زندگینامه یوهانس کپلر دانشمند علم نجوم و ستارگان

زندگینامه یوهانس کپلر دانشمند علم نجوم و ستارگان

زندگینامه یوهانس کپلر دانشمند علم نجوم و ستارگان را در این نوشته گردآوری کرده ایم.

 

یوهانس کپلر ستاره شناس معروف در قرن شانزدهم میلادی

کپلر در ۱۶ می ۱۵۷۱ در وال اشتات آلمان چشم به جهان گشودد. کپلر در تاکستان زیبای سوابیا و میان کشتزارهای جنوب غربی آلمان که میان جنگل سیاه و رودخانه راین واقع است دوران کودکی اش را طی کرد.

 

وی در خانواده ای فقیر و تنگدست بسر میبرد. پدر کپلر یک مرد لاابالی و بی بند و بار بود به حدی که حکم اعدامش صادر شده بود. مادراو دختر یک مهمان سرادار بود که زیر دست خاله اش پرورش یافت.

 

پدر و مادر یوهانس همیشه در خانه با هم نزاع داشتند. و وی خاطرات تلخی از دوران کودکی اش به یاد داشت. کپلر شش خواهر و برادر داشت که سه تن از آنان در کودکی درگذشتند.

 

یوهانس دوران کودکی سخت و عجیبی داشت. اما از لحاظ خلق و خو بسیار منحصر به فرد بود. او برای تحصیل به مدرسه پروتستان رفت و در اثر هنر و استعدادی که داشت به وسیله استادانش راهی دانشگاه توبینگن شد.

 

درهمان سال ها بود که پدر خانه راترک و ناپدید شد. یوهانس کپلر جوان از مشاهده یک ستاره دنباله دار عظیم به ستاره شناسی علاقه مند شد. او بریا کسب درآمد رو به معلمی آورد و در مدرسه شبانه روزی پروتستان گراتس معلم ریاضیات شد. 

 

او برای افزودن درآمد ناچیز خود تقویم های نجومی را به چاپ رساند که وضع هوا، سرنوشت شاهزاده ها و خطرات وقوع جنگ ها را پیش بینی کرد. شهرت ویی در این زمینه در سراسر شهر پخش شد و سرانجام در دربار امپراطور “رودلف” به طالع بینی پرداخت.

 

او در سال ۱۵۹۶ کتاب رموز جهان را  منتشر کرد. در این کتاب فواصل هر یک از سیارات از خورشید را بیان می کرد. او مدت ۱۰ سال از عمر خود را وقف کار سخت و بررسی بر روی حرکت سیارات و قوانین ریاضی حاکم بر آنان کرد.

 

او همه کارهایش را به تنهایی انجام می داد. طرح تلسکوپ او به عنوان یک تلسکوپ مجهز در آن زمان ارائه شد. او توانست یک سیاره جدید را کشف کند که امروزه آن را اختر کپلر می نامند.

 

فراناز:در سال ۱۶۰۶ کتاب نجوم جدید را منتشر کرد و در آن نشان داد که سیاره ها در مدار بیضی شکل به دور خورشید و حول یک کانون مشترک حرکت می کنند و این که اگر خطی بین خورشید و یک سیاره در حال حرکت رسم شود این خط در زمان مساوی از نواحی مساوی از مدار بیضی خواهد گذشت.

 

او پس از چندین سال مطالعه در حرکت سیارها در سال ۱۶۱۸ موفق به کشف قانونش سوم خود شد. کپلر بر پایه یافته های قوانین سه گانه را در باره حرکت سیارات بیان کرد و کتاب هماهنگش جهان را منتشر کرد. قوانین کپلر رابطه مستقیمی با قوانین حرکت نیوتن دارد. هم اکنون با استفاده از این قوانین می توان مدار حرکت سفینه های فضایی را پیشگویی کرد.

 

کپلر داستان علمی تخیلی به نام سولمنیوم را نوشت که یک سفر رویایی به ماه بود که البته ۲۰ سال بعد از مرگ کپلر به چاپ رسید و مورد استقبال جوانان قرار گرفت. کپلر به سن ۵۹ سالگی رسیده بود و از ضعف بینایی خود رنج می برد. از طرفی حالت صرع خفیفی گاهی به سراغش می آمد. سرانجام این دانشمند بزرگ در ۱۵ نوامبر ۱۶۳۰ در سن ۵۹ سالگی چشم از جهان فرو بست.

جدیدترین مطالب سایت