در دوران شیردهی به نوزاد این توصیه‌ها را جدی نگیرید

در دوران شیردهی به نوزاد این توصیه‌ها را جدی نگیرید

غیر از مشکلات احتمالی در دوران شیردهی یک‌ سری از مشکلات هم بعدا به‌وجود می‌آیند که جنبه علمی ندارند و صرفا ساخته و پرداخته ذهن هستند ولی به  باورهای غلط مادران تبدیل شده‌اند و آنها را به راه  اشتباهی مثل استفاده از شیر خشک راهنمایی می‌کنند. 

 

شیر من نوزاد را سیر نمی‌کند
بعضی از خانم‌ها در روزهای اول بعد از زایمان در شیردهی مشکل پیدا می‌کنند. نوزاد این مادران نمی‌تواند خوب شیر بخورد و بی‌امان گریه می‌کند. در حالت اول مادر خیال می‌کند شیرش کم است و نوزاد سیر نشده و از گرسنگی گریه می‌کند. در حالت دوم مادر علت را بدمزگی شیرش تلقی می‌کند و می‌گوید نوزاد شیر را چشیده و چون مزه‌اش را نپسندیده، دیگر تمایلی به خوردن نشان نمی‌دهد. در هر دو حالت مادر به خاطر عواطف و حس مسئولیتی که دارد به شدت مضطرب می‌شود و به دنبال یافتن راه چاره، به شیر خشک متوسل می‌شود در حالی‌که کم بودن شیر و بدمزگی‌اش واقعیت ندارد و صرفا از عدم آگاهی نشات می‌گیرد. اگر مادر و نوزاد هر دو سالم باشند، هیچ مشکلی بر سر راه شیر خوردن نوزاد وجود ندارد. به عبارت دیگر شیر هر زن سالمی برای هر نوزاد سالمی کفایت می‌کند و هیچ نیازی به غذای کمکی یا شیر خشک نیست.

 

سینه کوچک شیر کمتری دارد
بین خانم‌هایی که سینه کوچکی دارند، بعضی تصور می‌کنند شیرشان قطعا کم خواهد بود و از همان اول یک راست سراغ شیر خشک می‌روند یا در کنار شیر مادر به نوزاد شیر خشک هم می‌دهند. این باور در واقعیت ریشه ندارد. شیر داشتن یا به تعبیری شیر خوب داشتن هیچ ارتباطی به اندازه سینه ندارد. تعداد مادرانی که سینه کوچکی دارند ولی تا شش ماه اول نوزاد فقط از شیرشان تغذیه می‌کند، کم نیست. باید بدانید شیر در سینه مادر با مکیدن نوزاد بیشتر می‌شود؛ یعنی هر چه نوزاد بیشتر بمکد، شیر بیشتری به سینه مادر می‌آید.  

 

آنتی‌بیوتیک بخور و شیر بده
گرچه گاهی اطرافیان دلیل روی آوردن مادر به شیر خشک می‌شوند اما توصیه‌های افراطی افراد غیرمتخصص را جدی نگیرید. در صورتی که بعد از زایمان مادر یا نوزاد بیمار شوند، در شیردهی مشکلاتی به‌وجود خواهد آمد که مادر را مجبور به استفاده از شیر خشک می‌کند. در زایمان‌های سزارین گاهی مادر دچار عوارض سزارین می‌شود و باید آنتی‌بیوتیک مصرف کند یا نوزاد به هر دلیلی مجبور می‌شود در بخش نوزادان بستری شود و در نتیجه شیردهی با تاخیر شروع می‌شود. در چنین شرایطی ممکن است حجم شیر کم شود یا نوزاد خیلی سخت‌تر حاضر به مکیدن سینه شود. جز این موارد شیر مادر را با هیچ چیز دیگری عوض نکنید. 

 

منبع : فراناز

جدیدترین مطالب سایت