سوال و جواب هایی درباره اسکین تگ یا زگیل تناسلی

سوال و جواب هایی درباره اسکین تگ یا زگیل تناسلی

بیشتر چه قسمت هایی از بدن درگیر اسکین تگ می شوند؟

– گردن، زیربغل ها، کشاله ران و در مواردی هم ناحیه تناسلی. به طور کلی، رابطه قابل توجهی بین چاقی، مقاومت به انسولین و ابتلا به اسکین تگ وجود دارد بنابراین افراد چاق و آنهایی که چین های بیشتری در بدنشان وجود دارد، بیشتر از سایر افراد به اسکین تگ مبتلا می شوند.

 

 

آیا تفاوت ظاهری مشخصی بین اسکین تگ و زگیل تناسلی وجود دارد؟

– هرچند که نمی توان حکم کلی در این زمینه صادر کرد اما معمولا برخی اسکین تگ ها دارای پایه های بلند و به حالت آویزان تر هستند در حالی که شکل ظاهری اسکین تگ های کوچک و با پایه های پهن، بیشتر شبیه زگیل است و به سختی می توان تفاوت این 2 را بدون بررسی های آزمایشگاهی تشخیص داد.

 

اسکین تگ، نوعی ضایعه پوستی همرنگ پوست یا کمی پررنگ تر از آن است که برخی افراد، آن را با زگیل های پوستی اشتباه می گیرند. از آنجا که ناحیه تناسلی، شکم و کشاله ران هم می تواند درگیر این ضایعه پوستی خوش خیم شود و درمان این دو ضایعه پوستی با هم تفاوت دارد، با دکتر بهروز باریک بین، متخصص پوست و قائم مقام مرکز تحقیقات لیزر ایران درباره تفاوت های زگیل تناسلی و اسکین تگ گفت و گو کرده ایم.

 

از رابطه اسکین تگ و مقاومت به انسولین گفتید. یعنی بیماران دیابتی، بیشتر در معرض ابتلا به اسکین تگ هستند؟

– بله، افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت دارند و خودشان هم به این بیماری مبتلا هستند، مقاومت به انسولین دارند و وجود اسکین تگ در آنها شایع تر است.

 

 

آیا خود فرد می تواند تفاوت بین زگیل و اسکین تگ را تشخیص دهد؟

– معمولا نه، افراد مبتلا به ضایعات پوستی همرنگ پوست باید برای تشخیص نوع ضایعه پوستی، به متخصص پوست مراجعه کنند تا با تشخیص صحیح، درمان مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود. گاهی ویروس HPV یا زگیل هم روی برخی از انواع اسکین تگ وجود دارد و گاهی افتراق بالینی این 2 نوع ضایعه از هم بسیار مشکل می شود. به همین دلیل می گوییم خود فرد نمی تواند تفاوت بین این 2 زائده پوستی را تشخیص دهد.

 

 

چطور تفاوت زائده های پوستی و زگیل را در ناحیه تناسلی تشخیص دهیم؟

– انجام آزمایش های پاتولوژی، آزمایش های ویروس شناسی برای تشخیص ابتلا به زگیل تناسلی برای افتراق زگیل تناسلی از اسکین تگ تناسلی لازم است.

 

 

آیا تفاوت ظاهری مشخصی بین اسکین تگ و زگیل تناسلی وجود دارد؟

– هرچند که نمی توان حکم کلی در این زمینه صادر کرد اما معمولا برخی اسکین تگ ها دارای پایه های بلند و به حالت آویزان تر هستند در حالی که شکل ظاهری اسکین تگ های کوچک و با پایه های پهن، بیشتر شبیه زگیل است و به سختی می توان تفاوت این 2 را بدون بررسی های آزمایشگاهی تشخیص داد.

 

 

آیا اسکین تگ ها هم مانند زگیل تناسلی خطرناک هستند و باید به فکر درمان آنها بود؟

– اسکین تگ ها، ضایعات بسیار بی خطری هستند که مسری نیستند.

 

 

درمان اسکین تگ چگونه است؟

– متخصص پوست می تواند با توجه به نوع ضایعه و محل قرارگیری آن، از قیچی های مخصوص و استریل، کرایوتراپی، کوتر یا رادیوفرکوئنسی برای برداشتن اسکین تگ ها استفاده کند. مثلا اگر اسکین تگ ها را با قیچی های مخصوص استریل برداریم، جای آنها باقی نمی ماند اما اگر آنها را لیزر کنیم، جای آنها روی  پوست باقی خواهد ماند.

 

 

اصلا ضرورتی برای درمان اسکین تگ وجود دارد؟

– اسکین تگ ها خطری ندارند و اگر متخصص پوست تشخیص دهد که ویروس زگیل روی اسکین تگ سوار نیست، به هیچ وجه به درمان نیاز ندارد؛ مگر اینکه خود فرد از نظر ظاهری مشکل داشته باشد.

 

 

آیا بیماری های داخلی هم می توانند بر اسکین تگ موثر باشند؟

–  بله، اما تحت شرایطی. مثلا چاقی، یکی از عوامل افزایش مقاومت بدن به انسولین است. از طرف دیگر، این مقاومت به انسولین می تواند باعث بروز تخمدان پلی کیستیک در برخی خانم ها شود. هرچقدر وزن خانم ها بالاتر برود، مقاومت بدنشان به انسولین بیشتر و بیماری تخمدان پلی کیستیک آنها تشدید شود، امکان بروز اسکین تگ هم در آنها بیشتر خواهد شد.

 

 

بروز ضایعه های پوستی در ناحیه زیر ناف تا بالای آلت تناسلی یا اطراف مقعد، بیشتر احتمال زگیل تناسلی را مطرح می کند یا اسکین تگ؟

– احتمال بروز زگیل در ناحیه بین ناف تا آلت تناسلی، بیشتر از اسکین تگ است و افراد مبتلا به زائده های پوستی در این قسمت ها باید برای افتراق زگیل از اسکین تگ، حتما به متخصص پوست مراجعه کنند. البته نوعی اسکین تگ خاص در اطراف مقعد در افرادی که مبتلا به شقاق مقعد هستند، به وجود می آید. این زائده پوستی بیرون زده از مقعد، ناشی از شقاق است. با این حال، هر نوع ضایعه پوستی در ناحیه تناسلی کودکان یا بزرگسالان باید به وسیله متخصص پوست بررسی شود تا در صورت ابتلا به زگیل تناسلی، مراحل درمانی هرچه سریع تر آغاز شود.

 

منبع: هفته نامه سلامت

مطالب داغ هفته اخیر