خواص مهم راجع به آووکادو

خواص مهم راجع به آووکادو

همه فواید راجع به آووکادو

 

این میوه بسیار جالب و مفید در نوع خود دارای اسم عجیب است. آووکادو و یا گلابی تمساح نام درخت و میوهٔ آن درخت است. این درخت در مناطق گرم و استوایی می‌روید و میوه‌ای سبز رنگ با هسته‌ای درشت دارد.

 

آواکادو درختی است که میوهٔ آن در گونهٔ گیاهان گل‌دار طبقه‌بندی می‌شود.این میوه سبز رنگ که در کشور ما هم طرفداران بسیار زیادی دارد، به دلیل خواص بی‌نظیر و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، خیلی زود در تمام مناطق دنیا به یک میوه محبوب تبدیل شد

 

و استفاده از آن در انواع دسرها، بستنی و سالادها و همچنین در محصولات مراقبتی پوست و مو رایج می‌باشد.از این رو خواص بی‌نظیر آووکادو برای سلامت بدن را بشناسید و از این پس استفاده از آن را مانند میوه‌های دیگر در رژیم روزانه خود بگنجانید.

 

تاریخچه پیدایش آووکادو به هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‏ گردد که به خاطر بافت نرم و خواص درمانی‏اش، توسط اقوام Aztecs و Incas آمریکای جنوبی استفاده می‏ شده است.آووکادو به خاطر رنگ و شکل ظاهری پوست چرم‌مانندی که دارد، به «گلابی تمساح‌مانند» معروف می‌باشد

 

۴۰۰ نوع آووکادو در مکزیک و جنوب آمریکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو، ۲ تا ۳ سال طول می‌کشد تا میوه بدهد.

 

آووکادو از نظر چربی خیلی غنی می‏ باشد، در حالی که سایر میوه‌ها و سبزی‌ها این طور نیستند. همچنین آووکادو حاوی مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین‏های گروه B و منبع غنی آنتی‌اکسیدان‏هایی مثل ویتامین E، C و لوتئین (رنگدانه گیاهی) است.

 

به گزارش فراناز:به‌علاوه منبع ویتامین K ، فیبر، فولات و مس و سرشار از پتاسیم است و حاوی ۸۸-۷۱ درصد چربی می‌باشد. یک آووکادوی معمولی دارای ۳۰ گرم چربی بوده که حدود ۲۰ گرم آن اسیداولئیک است.

 

تاثیرات میوه آووکادو بر سلامتی و بیماری های قلبی

آووکادو از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‏اند که مقدار بالای ویتامین E که از طریق مکمل‏ها و یا با مصرف مواد غذا‏یی مثل آووکادو دریافت می‏ شود، می‏تواند خطر ابتلا به بیماری‏های قلبی را کاهش دهد.

 

همانطور که می‌دانید ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به دلیل داشتن همین خاصیت، از آسیب LDL- کلسترول به وسیله رادیکال‏های آزاد جلوگیری می‌کند. به نظر می‏ رسد که اگر کلسترول LDL آسیب ببیند، می‏ تواند در سرخرگ‌‏های خونی رسوب کند و سبب تنگی عروق خونی شود. با جلوگیری از صدمه‏ای که رادیکال‌های آزاد به LDL می‏زنند، می‏توان مشکلات قلبی را کاهش داد.

 

اگر چه بسیاری از غذاها حاوی ویتامین E هستند، اما ویتامین E موجود در اکثر آنها، در طی عمل پخت از بین می‌رود. آووکادو این خوبی را دارد که برای خورده شدن، نیاز به هیچ فرآیندی ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف می‏ شود.

 

همچنین آووکادو حاوی اسیداولئیک می‌باشد. این اسید چرب یک باند دوگانه دارد و باعث کاهش کلسترول می‌گردد. در یک بررسی نشان داده شد در اثر مصرف رژیم غذایی حاوی آووکادو بعد از ۷ روز میزان کلسترول و LDL به‌طور قابل توجهی کاهش و میزان HDL افزایش یافت.

 

از طرفی آووکادو منبع خوبی از نظر عنصر پتاسیم می‌باشد. همانطور که می‌دانید این عنصر در تنظیم فشار خون موثر است و دریافت متعادل آن باعث حفظ سلامت سیستم قلبی- عروقی و جلوگیری از افزایش فشار خون و سکته مغزی می‌گردد.

 

یک فنجان آووکادو حاوی ۲۳ درصد فولات مورد نیاز روزانه می‌باشد. دریافت این ویتامین به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. آووکادو‏ دارای ماده‌ای به نام بتا- سیتواسترول (beta- sitosterol) می‏باشد. بتا‑سیتواسترول یک استرول گیاهی است که به حفظ مقادیر طبیعی کلسترول‏ خون کمک می‏ کند.

 

آووکادو و سرطان

از آنجایی که آووکادو سرشار از اسیداولئیک می‌باشد، در جلوگیری از سرطان سینه بسیار موثر است. همچنین سرشار از کاروتنوئیدهایی چون زئاگزانتین، آلفا-توکوفرول و بتا‑‌کاروتن به همراه مقادیر قابل توجهی ویتامین E می‌باشد.

 

در یک بررسی نشان داده شده است که عصاره آووکادو که حاوی کاروتنوئیدهای فوق و ویتامین E می‌باشد، در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی (در سرطان پروستات) بسیار موثر بوده است. توجه داشته باشید که کاروتنوئیدها محلول در چربی هستند و برای جذب شدن احتیاج به چربی دارند، بنابراین آووکادو برای جذب کاروتنوئیدها بسیار مفید می‌باشد.

 

در یک بررسی در همین زمینه نشان داده شده است که مصرف غذاهای سرشار از کاروتنوئیدها همراه با آووکادو (سرشار از اسیداولئیک) باعث افزایش فراهم زیستی کاروتنوئیدها می‌گردد،

 

بنابراین افزودن آووکادو به سالاد باعث افزایش جذب فوق‌العاده کاروتنوئیدها می‌گردد، به‌طوری که باعث افزایش جذب آلفا- کاروتن، بتا‑کاروتن، لوتئین و لیکوپن به میزان ۱/۵، ۳/۱۵، ۲/۷ و۴/۴ برابر بیشتر نسبت به حالت بدون آووکادو می‌شود.

 

تاثیر آووکادو بر پوست

آووکادو به دلیل غنی بودن از ویتامین E، برای زیباسازی پوست مفید است. همچنین به بهبود سوختگی‏ها و زخم‏ها کمک می‏کند.

 

آووکادو و سلامت کودکان

وقتی آووکادو با میوه‏ های دیگر مصرف شود، یک غذای مغذی را برای کودکان فراهم می‏ سازد.

 

اثر آووکادو بر سیستم ایمنی

مطالعات نشان می‏ دهند که مصرف مکمل‏ ویتامین E برای تقویت سیستم ایمنی بدن افراد مسن مفید است. با افزایش سن، میزان مواد مضر در بدن افزایش می‏یابد که ویتامین E می‌تواند مقدار آنها را کاهش دهد. آووکادو به دلیل سرشار بودن از ویتامین E، می‏ تواند نقش یک مکمل را ایفا کند. به همین دلیل، آن را در رژیم غذایی جای می‏دهند.

 

چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداری کنیم؟

یک آووکادوی آماده مصرف کمی نرم می‌باشد، ولی نباید دارای لکه‌های سیاه و یا شکستگی در بدنه باشد. اگر دارای گردن کشیده‌تری باشد، یعنی بر روی درخت رسیده و طعم مطلوب‌تری دارد، آووکادوهای خوش‌شکل را که روی آنها بدون خراش است، انتخاب کنید.

 

برای اینکه آووکادوهای سفت برسند، آنها را برای چند روز، در یک پاکت کاغذی در درجه حرارت اتاق قرار دهید. در حین رسیدن رنگ میوه تیره‌تر می‌شود.

 

نباید تا زمانی که کاملا می‌رسد، در یخچال نگهداری شود، ولی به محض رسیدن می‌توان آنها را در یخچال به مدت یک هفته نگهداری نمود. بهتر است آووکادو را به صورت سالم و بدون برش نگهداری نمایید تا فرآیند قهوه‌ای شدن مواد غذایی در آن رخ ندهد. در صورت برش دادن آووکادو آن را در کیسه‌های پلاستیکی دربسته و یا ظروف در‌دار نگهداری نمایید تا در معرض هوا قرار نگیرد.

 

از دیگر خواص آووکادو

۱- آووکادو دارای فیبر بسیار زیادی است که می‌تواند در بهبود عملکرد روده موثر باشد و هضم را در کسانی که مبتلا به کم‌کاری روده هستند، تسهیل کند.
۲- کمک به کاهش بوی بد دهان.
۳- ایجاد درخشش در پوست، آبرسانی و جلوگیری از پیری آن با داشتن مواد مغذی، ویتامین و موادی مانند بتاکاروتن و لیکوپن.
۴- جلوگیری از خشکی موها.
۵- پاکسازی کبد و جلوگیری از آسیب به آن در اثر تغذیه نامناسب و آلودگی‌ها.
۶- تقویت چشم‌ها و بینایی آنان.
۷-کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته قلبی.
۸- حفظ تعادل مایعات در بدن و کمک به بهبود عملکرد کلیه‌ها.
۹- افزایش ویتامین k در بدن.
۱۰- آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان و چربی‌های مفید اشباع نشده است که در مبارزه با سرطان مفید هستند.

 

مطالب مرتبط:

مصرف این میوه از افتادگی پوست جلوگیری می کند

 

انبه، میوه ای برای سلامت بدن

 

10 میوه پرآب مفید برای بدن در تابستان

 

مطالب داغ هفته اخیر