واکسن هایی که برای 100 ساله شدن ضروری است

واکسن هایی که برای 100 ساله شدن ضروری است

وقتی کودک یک نوع واکسن را می‌زند، معمولا در برابر آن بیماری ایمن می‌شود و حتی در مواجهه با بیماران مبتلا هم به آن بیماری مبتلا نخواهد شد.

در این مطلب همه واکسن هایی که برای عمر بیشتر مفید می باشند را آورده ایم. با ما همراه باشید.

 

اگر دوست دارید که بهار 100 سالگی عمرتان را هم ببینید باید واکسیناسیونی را که پزشکان توصیه می کنند به صورت کامل انجام دهید. اجرای برنامه واکسیناسیون در کشورهای مختلف به طور میانگین بیش از 20 سال به عمر انسان‌ها اضافه کرده است، این خبری بود که مدتی پیش از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شد.

 

 

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، میانگین طول عمر در جهان رو به افزایش است به‌گونه‌ای که افراد با رعایت صد توصیه جادویی می‌توانند به صد سالگی برسند. برنامه واکسیناسیون این سازمان، در یک قرن گذشته با اجرای برنامه‌های منظم و منسجم واکسیناسیون از سوی 90درصد کشورها شیوع بیماری‌های خطرناکی مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک و فلج کودکان با موفقیت کنترل و در بسیاری از کشورها عملا ریشه کن شده است.

 

 

در واقع وقتی کودک یک نوع واکسن را می‌زند، معمولا در برابر آن بیماری ایمن می‌شود و حتی در مواجهه با بیماران مبتلا هم به آن بیماری مبتلا نخواهد شد.در بعضی از کشورها و البته ایران، برنامه واکسیناسیون برای کودکان از بدو تولد شروع و تا یکسالگی پنج مرتبه تکرار می‌شود؛ یعنی در بدو تولد، دو ماهگی، چهار ماهگی، شش ماهگی و 12 ماهگی.

 

 

بعد از آن یک‌بار در 18 ماهگی و یک‌بار دیگر در سن بین چهار تا شش سالگی باید واکسن یادآوری زده شود. البته در کودکان تب دار یا مبتلا به بیماری‌های حاد تا رفع تب و بیماری تزریق واکسن سه گانه را به عقب می‌اندازند. برنامه ایمن سازی کودکان نارس یا کم وزن نیز طبق جدول ایمن‌سازی عادی است و تجویز به موقع واکسن‌ها توصیه می‌شود حتی شل بودن مدفوع یا سرماخوردگی و سوء‌تغذیه هم مانع از انجام ایمن سازی نخواهد بود.

 

 

این در حالی است که نیاز به واکسیناسیون تا زمانی که به دوره بزرگسالی برسید هم متوقف نمی‌شود. واکسیناسیون بزرگسالان، درست مثل مصون‌سازی در کودکان، برای سلامت و طول عمر اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر بیماری مزمن کبد دارید، برای پیشگیری از لخته شدن خون محصولات خونی دریافت می‌کنید، با حیواناتی سر و کار دارید که آلوده به هپاتیت A هستند یا در مراکز تحقیقاتی هپاتیت A کار می‌کنید، حتما باید علیه بیماری هپاتیت A واکسینه شوید.همچنین دیابتی‌ها، افرادی که بیش از یک شریک جنسی دارند، معتادان تزریقی، بیماران کبدی و… باید واکسن هپاتیت B بزنند.

 

 

از طرفی واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم، واکسن واریسلا جهت پیشگیری از آبله مرغان، واکسن زونا، واکسن منگوکوک (مننژیت)، واکسن آنفلوآنزا، واکسن سرخک، سرخجه، اوریون، واکسن کزاز، دیفتری، سیاه‌ سرفه و… نمونه‌هایی از واکسن‌های دوران بزرگسالی هستند که بسته به شرایط سنی، سبک زندگی و سابقه بیماری‌های فرد باید تزریق شوند تا با پیشگیری از بیماری‌های خطرناک آرزوی 100ساله شدن افراد برآورده شود، البته در این بین یادتان باشد اگر باردار هستید یا مشکلات جسمی خاص یا حساسیت دارید، همه واکسن‌ها برای شما مناسب نیستند و پزشک شما بهترین منبع برای دسترسی به اطلاعاتی است که در مورد واکسیناسیون نیاز دارید.

 

منبع: جام جم

جدیدترین مطالب سایت