کار در بیرون از منزل باعث شده که مردان کمتر به بهداشت فردی خود اهمیت بدهند .آنان بیش از دیگران در معرض آلودگی ها قرار میگیرند و به همین علت باید برای جلوگیری از بروز انواع بیماری ها باید سعی کنند بهداشت فردی خود را تا جایی که میتوانند رعایت کنند.
در این مطلب با فراناز همراه باشید تا به نکاتی در این باره بپردازیم:
*شستن صورت*
هر روز میلیون ها سلول مرده در سطح پوست تجمع می یابند که با شستن صورت می توان از شر آنها و چربی های سطح پوست و بسته شدن منافذ پوست راحت شد.
به طور کلی پوست صورت مردان ضخیم تر از پوست صورت زنان است و کمتر به مواد بهداشتی مانند پاک کننده های صورت و کرم های مرطوب کننده حساسیت نشان می دهد. بهتر است از این مواد نیز غافل نشوید.
پوست
بدن هر انسان به طور متوسط از 1.8 متر مربع پوست پوشیده شده است. به همین دلیل پوست بزرگ ترین عضو بدن شناخته می شود و حفظ بهداشت و سلامت آن بسیار ضروری است.
اگر پوست به قدر کافی تمیز نشود، ممکن است باکتری ها ، قارچ ها و مخمرها بر روی آن رشد کنند. مشکل از آن جا شروع می شود که این میکروب ها از طریق بریدگی ها و خراشیدگی های سطح پوست به درون جریان خون راه پیدا کنند و سبب خارش و درد شوند. به ندرت ورود باکتری به جریان خود می تواند کشنده نیز باشد.
اگر شما فرد چاقی هستید، باید مواظب رشد قارچ ها در داخل ترک های روی پوست تان باشید.
یک قالب صابون و یک استحمام صحیح می تواند از شما در برابر همه ی آسیب های احتمالی محافظت کند.
*پاها و انگشتان پا*
29 درصد از مردان مبتلا به قارچ پا هستند که اغلب به علت پابرهنه راه رفتن در باشگاه ها و یا حمام های عمومی است.
استفاده بیش از حد از شامپو باعث از دست رفتن چربی ضروری موها شده و حالت خشکی و کرختی به آنها می دهد
قارچ پا اگر درمان نشود، ممکن است دردناک شده و یا به ناخن ها انتشار پیدا کند. تغییر رنگ ناخن ها و ترک خوردن آنها از علائم ابتلا به قارچ ناخن پا است. همچنین با تماس دست این قارچ ها می توانند منتقل شده و مناطقی مانند کشاله ران را درگیر کرده و خارش ایجاد کنند.
بنابراین همیشه پاهایتان را بشویید و بلافاصله خشک کنید و همیشه آن ها را خشک نگه دارید. جوراب هایتان را تعویض کنید و از کفش مناسب استفاده نمایید.
*دست و ناخن*
طبق آمار تنها 77 درصد از مردان دست های خود را به طور منظم و بعد از انجام کار می شویند، در حالیکه این رقم در زنان 93 درصد است.
بسیاری از بیماری های تنفسی و گوارشی از طریق لمس چشم ها، بینی و دهان با دست های آلوده ایجاد می شوند. به علاوه تجمع باکتری ها زیر ناخن ها هم سبب انتقال به قسمت های مختلف بدن خواهد شد که برخی از این باکتری ها بیماری زا هستند. شستن دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و یا بیشتر، یک راه برای سالم ماندن است.
*زیر بغل*
عرق زیر بغل علاوه بر خارش و ایجاد بوی بد و دور کردن افراد از شخص، سبب ایجاد لکه بر روی لباس ها می شود. بدن هر فرد بین دو میلیون تا چهار میلیون غده ی عرق دارد و غدد زیر بغل apocrine نامیده می شود. این غدد یک نوع مایع روغنی شامل چربی ها و پروتئین ها ترشح می کنند. این مایع در تماس با باکتری های سطح پوست ایجاد بوی بدی می کنند. می توان با دوش گرفتن روزانه و به وسیله آب و صابون این مشکل را رفع نمود.
*دهان، دندان و لثه*
در صورت عدم استفاده از مسواک و نخ دندان، باکتری های دهان با تولید اسید راهی برای آسیب به دندان ها و عفونت های لثه می یابند. مردان با بیماری پریودنتال (بیماری لثه) با احتمال بیشتری به سرطان کلیه، پانکراس و خون مبتلا می شوند. همچنین این افراد سه برابر دیگران دچار اختلالات نعوظ می شوند. همچنین بیماری های قلبی، دیابت و آرتریت روماتوئید با بیماری های لثه در ارتباط اند.
*گوش ها*
آیا پس از استحمام گوش هایتان را با گوش پاک کن تمیز می کنید؟ شاید الان زمان آن رسیده که این کار را متوقف کنید. فرو بردن گوش پاک کن تا قسمت عمیق مجرای گوش ممکن است سبب سوراخ شدن پرده ی گوش و در نهایت از دست دادن شنوایی و سرگیجه و درد گوش شود.
*پوست و موهای سر*
هر چند وقت یکبار باید به موهایتان شامپو بزنید؟ شستشوی روزانه سر با شامپو تنها برای کسانی که موهایشان بسیار کثیف می شود و یا از شوره سر رنج می برند لازم است. استفاده ی بیش از حد از شامپو باعث از دست رفتن چربی ضروری موها شده و حالت خشکی و کرختی به آنها می دهد. بنابراین افراد عادی هر هفته باید سه بار از شامپو استفاده کنند.
نکته ی مهم این است که تقریبا هیچ تفاوتی بین شامپوهای مردانه و زنانه وجود ندارد و آن ها تنها از نظر شکل بسته بندی و عطر با هم متفاوت اند و این موضوع تنها یک فریب تجاری است.
*کمر*
احتمالا اکثر افراد به دلیل مشکل دسترسی به کمرشان، به بهداشت این ناحیه اهمیت نمی دهند. آکنه های رشد کرده در نقاط مختلف کمر به علت تعامل چربی های اضافی پوست و سلول های مرده سطح آن و گاها باکتری ها ایجاد می شوند. با خرید یک لیف بلند می توانید بیش از قبل، به بهداشت این قسمت از بدن رسیدگی کنید.
*بینی و سینوس ها*
سینوس ها پناهگاه ویروس ها و باکتری هایی مثل استافیلوکوکوس اورئوس هستند.
با قرقره کردن دهانشویه ، استحمام با آب داغ و پاکسازی بینی و سینوس ها با ضد احتقان ها می توانید از رشد میکروب ها در این قسمت ها جلوگیری کنید.