی خود را به عنوان یک مد در جامعه موسیقی مطرح کرد اما من با این شیوه کاری نداشتم و تمام قطعه های این آلبوم صدای قدیمی می داد چرا که می خواستم چنین دیدگاهی وجود داشته باشد. البته بعدا دیدم که این راه هم راه خوبی برای شنیده شدن کارها نیست و باید با سلیقه عمومی مردم هم‌پا شوم اما کار دلنشین تر را به مخاطب ارائه کنم. اینکه بگوییم متفاوت باشیم نیز رویکردهای متفاوتی دارد به طور مثال ما در این سالها می بینیم که بسیاری از گروه‌ها موسیقی سنتی و پاپ را با هم تلفیق کرده و سعی کردند این واژه متفاوت بودن را به مخاطب نشان دهند.

 

صدای من صدای هوار کشیدن و اعتراض به وضع موجود نیست

هدایتی با بیان اینکه نمی‌دانم در موسیقی پاپ چه نوآوری‌ای باید اتفاق بیفتد، تصریح کرد: اگر منظور محتوای ترانه هاست که باید بگویم فرمت و نوع کار ما عاشقانه است و اصراری هم ندارم که بخواهم به زور مسائل سیاسی و اجتماعی را در ترانه هایم مطرح کنم. اصولا هم ترجیح نمی دهم که خودم را درگیر این کارها کنم، چون اینها خط قرمزهایی هستند که اولا ممیزی تعیین کننده است دوما برخی از موارد هم هست که خود خواننده ترجیح می دهد وارد آنها نشود. از سویی دیگر این ماجرا بستگی به نوع صدا هم دارد که هر صدایی نمی تواند ترانه های اجتماعی را بخواند. صدای من یک صدای عاشقانه است که اصلا به درد آهنگ اعتراضی خواندن نمی خورد. صدای من یک صدای مهربان و عاشقانه است، صدای هوار کشیدن و اعتراض به وضع موجود نیست. این صدا یک صدای مهربان است که یک دلتنگی دارد که بیشتر جواب می دهد. بنابراین باید خودم بدانم که چه مدل کاری به صدای من می آید.
این بازیگر افزود: البته این دلیل نمی شود که من بگویم مخالف چنین رویکردی در موسیقی هستم اتفاقا برعکس من کارهای اعتراضی را بسیار دوست دارم ولی باید بدانیم که آیا این فضای موسیقایی به صدای من می نشیند یا نه؟ من درمقابل هیچ گونه موسیقی جبهه گیری نکردم، فقط به خودم زمان دادم که کارها به حرکت خود در فضایی که ترسیم کرده ام حرکت کنند. شاید در آینده من شیوه دیگری غیر از این شیوه را تجربه کردم. کما اینکه چندی پیش قطعه «کاشکی زمستون نبود» در اینترنت پخش شد که اثری غمگین و متفاوت از کارهای دیگرم بود و فرم آن فرق زیادی با کارهایی دارد که در آلبوم داشته ام .

 

انتقاد از معترضانی که همیشه معترضند

هدایتی با بیان اینکه توقع مردم از خوانندگان مورد علاقه خود از نکات مهمی است که هر هنرمندی باید به آن توجه کند، توضیح داد: من ادعای آنچنانی در موسیقی ندارم. من همیشه یک شنونده خوب موسیقی بودم که همواره کارهای خاص گوش می کردم و هنوز هم این کار را انجام می دهم. اتفاقا خودم خیلی هم موسیقی پاپ گوش نمی کنم مگر اینکه آن موسیقی حرفی برای گفتن داشته باشد. در حال حاضر که به عنوان خواننده حضور دارم، کلی معترض وجود دارد که به من کنایه می زنند که شما بهتر است به بازیگری ادامه دهی، همین مانده که شما بخوانی و کنسرت هم برگزار کنی. به هرترتیب این اعتراض ها وجود دارد و دلیل این اعتراض ها می دانم چیست، من یک بازیگر هستم و اگر بازیگر نبودم قطعا با چنین انتقادهایی رو به رو نبودم.
صداپیشه شخصیت «پسر عمه زا» در مجموعه «کلاه قرمزی» افزود: اغلب دوستان من را در کارهای طنز دیدند. بپذیرید اگر من بروم رو صحنه و کار بسیار سنگینی را اجرا کنم حتم دارم باعث خنده می شود. من یک فرم کاری را انتخاب کردم که با توجه به بازیگری ام بیننده خیلی من را دور نبیند، یعنی من برای او باید قابل باور باشم. در غیر اینصورت حتی اگر متفاوت ترین کارها را ارائه دهم، شرایط خوبی ایجاد نخواهد شد. من باید خودم را در موسیقی ثابت کنم بعد کارهای متفاوت انجام بدهم. در واقع رسالت اصلی هر هنری سرگرمی سازی است. شما باید بتوانی مخاطب را جذب کنی بعد حرف‌های بزرگ را مطرح کنید. به طور حتم اگر از همان ابتدا این کار را انجام دهم تماشاگر من را پس می زند چون من هنوز موفق به ثابت کردن خودم به مخاطب نشدم.

 

عدم محبوبیت بازیگران در حرفه خوانندگی

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در این سالها دوستان بازیگری بودند که می خواستند  خواننده شوند اما چون کارهای سنگینی را انتخاب می کردند کارشان نگرفت. به نظر شما چرا کار این دوستان علیرغم کیفیت خوبی که کارهایشان داشت، نتوانست محبوبیتی کسب کند؟ باید در پاسخ گفت اینها کارهای مردمی نداشتند که آثارشان به شیوه دهان به دهان برای جامعه تبلیغ شود. اما ببینید چرا کارهای من گرفته‌اند؟ چون آن‌ها در بین مردم حضور داشته و مثل مردم و خودم ساده بوده‌اند. من هم اگر از همان اول می آمدم کارهای سنگین با یک پکیج گران قیمت تحویل مخاطب می دادم، مطمئنم از مردم دور می شدم ولی من الان به مردم نزدیک هستم.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صداپیشگی شخصیت «پسر عمه زا» در مجموعه «کلاه قرمزی» تاثیری در افزایش طرفداران و جمعیت کنسرت‌هایش داشته یا خیر؟ تصریح کرد: لزوما نمی توان به این موضوع به عنوان یک عنصر اصلی نگاه کرد. افرادی که کنسرت می روند بیشتر آهنگ های من را شنیده‌اند که به کنسرت محمدرضا هدایتی می آیند چون آنها قشر خاصی هستند و هر وقت کنسرت برگزار می شود، آنها  حضور فعالی دارند و به نوعی به این قضیه عادت کرده‌اند. اینها کسانی هستند که کارها را شنیده‌اند و می آیند و طبیعی است که درصدی هم به خاطر کاراکتر «پسرعمه زا» در کنسرت من حضور دارند. اینها چیزی نیست که من بخواهم رد کنم.

 

محمدرضا هدایتی یک شبه خواننده نشد

هدایتی توضیح داد: به اعتقاد من این چالش باید وجود داشته باشد و اتفاقا اگر نباشد من باید ناراحت باشم چون مخاطب به تمامی این موارد اهمیت داده است. من یادم هست که وقتی قطعه «دلگیرم» را در سال 90 منتشر کردیم، در عرض یک هفته 600 هزار شنونده داشت. این ترانه از من معروف تر شد به طوری که  من الان باید ثابت بکنم که من این ملودی را ساختم و خواندم و به قولی یک شبه خواننده نشدم. من در این عرصه کار کردم، منتها حرفی راجع به آن نزدم چون می دانستم این جبهه وجود دارد اما چون حوصله برخورد با این اعتراض ها را نداشتم کار خودم را انجام دادم. همین موضع هویت موسیقی من را تحت تاثیر قرار نمی دهد چون من خود را جدای از کار بازیگری محک زدم. اینکه بی سر و صدا کاری انجام دادم و مصاحبه ای هم نکردم، به خاطر این بود که دوستان نگویند من از شهرت خود برای حضور در خوانندگی استفاده کردم.
وی درباره هویت سازی برای خوانندگان فعال موسیقی پاپ تاکید کرد : اساسا مگر موسیقی پاپ ما هویت دارد که من بخواهم در مورد هویت صحبت کنم؟ در حال حاضر تمام سازهایی که در موسیقی پاپ ما استفاده می شوند همه غربی هستند، پس چه هویت پاپی داریم که من بخواهم هویت موسیقایی برای خودم قائل باشم.

 

ساخت یک اثر موسیقایی مدرن با محوریت موسیقی سیستان و بلوچستان

این خواننده پیرامون فعالیتهای موسیقایی خود در عرصه موسیقی نواحی گفت: من در آلبوم جدیدم یک آهنگ بلوچی دارم و تصمیم دارم از این به بعد در هر آلبومی که تولید می‌کنم یک یا 2 قطعه از موسیقی استان سیستان و بلوچستان هم داشته باشم. اصلا آمدن من در دفتر «ترانه سمان» به خاطر موسیقی بلوچی و زابلی بود. من آمدم که این کارها را انجام بدهم، که بخواهم یک آلبوم موسیقی تلفیقی بلوچی مدرن کار کنم اما یک‌دفعه دیدم مشغول تولید آلبوم پاپ هستم. همیشه و هر وقت خواستم موسیقی بلوچی کار کنم در موسیقی پاپ افتادم و البته ناراضی هم نیستم ولی ساخت یک اثر تلفیقی مدرن در رابطه با موسیقی سیستان و بلوچستان هیچوقت از من دور نمی شود. من همین جا اعلام می کنم زمانی که بتوانم آن طوری که دلم بخواهم روی موسیقی سیستان و بلوچستان کار کنم، به همه آروزهای خودم در موسیقی رسیده‌ام.
وی افزود: در زمانی همه تلاش خود را انجام دادم که بتوانم هزینه‌ای را فراهم کنم و بچه های موسیقی سیستان و بلوچستان را به تهران بیاورم، جایی را برای آنها اجاره کنم که یک ماه اینجا بمانند و من با آنها و همراه هنرمندان تهرانی یک آلبوم تلفیقی روانه بازار موسیقی کنیم. منتها خیلی هزینه بر بود، حتی زمانی که می خواستم این کار را بکنم رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت من می توانم با استفاده تبصره و آیین نامه هزینه‌ای را به تو بدهم تا این کار انجام شود اما این موضوع هم تحقق پیدا نکرد. این دینی بوده که بر گردن من است و باید آن را اجرایی کنم.

 

من کلاهبردار نیستم

هدایتی درباره مشکلات برگزاری کنسرت خود در تهران گفت: تنها مشکلی که برای برگزاری کنسرت داشتیم، جبهه ای بود که این روزها بر علیه من شکل گرفته است، اینکه فلانی بازیگر است و اصلا نباید بخواند. اما عقیده من چیز دیگری است، اینکه هر کسی که در هر زمینه‌ای استعداد دارد، چرا نباید از استعداد خود استفاده کند؟ اگر از استعداد استفاده نکنیم به خودمان خیانت کرده‌ایم. این موضوع عجیب و غریبی نیست و من می توانم در کل دنیا ده‌ها نمونه بازیگر معرفی کنم که خواننده هم هستند و من نمی دانم چرا اینجا به شکل آزار دهنده ای این موضوع را بیان می کنند.
وی تصریح کرد: بدم می آید وقتی کسی بیاید و با این بهانه بگوید که من کلاهبردار هستم. من هیچوقت از شهرتم در موسیقی استفاده نکردم. دوست دارم حمایت کسانی را که از موسیقی من خوش‌شان آمده، داشته باشم. دوست دارم حمایت کسانی را که از بازی های من لذت بردند، داشته باشم. من همیشه قدردان مردم بودم، همه چیز برای من مردم هستند. بنابراین اذیت می شوم و تحمل شنیدن ناراحتی دوستان را ندارم. من همیشه عادت داشتم که من را دوست داشته باشند اما الان با جریانی روبه رو شدم که هم می خواهم به عقیده آنها احترام بگذارم و هم می خواهم یک جوری به آنها بگویم که اشتباه می کنید.
این خواننده افزود: ما حتی برای آلبوم بعدی هم برنامه ریزی لازم را انجام دادیم. من نیامدم با کنسرتی که در بهترین شکل ممکن 2 هزار نفر بیننده دارد، آینده موسیقی خود را رقم بزنم. کنسرت از این جهت برایم اهمیت داشت که زنده خواندن من را ببینند و بدانند که همه چیز در استودیو خلاصه نمی شود.

 

می خواستم از صدا پیشگان ببعی و آقای همساده استفاده کنم اما…

هدایتی درباره استفاده از صداپیشگان مجموعه کلاه قرمزی در کنسرت خود گفت: استفاده از خوانندگان مهمان به ویژه بازیگران فکرهایی بود که این اواخر در ذهن من به وجود آمد اما به خاطر اینکه وقت لازم را برای اخذ مجوز نداشتم، نتوانستم از دوستانم استفاده کنم. من حتی دوست داشتم محمد بحرانی (صداپیشه ببعی و آقای همساده در مجموعه کلاه قرمزی) و امیر سلطان احمدی ( عروسک گردان پسرعمه زا) همان قطعه‌ای را که برای جام جهانی تولید کرده بودند، در این کنسرت اجرا کنند اما خیلی دیر شد چون ما زمانی یک ماهه می خواستیم که بچه ها بتوانند مجوز بگیرند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود از دلایل حضور نیافتنش در نمایش «ترانه های محلی» گفت و توضیح داد: خیلی ناراحت شدم که نتواستم در نمایش «ترانه های محلی» حضور داشته باشم و حالا بسیار خوشحالم که دوست خوبم علی سرابی جایگزین من شد. من این نقش را خیلی دوست داشتم ضمن اینکه ترانه هایی را که قرار بود بخوانم، فردین خلعتبری ساخته بود و این فرصت خوبی بود که بتوانم در کنار این هنرمند شایسته موسیقی حضور داشته باشم. به هر حال من همیشه برای بازی در تئاتر بد شانس بودم. واقعا اگر تعهد از قبل تعیین شده من با پروژه «ایران برگر» نبود با کمال افتخار در این نمایش حضور پیدا می کردم.

جدیدترین مطالب سایت