ورزش آثار مفید متعددی در حفظ و ارتقای سلامت جنسی دارد. بررسیها نشان دادهاند زنان که بهطور منظم ورزش میکنند، به علت خونرسانی بهتر به اعضای مختلف بدنشان، سلامت جنسی و لذت جنسی بیشتری را در مقایسه با زنانی که اهل ورزش نیستند، تجربه میکنند.
بررسیها نشان میدهند ۳۰ دقیقه ورزش در روز نه فقط باعث بهبود سلامت جنسی میشود، بلکه توان و بنیه افراد را افزایش میدهد و باعث بهبود عملکرد قلب و گردش خون میشود و در نتیجه خون به بهترین نحو جریان پیدا میکند. حتی ورزش باعث تحریک حواس پنجگانه میشود.
ورزشهای قلبی و عروقی، تحمل و توان فرد را بالا میبرند و باعث میشوند بنیه جسمی فرد به حدی قوی شود که دیگر مانند قبل به سرعت خسته و درمانده نشود.
ورزش به تناسب اندام فرد کمک میکند و درنتیجه جذابیت جنسی وی بیشتر میشود. افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، احساس خوبی درباره خودشان دارند و حس میکنند جذابیت آنها بیشتر و احساس رضایت آنها از وجود خود و زندگی مشترک بیشتر میشود.
نتیجه یک تحقیق، نشان داده است که ۸۰ درصد مردان و ۶۰ درصد زنانی که دستکم هفتهای ۲ تا ۳ بار در یک برنامه ورزشی شرکت میکنند، میل جنسیشان بیشتر از حد میانگین است. ورزش منظم، سن جنسی افراد را کاهش میدهد. به عنوان نمونه، در یک مطالعه، سن جنسی در افراد ۶۰ سالهای که به طور منظم شنا میکنند، حدود ۲ دهه کمتر از سن شناسنامهای آنها است.
همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد مردان بیش از ۵۰ سالی که به طور منظم ورزش میکنند، ۳۰ درصد کمتر از دیگر همسالان غیرفعالشان به ناتوانی جنسی دچار میشوند. افزون بر این، ورزش منظم باعث آزاد شدن مقدار زیادی ماده اندروفین در بدن میشود که این امر به نوبه خود باعث لذت جنسی بیشتر در فرد میشود.
از سوی دیگر، ورزش منظم باعث افزایش استقامت قلبی-عروقی و استقامت عضلانی میشود و رابطه زناشویی را تقویت میکند و باعث میشود فرد در این رابطه، کمتر به ضعف و خستگی دچار شود. همچنین نتایج یک تحقیق دیگر نشان داده است که یوگا تاثیر بسزایی در ارتقای سلامت جنسی مردان و بهبود قوای جنسی و میل جنسی آنها دارد.
برای بهرهمند شدن از آثار سودمند ورزش در سلامت عمومی و سلامت جنسی، بهتر است در یک برنامه ورزشی مبتنی بر اصول علمی شرکت کنید. البته نباید فراموش کرد که نسخه ورزشی هر فرد همانند نسخه دارویی او باید دقیقا براساس ویژگیها، نیازها و عوامل جسمانی و فیزیولوژیک وی تجویز شود.
ناگفته نماند که همه افراد، به ویژه افرادی که سن بیش از ۴۵ سال دارند یا به بیماری خاصی دچارند، باید پیش از شروع یک برنامه ورزشی حتما با یک متخصص پزشکی ورزشی مشورت کنند تا برنامه ورزشی مناسب و متناسب با شرایط جسمانی و فیزیولوژیک خود را دریافت کنند.