اگر می خواهید کودک نابغه پرورش دهید این بازی هایی که در این مطلب از سایت فراناز معرفی شده است را با بچه تان انجام دهید.
این روزها شاید بزرگ ترین خیانتی که میتوان در حق کودکان کرد این است که گوشی موبایل را در اختیار آنها قرار داد.این کار ذهن و مغز کودک را بسته نگه میدارد و اجازه خلاقیت داشتن به آن نمیدهد. براي اين كه بچههايي باهوش داشته باشيد چه كار بايد بكنيد؟ بايد به آنها ماهي بدهيد يا مكمل امگا 3 و فسفر؟! شايد هم فكر ميكنيد بهتر است آنها را در كلاسهاي مختلف و متعدد ثبت نام كنيد اما يكي از بهترين راهها براي اين كار آن است كه بچهها را به بازيهاي خوب عادت بدهيد. بازيهاي فكري ميتوانند كمك بزرگي به تقويت هوش و حافظه فرزندان شما بكنند. نمونهاش همين بازي جديد پنتابال است كه چند سال لقب بهترين بازي فكري دنيا را به خود اختصاص داده است.
بازي فكري جنگا يك بازي بسيار ساده ولي در عين حال هوشمندانه است. اين بازي هم مانند سودوكو از بازيهايي است كه زمان – يعني والدين فعلي و كودكان قديمي- نداشت. از اختراع اين بازي هم كمتر از 30 سال ميگذرد. جنگا از ۵۴ بلوك چوبي همشكل و هم اندازه تشكيل شده است كه طول هر يك از بلوكها سه برابر عرض آن است.
اين اتحاد در شكل و اندازه اين امكان را فراهم ميسازد تا با بهكارگيري اندكي خلاقيت، اشكال و احجام 3بعدي مختلفي ايجاد كرد و قدرت تمركز، خلاقيت و تجسم فضايي را بهوسيله آن به رقابت گذاشت. جنگا يكي از محبوبترين بازيهاي فكري دنياست بهطوري كه تاكنون بيش از ۵۰ ميليون بازي جنگا، يعني بيش از 7 ميليارد و 200 ميليون قطعه از اين بازي در سراسر دنيا به فروش رسيده است. اگر ميخواهيد در آينده مهندس خلاقي داشته باشيد، از حالا او را با جنگا آشنا كنيد.
بازي فكري جنگا يك بازي بسيار ساده ولي در عين حال هوشمندانه است
مكعب روبيك يك پازل مكانيكي است كه در سال ۱۹۷۴ توسط يك مجسمهساز و پروفسور معمار مجارستاني به نام ارنو روبيك ابداع شد. مكعب روبيك مدلهاي بسياري دارد كه از جمله آنها ميتوان به ۲×۲×۲ (مكعب جيبي)، ۳×۳×۳ (انتقام روبيك)، ۴×۴×۴ و ۵×۵×۵ (روبيك پروفسورها)، ۶×۶×۶ و ۷×۷×۷ اشاره كرد. هر كدام از اين مكعبهاي روبيك بسته به سن كودكان ميتواند براي آنها سرگرمي فكري بسيار مناسبي باشد كه هم به تجسم 3بعدي آنها كمك ميكند و هم حافظه آنها را تقويت ميكند.
پنتابال در سال 2004 در كشور سوئد طراحي شد و تاكنون برنده 8 جايزه جهاني و بهترين بازي فكري در سالهای اخیر شده است. اين بازي در عين سادگي، پيچيده و عميق نيز هست و اين قدرت را دارد كه با حركاتي ساده ذهن را بچرخاند و با تاثير بر قشر پيشاني و آهيانهاي مغز توانايي تصميمگيري، تفكر منطقي، تحليل وضعيت و حل مسئله را افزايش دهد. اين بازي با يك صفحه خالي كه شامل 4 صفحه كوچكتر است و قابل چرخش است شروع ميشود.
هر بازيكن يك رنگ را انتخاب كرده و در صفحه قرار ميدهد و بعد از آن بايد يكي از 4 صفحه كوچك بازي را به سمت راست يا چپ به اندازه 90 درجه بچرخاند. برنده بازي نخستين كسي است كه بتواند 5 مهره همرنگ خود را در يك رديف عمودي، افقي يا مورب پشت سر هم قرار دهد. اين بازي در مدت كوتاهي كه ابداع شده نظر بسياري از مردم دنيا را بهخود جلب كرده و اكنون رقابتهاي جهاني نيز دارد!
سودوكو مخفف يك واژه ژاپني يعني سوجي وا دوكوشين ني كاگيرو به معني «ارقام بايد تنها باشند» است. اين بازي ريشهاي ژاپني دارد ولي تقريبا 30 سال است كه مردم ملتهاي ديگر جهان هم با آن آشنا شدهاند و در حال حاضر يكي از محبوبترين بازيهاي فكري سراسر دنياست. هرچند سودوكوي اصلي يك جدول 9 در 9 است ولي انواع سادهتر آن هم كه با جداول كوچكتر هستند وجود دارد و شما ميتوانيد براي كودكان دبستاني خود از آنها استفاده كنيد.
مازها يكي از بهترين ابزارها براي تقويت قوه جهتيابي و تجسم فضايي كودكان هستند. البته براي هر سني ماز خاصي وجود دارد و بعضي از مازها حتي براي بزرگسالان هم گيجكنندهاند. پس بهتر است حواستان موقع بازي به اين نكته باشد.