هنگام استفاده از این وسیله به ظاهر ساده تردمیل هم باید به نكتههایی توجه كرد.
پس قبل از خرید تردمیل این 9 نکته را به یاد بسپارید:1) برای انتخاب تردمیل به وزنتان توجه کنید: اغلب خریداران تردمیل وقتی به مراکز فروش تجهیزات ورزشی مراجعه میکنند، نوع تردمیل را با توجه به بودجه مالیشان انتخاب میکنند. این روش کاملا غلط است چون هر تردمیلی خصوصیات منحصر به فردی دارد؛ مثلا بعضی از تردمیلها برای افراد کم وزن ساخته شدهاند و بعضی برای افراد سنگینوزن با بیشتر از 110 کیلوگرم وزن.
2) در انتخاب تردمیل به سرعت آن توجه کنید: تردمیلهای مد یا مدیکال، تردمیلهای گرانقیمت و حساسی هستند که معمولا در کلینیکهای پزشکی ورزشی و بیمارستانها از آنها استفاده میشود. سرعت حرکت این نوع تردمیلها پایین است. تردمیلهای باشگاهی برعکس تردمیلهای مدیکال سرعت بالا و توان بیشتری دارند. تردمیلهای خانگی هم همانطور که از نامشان پیداست، طوری طراحی شدهاند که برای خانه مناسب هستند. این نوع تردمیلها نیز امکانات متعدد و سرعت محدودی دارند.
3) به نوع و مارک تردمیل دقت کنید: اگر
تردمیل خیلی ارزانقیمت باشد و کیفیت پایینی داشته باشد، ممکن است بهتدریج دچار لرزش شود و همین لرزشها میتواند به مفاصل اندام تحتانی بدن آسیب وارد کند پس نوع تردمیل معیار مهمی در انتخاب است.
4) تردمیل را در محیطی مناسب قرار دهید: اتاقی که تردمیل را در آن قرار میدهید، باید فضای کافی داشته و اطرافش خلوت باشد. قرار گرفتن تردمیل در کنار اجسام محکم و برنده مانند میز شیشهای یا گلدان و… خطرناک است چون همیشه احتمال سقوط ورزشکار از روی دستگاه وجود دارد. همچنین اتاق باید تهویه خوبی داشته باشد.
5) از تردمیل درست استفاده کنید: خیلی از افراد ابتدا روی نوار گردان تردمیل میایستند و سپس دكمه شروع را فشار میدهند و شروع به دویدن میکنند. این کار کاملا غلط است. برای شروع اول باید دو پا در کناره دستگاه قرار داده و سپس با سرعت آهسته تردمیل روشن شود و فرد آرام روی نوار گردان تردمیل قرار گیرد و بهتدریج سرعت را بالا ببرد.
6) حتما طناب تردمیل را به پیراهنتان وصل کنید: همه تردمیلها دكمه شروع و پایان دارند. دكمه پایان با یک طناب نازک به پیراهن ورزشکار وصل میشود. معمولا هم اغلب کاربران تردمیل از آن استفاده نمیکنند. این دكمه برای این است که وقتی فاصله فرد از دستگاه زیادتر میشود و امکان افتادن او از روی دستگاه وجود دارد؛ با کنده شدن نوار از دكمه؛ دستگاه خود به خود خاموش و بدین ترتیب از آسیب و واژگون شدن ورزشکار جلوگیری شود.
7) تردمیل برای بعضی از بیماران خطرناک است: تردمیل نیز مانند خیلی از وسایل ورزشی دیگر برای بعضیها مناسب است و برای بعضیها نامناسب. برخی از افراد مبتلا به بیماری قلبی، ریوی، دیابت و… هستند. این بیماران نمیتوانند با سرعت بالا روی تردمیل بدوند. این نوع ورزش نهتنها برای آنها سودی ندارد بلکه احتمال آسیب به قلب و ریه را بیشتر میکند. توانایی بیماران در استفاده از تردمیل باید بهوسیله پزشک مشخص شود. همچنین افرادی که آرتروز اندام تحتانی (زانو یا مفصل ران) دارند، نباید از تردمیل بهخصوص از نوع خانگی استفاده کنند چون احتمال تشدید درد مفاصل در این افراد وجود دارد ولی فردی که وزن مناسب و سلامت کامل جسمی دارد هیچ منعی در استفاده از تردمیل ندارد.
8) بدون کفش روی تردمیل نروید: افرادی که روی تردمیل میدوند، حتما باید کفش کتانی مناسب و جوراب به پا داشته باشند. کوبیدن پاشنه و کف پای بدون حفاظ به مرور بر مفاصل و استخوانها فشار میآورد و به آن صدمه میرساند.
9) هر روز از تردمیل استفاده نکنید: نیازی نیست که هر روز از تردمیل استفاده کنید و به ورزش روزانه خود تنوع دهید؛ یعنی اگر 2 روز با تردمیل کار میکنید، 3-2 روز هم در پارک ورزش کنید. چون استفاده مدام از تردمیل باعث صدمه به زانو یا مفاصل دیگر میشود.
دکتر شاهین صالحی متخصص پزشکی ورزشی، عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی