باورهای اشتباه درمورد شیردهی مادران

باورهای اشتباه درمورد شیردهی مادران

 عدم تخلیه به موقع پستان، عفونت پستان، مصرف قرص‌های پیش از بارداری، جراحی پستان، سوء تغذیه و مصرف الکل و سیگار از موادری است که موجب کاهش شیر مادر می‌شود…

 

یک متخصص کودکان تاکید کرد که تکرر شیردهی و تخلیه به موقع پستان با افزایش شیر مادر در ارتباط است.
دکتراحمدرضا فرسار در گفت‌وگویی با بیان اینکه برخی از باورهای غلط در ارتباط با شیر مادر و نحوه شیردهی به نوزاد موجب مشکلات تغذیه‌ای برای نوزاد می‌شود، به این باورهای نادرست اشاره کرد و گفت: عامه مردم تصور می‌کنند که شیر خشک به دلیل داشتن ویتامین و املاح اضافه شده به آن از شیر مادر بهتر است، پستان کوچک نمی‌تواند شیر کافی تولید کند، مادر بیمار نباید شیر بدهد و هرچه فاصله دو نوبت شیردهی بیشتر باشد، شیر بیشتری تولید و ذخیره می‌شود و مواردی از این قبیل. که البته تمام این باورها نادرست است.
وی در ادامه افزود: عدم تخلیه به موقع پستان، عفونت پستان، مصرف قرص‌های پیش از بارداری، جراحی پستان، سوء تغذیه و مصرف الکل و سیگار از موادری است که موجب کاهش شیر مادر می‌شود. همچنین کار مادر در خارج از منزل مانع شیردهی نیست و نباید تغذیه مصنوعی را جایگزین کرد. سابقه شیر ناکافی با فرزند قبلی، نوک پستان صاف یا فرو رفته، احتقان زیاد پستان، زخم نوک پستان، فشارخون، دیابت، بیماری قلبی و سن بالای 37 سال از جمله زمینه‌های خطرساز در ایجاد کمبود شیر مادر است.
این متخصص کودکان تصریح کرد: عدم اعتماد به نفس، نگرانی و استرس، فرزند ناخواسته، امتناع شیرخوار و خستگی نیز از جمله فاکتورهای روانی در کمبود شیر مادر است.
فرسار در پایان یادآور شد: شیردهی انحصاری و مکرر، تماس بیشتر پوست با پوست مادر با نوزاد و ارتباط چشمی در هنگام شیردهی، ایجاد اعتماد به نفس در مادران، پیگیری نوزادان ترخیص شده، بررسی علایم هشدار و خطر در مادر و نوزاد و ایجاد جو حمایتی در خانه از عوامل مهم کاهش نگرانی‌های مادر و بی‌تابی نوزادان است.

 

گردآوری : فراناز

مطالب داغ هفته اخیر