آفتاب سوختگی در کودکان چه عوارضی دارد

آفتاب سوختگی در کودکان چه عوارضی دارد

آفتاب سوختگی در کودکان را جدی بگیرید. هنگامی که خورشید می درخشد، چیزی زیباتر از این نیست که با خانواده خود به کنار دریا، پارک و یا محیطی سرسبز برویم. روزهای فصل تابستان خوشایند است اما اشعه خورشید می تواند به پوست فرزند شما صدمه بزند. بنابراین مهم است تا به خوبی از او در مقابل خورشید محافظت کنیم.

 

دکتر «یان وایت» متخصص پوست در انستیتو «سن جان» لندن معتقد است: هنگامی که فرزند شما زیاد در معرض نور خورشید قرار می گیرد، می تواند پوست وی را بسوزاند و موجب چین خوردگی زودرس پوست بدن شود . در این حالت احتمال دارد سرطان پوست پدیدار گردد.

 

وی می افزاید: «کودکان به ویژه با خطر جدی مواجه هستند، نه تنها برای این که آنها سال های طولانی را در پیش رو دارند و به طور طبیعی می بایست بیشتر از آنها مواظبت شود، بلکه هنگام بازی آنچنان جذب کارهای خود می شوند که هیچ توجهی به سوزش پوست خود ندارند.

 

هرچند که پوست آنها بسیار حساس تر و آسیب پذیرتر است.» هرچه رنگ پوست فرزند شما روشن تر باشد، در مقابل نور خورشید حساس تر است . کودکانی که موی قرمز، پوست روشن و کک مکی و پرخال دارند در مقال خورشید زودتر آسیب می بینند.

 

آنهایی که موهای بلند و چشمان آبی دارند به طور طبیعی کمتر در امان هستند. آسیایی ها و مردمی که پوست سیاه دارند در برابر نور خورشید بیشتر مقاومت می کنند. اما در هر حال بچه ها به پوشش و لباس بیشتر نیازمند هستند و باید در مقابل نور خورشید محافظت شوند. هر چند که بسیاری از والدین از فرزندان خود در مقابل تابش نور خورشید محافظت می کنند، اما تعدادی از آنها آگاه نیستند که خورشید می تواند اثر مخربی روی پوست اطفال داشته باشد.

 

تحقیقات نشان داده است که بیش از یک سوم مادران اهمیت چندانی به پوست فرزندان خود نمی دهند.

 

دکتر وایت می گوید: شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد سرطان پوست در سنین بالاتر، به این دلیل است که به هنگام کودکی ، زیاد در مقابل نور خورشید قرار گرفته است.»

استفاده از کرم بر روی قسمت هایی که مستقیماً در مقابل آفتاب هستند، ضروری است. هر چند که این امرهم می تواند مشکل ساز باشد. زیرا کودکان به راحتی پذیرای آن نیستند، اما می تواند کمک شایانی کند.

 

کودکانی که کمی بزرگتر هستند کِرم را به خودشان بدهید و نظارت کنید تا خود به پوست شان بمالند . آنها با این عمل احساس بزرگی می کنند و متوجه می شوند که در برابر نور خورشید باید دقت بیشتری کنند.

 

کریستوفرنی یو می گوید: «محافظت در مقابل آفتاب مانند مسواک زدن برای بچه ها مهم است. به خاطر بیاورید که باید حداقل ۲۰ دقیقه زودتر از پماد استفاده کنید تا مفید واقع شود.» راه مؤثر دیگر محافظت در مقابل آفتاب از فرزندتان پوشش لباس است. کریستوفرنی یو می گوید:«لباس مانع ایده آل در مقابل نور خورشید است، زیرا کودکان به طور طبیعی آن را می پوشند.

 

حتی اگر می خواهید کودک را در کالسکه قرار دهید، مطمئن شوید که حتماً سایبانی داشته باشد و حتماً برای کودک کلاهی تهیه کنید.کلاهی با لبه بلند تا کاملاً پشت و گوش و گردنش را بپوشاند.

سعی کنید در وسط روز که اشعه خورشید زیاد است کودکان را کاملاً دور نگاه دارید. خطرناک ترین ساعات بین ۱۱ تا ۳ بعدازظهر است. از عینک آفتابی استاندارد برای کودکان بزرگتر استفاده کنید.»

اشعه خورشید هنگامی که منعکس می شود بسیار قوی تر و آزار دهنده تر است. هنگامی که فرزند شما نزدیک آب در حال بازی است، نور به آب برخورد می کند و انعکاس آن روی پوست خطرناک تر است.

پس باید برای محافظت از پوست کودک دقت فوق العاده کرد. اگر در استخر روباز مشغول شنا هستید، هنگامی که از آب بیرون آمدید حتماً زیر سایبانی بنشینید و هر ۱ الی ۲ ساعت یک بار از پماد برای محافظت از پوست خود استفاده کنید. در مورد فرزند خود نیز مطمئن شوید که از کلاه و تی شرت استفاده کند. بینی، گوش ها و کتف ها، جاهایی هستند که زودتر در مقابل نور آسیب می بینند.

هنگامی که فرزند شما در کودکستان است یا به مسافرت کوتاهی با دوستان و خویشاوندان خود رفته است قبل از رفتن حتماً با لباس و پوشش کافی، وی را مجهز کنید و به هر کسی که مسئول آنهاست گوشزد کنید که از آنها استفاده کنند. همچنین در ظرف ناهارخوری اش نوشیدنی قرار دهید، زیرا هنگامی که کودک در بیرون مشغول بازی است هیچ توجهی به این ندارد که با عرق کردن، از آب بدنش کاسته می شود و می تواند به پوست او صدمه بزند
هر چند که والدین هر روز آگاهیشان نسبت به نگهداری و محافظت فرزندشان بیشتر می شود، متأسفانه فرزندان باز از نور خورشید آسیب می بینند.

 

نور زیاد باعث آفتاب سوختگی می شود که بالقوه ممکن است خطرناک باشد. علائم آن می تواند تب یا استفراغ باشد و وضع عمومی وی خوب نباشد. اگر چنین علائمی را مشاهده کردید به این دستورات عمل کنید.

 

۱ ) کودک را در اتاق خنک و تاریک بخوابانید.

۲ ) به او مایعات مانند آب سرد و جوش بدهید.

۳ ) با آب ولرم دست، پا و پیشانی وی را بشویید و سعی کنید درجه حرارت بدنش کاهش یابد، سپس فوراً با دکتر معالج او تماس بگیرید.

با برخوردهای مناسب و احتیاط لازم، کودک شما می تواند لحظات خوبی را زیر نور خورشید داشته باشد.

 

اگر فرزند شما در مقابل آفتاب سوخت، پوستش قرمز می شود و چند ساعتی می خارد و ممکن است تاول هم بزند. ما به شما چند توصیه می کنیم. آنها را حتماً اجرا کنید. این هم به نفع شما و هم به نفع کودک شماست:

 

۱ ) پوست وی را با آب ولرم خنک کنید (از طریق دوش یا وان و…)
۲ ) مقدار زیادی نوشیدنی مانند آب سرد یا جوش به او بدهید.
۳ ) از محلول مسکن پس از آفتاب سوختگی استفاده کنید.
۴ ) فرزندتان را از آفتاب دور نگهدارید تا کاملاً بهبود یابد.
۵ ) اگر علایم شدید شد حتماً به پزشک معالج مراجعه کنید.

 

 

 

 

مطالب داغ هفته اخیر