غذاهای مفید برای بدن چه غذایی است؟

غذاهای مفید برای بدن چه غذایی است؟

غذاهایی که برای سلامت مو مفیدند

شاید شست‌و شو، خشک کردن، استفاده از شامپوها و نرم‌کننده‌ها برای سلامت مو ضروری باشند، اما این عوامل به تنهایی نمی‌توانند سلامت موها را تضمین کنند. موهای شما هر ماه حدود ۴/۱ اینچ رشد می‌کنند و مهم‌ترین عامل رشد، چه در مورد مو و چه پوست و ناخن، تغذیه مناسب است. هر چه سالم‌تر غذا بخورید، موها و سلول‌ها محکم‌تر و به طور کلی بدن قوی‌تر می‌شود.

 

سالمون
سالمون سرشار از امگا۳ و منبع خوب پروتئین و ویتامین B12 و آهن است.
اسیدهای چرب امگا۳ برای سلامت پوست سر ضروری هستند. گیاهخواران نیز باید روزانه ۱-۲ قاشق غذاخوری بذر کتان بخورند تا چربی‌های امگا۳ مورد نیاز بدنشان تامین شود.

سبزیجات سبز تیره
اسفناج، براکلی وانواع کلم سرشار از ویتامین A و C هستند که برای تولید سبسیوم ضروری است. سبسیوم یک نوع ماده چرب است که از طریق غده‌های مو ترشح می‌شود و در واقع نوعی نرم‌کننده طبیعی موی سر می‌باشد.

لوبیاها
لوبیا برای موها مفیدند. بنشن‌ها، مثل عدس نیز برای موها ضروری هستند و حتما باید در برنامه غذایی گنجانده شوند؛ زیرا نه تنها به رشد بیشتر موها کمک می‌کنند، بلکه سرشار از آهن، روی و بیوتین می‌باشند. کمبود بیوتین در بدن باعث شکنندگی موها می‌شود.

آجیل
آجیل باعث درخشندگی و ضخامت بیشتر موها می‌شود و سرشار از سلنیوم هستند. (سلنیوم نوعی ماده معدنی مهم برای سلامت پوست سر است). گردو حاوی آلفالینولینک می‌باشد و به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا۳، موجب نرمی موها می‌شود.

ماکیان (مرغ و بوقلمون)
مرغ و بوقلمون شاید پوشیده از پر باشند، اما پروتئین بسیار زیادی دارند. کمبود پروتئین موجب شکنندگی و از دست رفتن رنگ موها می‌شود. مرغ حاوی آهن می‌باشد و بدن ما قادر است خیلی سریع خواص خوب و مزایای آن را جذب کند.

تخم‌مرغ‌
وقتی سخن از تخم‌مرغ به میان می‌آید، شکل مصرف (آب‌پز، نیمرو، عسلی یا املت) آن اهمیت چندانی ندارد. تخم‌مرغ حاوی پروتئین زیادی است و علاوه بر آن بیوتین و ویتامین B12 نیز دارد که هر دو از مواد غذایی بسیار مغذی محسوب می‌شوند.

حبوبات
ما توصیه می‌کنیم از حبوبات حتی برای صبحانه هم استفاده کنید؛ زیرا سرشار از آهن، روی و ویتامین‌های B هستند و برای سلامت موها بسیار مفیدند. خوردن حبوبات به عنوان میان وعده نیز بسیار مناسب است.

محصولات لبنی کم‌چرب
محصولات لبنی را به هر شکلی که می‌توانید (ماست، پنیر، شیر و …) مصرف کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر می‌توانید چند قاشق بذر کتان و گردو هم اضافه نمایید تا اسیدهای چرب امگا۳ و روی نیز به خواص آنها اضافه شود.

 

 

غذاهایی که  برای سلامت چشم مفیدند
چشمان شما نیاز به مراقبت ویژه دارند تا دید خوبی داشته باشید. برای مراقبت بیشتر از آنها بهتر است بدانید که: اشعه‌های زیانبار نور خورشید به چشم‌ها آسیب می‌رسانند. همچنین اگر از کامپیوتر به طور مداوم (چند ساعت در روز) استفاده کنید، چشم‌های‌تان آسیب می‌بینند. سیگار کشیدن و مصرف دخانیات نیز به بینایی چشم‌ها صدمه می‌زند؛ ولی با یک رژیم غذایی سالم می‌توان مراقبت بیشتری از آنها کرد. داشتن بینایی خوب کار دشواری نیست؛ فقط باید بخواهید.

 

هویج
هویج سرشار از ویتامین A است و این ویتامین برای سلامت چشم‌ها بسیار سودمند است. همچنین آنتی‌اکسیدانی به نام بتاکاروتن دارد که برای چشم‌ها مفید است. این ماده مغذی اگر در کنار کاهو و کلم خورده شود، تاثیر بیشتری خواهد داشت. کمبود ویتامین A موجب کاهش بینایی در شب
می‌شود.

 

اسفناج
اسفناج از چشم‌ها در برابر بیماری‌های چشمی محافظت می‌کند. نوعی کارتنوئید به نام لوتین که در اسفناج وجود دارد چشم‌ها را در برابر آب مروارید حافظت می‌کند.

 

میوه‌ها
میوه‌هایی مثل کیوی، پرتقال و میوه‌های خوشه‌ای حاوی ویتامین C می‌باشد. و همانطور که می‌دانید، ویتامین C موجب حذف رادیکال‌های آزاد ‌شده و از این طریق از آسیب‌دیدگی چشم‌ها جلوگیری می‌کنند.

 

سویا
سویا حاوی اسیدهای چرب ضروری، فیتواستروژن، ویتامین E و عوامل ضد التهاب طبیعی است. محصولاتی همچون شیرسویا و ماست سویا برای چشم‌ها بسیار مفید هستند. روغن زیتون و ذرت نیز برای چشم‌ها مفیدند، زیرا حاوی مقادیر زیادی ویتامین E می‌باشند.

 

تخم‌مرغ
اگر تخم‌مرغ دوست دارید، در این مورد فرد خوش‌شانسی هستید. تخم‌مرغ برای چشم بسیار مفید است؛ زیرا حاوی سیستین، سولفور، لسیتین، آمینواسید و لوتین است و همه این ترکیبات از چشم‌ها محافظت می‌کنند.

 

سیر
سیر یک غذای فوق‌العاده برای بهبود وضعیت بینایی است. این ماده سرشار از سولفور می‌باشد و سولفور به استحکام عدسی کمک می‌کند. پیاز نیز حاوی سولفور فراوان و برای بینایی مفید است.

 

زردآلو
زرد آلو سرشار از ویتامین A است که از چشم‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این میوه همچنین حاوی کاروتنوئید می‌باشد که برای بینایی بهتر چشم مفید است.

 

سالمون و ساردین
همانطور که می‌دانید اسیدهای چرب امگا۳ برای بینایی مفید هستند و ماهی از منابع اصلی تامین‌کننده اسیدهای چرب امگا۳ است. سالمون و ساردین حاوی «DHA» می‌باشند که نوعی اسیدچرب امگا ۳ است.

 

براکلی
براکلی نه تنها موجب تقویت بینایی  می‌شود، بلکه از چشم‌ها در برابر آب مروارید نیز محافظت می‌کند. این سبزی حاوی لوتین و زئاکسانتین است که برای عدسی چشم بسیار مفیدند. این کارتنوئیدها از سلول‌های چشم در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

 

کاکائوی تلخ
حاوی فلوونوئیدهایی است که از رگ‌های خونی چشم محافظت می‌کنند و به همین دلیل قرنیه و عدسی چشم قوی‌تر می‌شود.

 


غذاهایی که برای سلامت پوست مفیدند

یک رژیم غذایی سالم و متعادل از درون شما را می‌سازد و نتیجه‌اش در برون نیز پدیدار می‌شود. رژیمی که شامل سبزیجات، آجیل، دانه‌ها، روغن‌ها، ماهی، چای و کاکائوی تلخ باشد، علی‌رغم تمام آلودگی‌های محیطی، افزایش سن و حتی برخی بیماری‌ها باز هم پوست شما را تازه و شاداب نگاه می‌دارد. برخی از  این غذاها به قرار زیر هستند:

 

 

بادام (محافظت در برابر نورخورشید)
بادام سرشار از ویتامین E است که از پوست‌ در برابر اشعه‌های زیانبار خورشید محافظت می‌کند. افرادی که می‌خواهند پوست سالمی داشته باشند، اگر روزانه ۱۴ میلی‌گرم ویتامین E (حدود ۲۰ عدد بادام) مصرف ‌کنند، در برابر خطراتی مثل آفتاب‌سوختگی بیش از دیگران در امان هستند. از آنجایی که ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان است، از رگ‌های خونی شما در برابر خطر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

 

بذر کتان (جلوگیری از ایجاد چین و چروک)
این دانه‌های ریز که سرشار از امگا۳ می‌باشند، قادر به حذف خال‌ها و لکه‌های ریز و چین و چروک روی سطح پوست هستند. اگر یک روز در میان به مدت شش هفته یک دوم قاشق چایخوری بذر کتان بخورید، هم پوست مرطوب‌تری خواهید داشت و هم بسیار کمتر دچار حساسیت و قرمزی پوست می‌شوید.

 

گوجه پخته‌شده (محافظت در برابر نور خورشید)
لیکوپن و فیتوکمیکال که باعث قرمزی گوجه می‌شوند، و رادیکال‌های آزاد را که در اثر اشعه‌های نورخورشید به وجود می‌آیند و سبب پیری پوست می‌شوند، از بین می‌برند.

 

سیب‌زمینی شیرین (محافظت در برابر چین و چروک‌ها)
سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین C است که سبب نرمی پوست شده و با تحریک پوست برای تولید کلاژن، چین و چروک‌ها را کاهش می‌دهد. افرادی که روزانه ۴ میلی‌گرم ویتامین C (حدود نیمی از یک سیب‌زمینی شیرین کوچک) مصرف می‌کنند، در طول سه سال تا ۱۱ درصد پوست بهتری خواهند داشت.

 

اسفناج (ضدسرطان پوست)
افرادی که از سبزیجات سبز رنگ و برگدار استفاده می‌کنند، پنجاه درصد کمتر در معرض خطر تومورهای پوستی قرار دارند. فولیت موجود در این سبزی‌ها، موجب حفظ و مرمت DNA می‌شود و رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.
روغن گاجره (مرطوب‌کننده طبیعی پوست)
اسیدهای چرب امگا۶ موجود در این روغن، نوعی مرطوب‌کننده طبیعی پوست است و مصرف آن به افرادی که دچار خشکی، پوسته‌ پوسته شدن و خارش پوست هستند، توصیه می‌گردد. این روغن باعث می‌شود که آب بهتر به سطح پوست نفوذ کند. طبق تحقیقات این روغن برای کسانی که از اگزما رنج می‌برند نیز بسیار مفید است.
هویج (از بین برنده لکه‌های پوستی)
هویج نه تنها برای بینایی بسیار مفید است، بلکه به دلیل داشتن ویتامین A، از تولید بیش از اندازه سلول‌ها در لایه بیرونی پوست جلوگیری می‌کند و این به معنای آن است که سلول‌های مرده کمتری با سبیوم ترکیب شده و جلوی منافذ پوست را می‌گیرند. در ضمن، ویتامین A از رشد سلول‌های سرطانی نیز پیشگیری می‌کند.
چای سبز (جلوگیری از سرطان پوست)
چای سبز موجب ترشح کاتچین می‌شود و کاتچین آنتی‌اکسیدانی است که خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد. نوشیدن ۲-۶ فنجان چای سبز از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می‌کند؛ همچنین پوست‌ را در برابر اشعه‌های زیانبار نور خورشید نیز محافظت می‌کند.
کاکائوی تلخ و سیاه (محافظت از پوست در برابر نورخورشید)
فلونول‌ها آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کاکائوی تلخ و سیاه هستند که موجب کاهش زبری پوست و محافظت از آن می‌شوند. خانم‌هایی که از کاکائوی تلخ و سیاه استفاده می‌کنند، بافت پوستی بهتر و در برابر اشعه‌های UV مقاومت بیشتری دارند.

 

گردآوری : فراناز

 

مطالب داغ هفته اخیر