آلزایمر و فراموشی این روزها تبدیل به یکی از مشکلات رایج و اساسی جامعه شده است. در این بخش ساده ترین و راه پیشگیری از آلزایمر و تقویت حافظه را بیان میکنیم.
بیماری آلزایمر رفته رفته تعداد بیشتری از افراد را نسبت به آمارهای قبلی درگیر میکند. با این حال هرآنچه در علم پزشکی و تکنولوژی بشریت پیشرفته کرده، تا به حال درمان قطعی برای آلزایمر ارائه نشده است. خب اینجا برایمان سوال میشود که باید چیکار کنیم؟ در یک جمله، با تغییر سبک زندگی و انجام اقدامات مفید برای تقویت حافظه و هوش از امکان بروز و ابتلا به آلزایمر در آینده جلوگیری کنیم. بسیاری از افراد با رژیمهای غذایی سعی میکنند این کار را انجام دهند اما برخی از افراد به دنبال ارزانترین و سادهترین روش هستند. انجام بازی فکری و تمرینهای تقویت ذهن و حافظه تاثیر قابل توجهی در دوری از آلزایمر دارد. شما یکبار بازی فکری را خریداری میکنید و تا مدتهای زیادی روزانه از آن بهرهمند میشوید. بنابراین یک روش ساده و ارزان در نظر گرفته میشود.
برای اینکه بخواهید به دل خواه یک بازی را انتخاب کنید که هم برایتان سرگرمی و جذابیت داشته باشد و هم به تقویت حافظه منجر شود، در واقع دستتان باز است. انواع مختلفی از بازی فکری و بردگیم برای جلوگیری از آلزایمر وجود دارند. این بازیها همزمان هم برای کودکان و هم بزرگسالان قابل استفاده هستند. در ادامه چند نمونه از این بازیها را معرفی کردیم:
مونوپولی امروزه محبوبیت بسیاری در جوامع پیدا کرده است. این بازی به هدف جمعآوری ثروت از طریق خرید، اجاره و فروش املاک انجام میشود و سر انجام یکی از بازیکنان با مدیریت مالی بهتر، ثروت بیشتری جمع میکند. اگر به استراتژی و قانون این بازی دقت داشته باشید متوجه خواهید شد که برای پیروزی شما نیازمند برنامهریزی استراتژیک و دقیق هستید. باید برای هر تصمیمگیری مالی و خرید و اجاره خود از قبل فکر کرده باشید و قدمهای بعدی خود و دیگران را پیشبینی کنید.
همه ما با بازی پازل آشنا هستیم و میدانیم که باید در آن تکههای مختلف از یک شکل را که در کنار هم قرار دهیم تا شکل مورد نظر به درستی تکمیل شود. با این حال همین کنار هم چیدن ساده تکههای پازل نیازمند تفکر و تامل است؛ بنابراین از همین موضوع میتواند در تقویت ذهن و حافظه نقش موثری داشته باشد. پازل همچنین به عنوان یک بازی خانوادگی و دستهجمعی بسیار لذتبخش درنظر گرفته میشود تا هم از لذت کنار هم بودن بهرهمند شوید و هم در پشت پرده تاثیرات مثبتی بر ذهن خود بگذارید.
این بازی برگرفته از علم ریاضی است که در آن شما اعداد را با یک ترتیب خاص باید در کنار هم قرار دهید. طبق قانون بازی سودوکو شما مجاز هستید از هر عدد تنها یکبار در ستون افقی و یکبار در ستون عمودی استفاده کنید. تحلیل اینکه اعداد باید در چه خانههایی پُر شوند و چگونه از تکرار آنها جلوگیری شود؛ قدرت منطقی و تحلیلی شما را افزایش میدهد. بطور کل مسائل ریاضی برای تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر مفید هستند، حال این بازی به همراه سرگرمی که برایتان ایجاد میکند یک گزینه مناسب و مفید به حساب میآید.
همانطور که میدانید شطرنج یک بازی دو نفره است که روی یک تخته ۸ در ۸ با ۳۲ مهره (۱۶ مهره برای هر بازیکن) انجام میشود. از قدیم و ندیم بازی شطرنج به علت اثرگذاری بسیار زیادش بر روی قدرت تفکر معروف بوده و میتوانیم بگوییم که نسبت به سایر بازیهایی که معرفی کردیم مطرحتر است. این بازی استراتژیک شما را وادار میکند تا حرکات رقیب خود را تحلیل و پیشبینی و برای هر حرکت خود را آماده کنید.
بله، بازی های فکری برای هر سنی مفید است. از آنجایی که برای بسیاری از افراد این سوال مطرح میشود که تاثیر بازی فکری در کودکی بیشتر است یا بزرگسالی تصمیم گرفتیم توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. ببینید بازیهای فکری و بردگیمها به علت اینکه مغز و ذهن شما را درگیر میکند تا بهدرستی پیش بروید و پیروز بازی شوید، نقش موثری برای تقویت حافظه دارد. هر زمان و در هر سنی که خواستید میتوانید از تاثیرات قابل توجه بازیهای فکری بهرهمند شوید. کودکان، جوانان، بزرگسالان حتی سالمندان برای تقویت هوش و حافظه خود باید این بازیها را انجام دهند.
فقط باید بازیهای مناسب سن خود را انتخاب کنید، برای کودکان، بازی فکری کودکانه مناسب است و برای بزرگسالان، بازی فکری بزرگسال پیشنهاد میشود. با این حال باید استمرار و تداوم در انجام بازیهای فکری را رعایت کنید. اینجور نیست که پس از چند مرتبه بازی کردن اثرات قابل توجهی ملموس باشد. مغز انسان برای تقویت نیازمند تداوم و استمرار است. تصور کنید میخواهید در یک رشته ورزشی قهرمان شوید، آیا این موفقیت با 1 ماه تمرین دستیافتی است؟ بطور قطع خیر! بنابراین بازی فکری برای تمام سنین مناسب و موثر است، فقط به شرطی که همیشه انجام شود.
بطور خلاصه انجام بازی فکری نتایج زیر را در پی دارد و در نهایت منجر به تقویت حافظه میشوند. ابتدا این موارد را کلی بیان کردیم و سپس یک توضیح مفصل و کامل در مورد چگونگی تاثیر بازی فکری در تقویت حافظه و آلزایمر خدمت شما عزیزان ارائه دادیم.
تا به حال دقت کردید که وقتی یک بازی گروهی یا فکری را برای دفعات اول انجام میدهید، کمی طول میکشد تا قوانین بازی ملکه ذهنتان شود؟ یا حتی اگر بعد از چند ماه بخواهید یک بازی را مجدد انجام دهید، به خوبی و دقیق به خاطرتان نمیآید و گاهی کاملاً از ذهنتان پاک شده است؟ علت این اتفاق در علم روانشناسی عدم تقویت مهارت شناختی است. تقویت مهارت شناختی با چند روش انجام میشود؛ این روشها شامل تمرکز و توجه، حل مسئله و تحریک و فعالیت ذهنی هستند. بنابراین اولین تاثیری که یک بازی فکری بر روی مغز و حافظه شما میگذارد به این صورت است.
برخی از بازیهای فکری بهخصوص بازیهایی که نیازمند فکر و عمل و سرعت همزمان باشند، هماهنگی میان چشم و دست و مغز شما را بیشتر میکنند. این اتفاق یک نشانه بسیار مثبت در تقویت حافظه و قدرت ذهن شماست. مورد دیگری که در تقویت حافظه در اثر بازیهای فکری بوجود میآید اعتماد به نفس بالا است. اگر شما یک بازی را به خوبی یاد بگیرید و در آن موفق شوید اعتماد به نفس بالاتری کسب خواهید کرد. با این میزان اعتماد به نفس بالا، دلتان میخواهد بطور مداوم به بازی بپردازید و موفقیتهای بیشتری نیز بدست آورید. نتیجه این اتفاق چیست؟ درست حدس زدید، هرچه بیشتر بازی کنید در نهایت به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر کمک شایانی کردید.
محتوای حاضر به تشریح و توضیح در مورد یکی از سادهترین و ارزانترین راهکارهای جلوگیری از آلزایمر پرداخته است. شما با انجام بازی فکری قوای تحلیلی و برنامهریزی خود را بهبود میبخشید و همین موضوع کافی است تا گام مثبتی در جهت تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر بردارید. بازیهای متنوعی اعم از پازل، شطرنج، مونوپولی، سودوکو و غیره وجود دارند که این اتفاق مهم را برایتان رقم میزنند. فقط باید توجه داشته باشید اینکه همیشه این بازیها را انجام دهید میتواند موثر باشد.