همانطور که میدانید بیماری ام اس (MS) یک بیماری خود ایمنی محسوب می شود چون سیستم ایمنی بدن میلین ،ماده چربی است که فیبرهای عصبی سیستم عصبی مرکزی را عایق بندی و محافظت می کند، را مورد حمله قرار میدهد. هنگامی که میلین آسیب می بیند ارسال پیام برای مغز و قسمت های مختلف دشوار می شود.
در این مطلب در فراناز قصد داریم به بررسی همه علائم، عوارض و علل ابتلا به این بیماری بپردازیم. در ادامه همه ی راه ها و روش های پیشگیری از ام اس (مولتیپل اسکلروزیس) با طب سنتی، ورزش و تغذیه را برای شما ارائه کرده ایم.
دانشمندان، محققان و پزشکان هنوز نتوانسته اند روشی برای درمان یا جلوگیری از بیماری ام اس ایجاد کنند و شاید یکی از علل مهم آن است که این بیماری هنوز ناشناخته مانده است.
کارشناسان معتقدند ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد بیماری ام اس نقش دارند و شناسایی این عوامل ممکن است روزی به مشخص کردن علت این بیماری کمک کنند.
با این وجود با تغذیه صحیح، ورزش کردن و روش های طب سنتی می توان احتمال ابتلا به بیماری ام اس را کاهش داد.
1. مطالعات متعدد نشان داده که مقادیر کافی ویتامین D در بدن ممکن است خطر ابتلا به MS را کاهش دهد.
2. یک مطالعه در سال 2016 روی موش ها نشان داده که یکی از فواید روزه گرفتن این است که از ابتلا به بیماری ام اس پیشگیری می کند.
3. یک گزارش در سال 2016 نشان داده که خطر ابتلا به بیماری ام اس در افرادی که مقدار زیادی قهوه می نوشند (بیش از 4 فنجان در روز) بیشتر است.
4. یک مطالعه در سال 2017 بر روی موش ها نشان داده که رسوراترول اثرات ضد التهابی در مغز نشان داشته و ممکن است پوشش میلین بر روی رشته های عصبی را بازیابی کند.
5. مطالعات نشان داده که قرار گرفتن در معرض دود سیگار احتمال ابتلا به بیماری ام اس را 1.5 برابر در مقایسه با افراد غیر سیگاری افزایش می دهد.
اگر مبتلا به ام اس هستید هر چه سریع تر سیگار را ترک کنید چون باعث پیشرفت بیشتر این بیماری می شود.
6. گفته می شود که اضافه وزن احتمال ابتلا به بیماری ام اس را افزایش می دهد. جالب است بدانید که چاق بودن می تواند سطح ویتامین D را کاهش دهد، بنابراین ممکن است این دو به هم مرتبط باشند.
7. مطالعات نشان می دهد افرادی که بیشتر منابع غذایی حاوی امگا 3 را استفاده می کنند، کمتر به ام اس مبتلا می شوند.
مطالعات نشان می دهد که مکمل های امگا 3 در افراد مبتلا به MS پیشرفت این بیماری را کاهش می دهد.
بیماری ام اس به طور مستقیم ارثی یا مسری نیست، اما مواردی وجود دارد که ممکن است خطر ابتلا به آن را افزایش دهد؛
-سن
ابا اینکه افراد در هر سنی می توانند به بیماری ام اس مبتلا شوند، اما انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس یادآور می شود که میانگین سن شروع این بیماری بیشتر 30 تا 33 سال است.
-جنس
براساس تحقیقات مایو کلینیک، زنان تقریبا دو برابر بیشتر از مردان به ام اس مبتلا می شوند.
-ژنتیک
اگر والدین یا خواهر و برادر فردی مبتلا به MS باشند، خطر ابتلا به این بیماری در او بیشتر می شود.
-نژاد
سفید پوستان شمال اروپا بیشتر در خطر ابتلا به بیماری ام اس هستند و این میزان در آفریقایی ها، آسیایی ها و بومیان آمریکا کمتر است.
-محیط زندگی
احتمال ابتلا به MS در آب و هوای معتدل بیشتر است ه همین دلیل گفته می شود که قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا مقادیر بالای ویتامین D در بدن خطر ابتلا به بیماری ام اس را کاهش می دهد.
-عفونت های ویروسی
عفونت های ویروسی خطر ابتلا به بیماری ام اس را بیشتر می کنند.
-برخی بیماری های خود ایمنی
ابتلا به دیابت نوع 1، بیماری های تیروئید و بیماری التهابی روده خطر ابتلا به ام اس را کمی افزایش می دهد.