کاشت ابرو یک تکنیک جراحی زیبایی بسیار ظریف است که برای دستیابی به نتیجه ایدهآل، به رعایت دقیق همه مراقبتهای توصیه شده توسط پزشک متخصص نیاز دارد. توجه داشته باشید که با اتمام مراحل کاشت، هنوز هیچ چیز تمام نشده و این شما هستید که با مراقبت های اصولی، سلامت و رشد هرچه بیشتر ابروهایتان را تضمین میکنید. یکی از رایج ترین سوالات بیماران پس از کاشت، «زمان» و «نحوه» شستشوی ابروهاست. در واقع نظافت محل پیوند در یک سیکل منظم و با شیوه صحیح، مهمترین وظیفه شما در دوران نقاهت است که به حفظ سلامت ابروها بعد از انجام عمل کاشت بسیار کمک میکند.
از طرف دیگر فشار بیش از اندازه به ابروهای تازه کاشته شده یا مصرف شامپوهای نامناسب میتواند اثرات منفی و جبران ناپذیری بر زیبایی ابروها وارد کند یا سبب جراحت و عفونت شود. به همین دلیل هم آشنایی با روشهای معتبر شستشوی ابروها و اجرای اصولی تکنیکهای مراقبت، سهم بزرگی در نتیجه جراحی زیبایی شما خواهد داشت.
زمان بندی شستن ابروها بعد از کاشت، نسبت به دستورالعمل جراح و روند بهبودی بیمار متفاوت است. اما به طور کلی، حدوداً باید 3 تا 5 روز برای شستن ابروهای خود صبر کنید. در چند روز اول بعد از کاشت، گرافتهای موی کاشته شده ظریف هستند و ممکن است به راحتی از جای خود جدا شوند. بنابراین عجله در شستن ابروها میتواند روند بهبودی را مختل کرده و باعث ریزش مو شود.
برای بهبود سریعتر زخمهای ناشی از کاشت، از خشکی محل پیوند جلوگیری کرده و آن را مرطوب نگه دارید. ممکن است توسط پزشک برای شما اسپری «سدیم کلراید» یا همان نرمال سالین هم تجویز شود تا روزانه چند مرتبه در محل کاشت اسپری کنید. بعد از حدود سه تا هفت روز، پوستههای ایجاد شده روی ابروهایتان شروع به ریزش میکنند و ممکن است کمی ناحیه پیوند قرمز شود. در صورت امکان تا یک ماه در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
به طور معمول اولین جلسه شستشوی ابروها در کلینیک انجام میشود. سپس پزشک با توجه به نوع پوست و شرایط پیوند، شوینده مناسبی برای شستن ابروهایتان تجویز میکند. بسیار مهم است که دستورالعمل های جراح خود را -که ممکن است شامل اجتناب از تماس با آب برای مدت معینی باشد- دنبال کنید. پس از سپری شدن دوره بهبودی اولیه، میتوانید ابروهای خود را با یک شامپو یا لوسیون ملایم به آرامی بشورید. معمولا کلینیک زیبایی به شما توصیه میکند از شامپوی آنتی باکتریال مخصوص برای ضد عفونی محل پیوند استفاده کنید. در صورت حساسیت یا عدم دسترسی میتوانید با محلول شستشوی سرم نمکی، موضع کاشت ابرو را تمیز نگه دارید.
بهتر است نیم ساعت قبل از شروع شستشو، از اسپری تجویز شده استفاده کنید تا ابروهای پیوندی و زخمهای کوچک ناحیه کاشت نرم شوند؛ این عمل با کم کردن اصطحکاک به شما کمک میکند تا دلمههای به جا مانده را راحتتر بشورید.
با استفاده از نقاط نرم دست (نوک انگشت یا کف دست)، شامپو یا لوسیون تجویز شده توسط پزشک را با ملایمت روی پوست صورت، اطراف محل کاشت و ابروها ماساژ دهید. حین این کار مراقب تیزی ناخنها باشید که گرافتهای پیوندی را جابجا نکنند. بهتر است ابروها با جریان ملایم هوا خشک شوند اما در صورت استفاده از خشک کننده، حوله حتما باید از الیاف نرم ساخته شده باشد.
در ابتدای درمان توصیه میشود این کار روزانه -یا نهایتا یک روز در میان- سه مرتبه در فواصل معین صبح، ظهر و شب انجام شده تا هرگونه خون خشک شده و دلمه از ناحیه پیوند پاک شود. پس از گذشت یک هفته میتوانید روزی یک بار ابروها را با آب گرم بشورید. هرگز برای شستن ابروها از آب خیلی گرم یا خیلی سرد استفاده نکنید. همچنین مراقب فشار بیش از اندازه آب باشید تا به فولیکولهای تازه کاشته شده آسیب نرسد.
با گذشت تقریبا یک ماه از زمان کاشت، آزادید که در زمان دلخواه ابروها را شسته یا حتی دوش بگیرید. اما تا قبل از آن از الگوی تجویز شده پیروی کنید.
پس از انجام مراقبتهای لازم و پایان روند بهبودی، ابروهای شما معمولا بعد از 3 ماه کاملاً رشد میکنند. حالا زمان آن رسیده که دستکم ماهی یک مرتبه آنها را کوتاه کنید. لازم به ذکر است که تار موهای کاشته شده در مقایسه با ابروهای طبیعی با سرعت بیشتری رشد خواهند کرد؛ پس برای کمک به رویش صاف و سالم در جهت تار موهای اصلی، کوتاهی مداوم و استفاده موقت از ژل های فرم دهی مفید خواهد بود. فراموش نکنید برای پیشگیری از عفونت یا هرگونه واکنش آلرژیک در محل کاشت، شست و شوی اصولی ابروها و مراقبتهای دائمی بعد از پیوند لازم و ضروری است.
رنگ کردن ابروها قبل از کاشت ابرو به دلیل اینکه رنگ ها حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است به عمق ریشه مو در ناحیه ابروها نفوذ کرده و آنها را ضعیف کند و زمانی که برای پیوند انتخاب می شوند، استحکام کافی را نداشته و بعد از جراحی، نتایج چندان ایده آلی حاصل نخواهد شد. از این رو، توصیه می شود حداقل به مدت دو ماه قبل از کاشت، از رنگ کردن ابروها خودداری شود و اگر موهای ابرو سفید شده اند و یا رنگ دلخواه تان را ندارند از مداد یا سایه ابرو که آسیبی به فولیکول ها وارد نمی کنند، استفاده کنید.
در ادامه برخی از عوارض جانبی و خطرات احتمالی که ممکن است در صورت رعایت نکردن نکات مراقبتی بعد از کاشت ابرو، ایجاد یا تشدید شوند را تشریح کرده ایم.