ترک‌ پا گسلی دردآلود!دلیل ترک پا چیست؟

ترک‌ پا گسلی دردآلود!دلیل ترک پا چیست؟

بیماری‌های پوستی
گروهی از بیماری‌های پوستی با خشکی پوست همراه هستند. این بیماری‌ها ممکن است فقط در پا ظاهر شوند و یا اینکه علاوه بر پا در سایر قسمت‌های پوست هم دیده شوند. مهم‌ترین بیماری‌های پوستی، ضایعات قارچی پوست و بیماری پسوریازیس می‌باشد که توسط پزشک متخصص پوست تشخیص داده شده و با درمان‌های دارویی بهبود می‌یابند. بیمارانی که دچار ترک‌های ضیعف و خشکی پا به یکی از دلایل فوق شده‌اند می‌توانند با تجویز پزشک از کرم‌های حاوی «کورتیکوستروئید» استفاده کنند. این کرم در کوتاه‌مدت باعث بهبود نسبی می‌شود ولی مصرف طولانی آن باعث کاهش الیاف «کلاژن» و «وال ستیک» در پوست گردیده و به‌دلیل نازک شدن این لایه پوست دچار ترک‌های وسیعی می‌شود که درمان اینگونه بیماران مشکل‌تر است. 

 

 

در مناطقی که آب و هوای خشک دارند به دلیل کمی رطوبت هوا و تابش نور خورشید و باد به تدریج آب میان‌بافتی پوست کاهش یافته و خشک می‌گردد. افرادی که به دلیل شغل، سرگرمی و یا ورزش زمان‌های طولانی‌تری را در هوای باز می‌گذرانند بیشتر با این پدیده پوستی بیشتر مواجه می‌شوند. خشکی پا و خصوصا کف پا در ناحیه پاشنه، بیشتر در بانوان خانه‌دار دیده می‌شود که روزها در منزل بدون جوراب و با پای برهنه، تردد می‌نمایند و به همین دلیل خشکی پوست پا از شکایات عمده بانوان است. خانم‌هایی که عادت به شست‌وشوی مداوم پاها دارند، به‌طور کامل و با دقت پاها را خشک نمی‌کنند و از کرم‌های مرطوب‌کننده و چرب‌کننده بعد از هر شست‌وشو استفاده نمی‌نمایند پاهایشان دچار خشکی شدیدتری می‌شود. مردان به دلیل پوشیدن کفش در طی روز و این که اصولا تعریق مردان بیش از زنان است کمتر دچار این عارضه می‌شوند.

 

 

زادگاه سنگ‌ پا

آتشفشان‌شناسان می‌گویند سنگ‌پا در واقع از صخره‌های درحال انفجار آتشفشان‌ها به دست می‌آید. این سنگ‌ها وقتی به بیرون از دهانه پرت می‌شوند حین سرد شدن از خود گازی متصاعد می‌کنند که سبب سوراخ‌سوراخ شدن این سنگ می‌شود. همین بافت اسفنجی‌شکل و زبر این سنگ است که باعث شده خاصیت سایش و لایه‌بردار داشته باشد. سنگ‌پا به رنگ‌های سفید، قهوه‌ای، قرمز و مشکی موجود است و معمولا در داروخانه‌ها و مراکز فروش لوازم حمام و دست‌شویی به فروش می‌رسد. اگر هم احتمالا سری به سواحل یونان زدید می‌توانید در ساحل از این نوع سنگ‌ها بیابید.

 

 

قدمت استفاده از سنگ‌پا

سنگ‌پا پدیده‌ای جدید نیست. در زمان قرون وسطی ابتدا در رم و سپس در خاورمیانه مردم به استفاده از این سنگ رو آوردند. البته شکل استفاده کمی متفاوت بود. ابتدا مردم از آن برای پاک کردن وسایل جرم گرفته و چرب استفاده می‌کردند بعد این سنگ وارد صنعت شد و در نهایت وارد دنیای مد و زیبایی شد. امروز از سنگ‌پا در درجه اول برای زدودن بافت‌ها و سلول‌های مرده و به‌عنوان یک لایه‌بردار استفاده می‌شود.

 

 

نحوه استفاده از سنگ‌پا

اگر می‌خواهید پاهای زیبایی داشته باشید توصیه می‌شود حداقل یک مرتبه در هفته و بهتر است شب‌هنگام از سنگ‌پا استفاده کنید تا بعد از سنگ‌پا کشیدن پوست پا بتواند استراحت کند. البته استفاده از سنگ پا نیز سبک خاص خود را دارد. ابتدا اجازه بدهید پوست پا کاملا خیس خورده و مرطوب شود. بهتر است پاها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب ولرم صابونی قرار دهید بعد سنگ‌پا را به‌ویژه در نقاطی که پوست پا در ناحیه پاشنه ضخیم‌تر شده است مالش دهید این کار را برای ۱۰ دقیقه تکرار کنید. از آنجا که در ناحیه پاشنه پا سلول‌های مرده فراوانند، سنگ‌پا کشیدن دردی ایجاد نمی‌کند بعد از اتمام کار پا را شسته و خشک کنید و از یک کرم مرطوب‌کننده روی آن استفاده کنید. برای آنکه مجدداً پوست پاشنه پا ضخیم نشود بهتر است هر بار که می‌خواهید جوراب به پا کنید ابتدا پاها را خشک کنید و سعی کنید پاها را در معرض هوای سرد قرار ندهید. فراموش نکنید نباید اجازه بدهید بین زمان‌های سنگ پا کشیدن زیاد فاصله بیفتد چون هر بار که پوست پا ضخیم شود، سنگ‌پا کشیدن به زمان بیشتری نیاز دارد و لطافت پا را از بین می‌برد.

 

 

موارد  احتیاط

گاهی اوقات لایه‌ای سفت، زرد و دردناک روی شست پا یا پاشنه ایجاد می‌شود دلیل آن هم سایش یا پوشیدن کفش تنگ است. می‌توان به کمک سنگ‌پا این لایه را زدود و روی آن از کرم محافظ استفاده کرد. باید مراقب بود. گاهی اوقات پوشیدن کفش تنگ و به‌ویژه نوک تیز می‌تواند سبب ایجاد تاول یا میخچه شود. کشیدن سنگ‌پا روی تاول و میخچه کار درستی نیست. باید اجازه داد این ناراحتی‌ها خودبه‌خود برطرف شود یا اگر لازم بود روی میخچه جراحی انجام شود.

 

 

در آخر به تمام افرادی که دچار خشکی پا خصوصا در کف پا هستند توصیه می‌شود:

سعی کنند بعد از شست‌وشوی پاها، بلافاصله و با دقت پاها را با حوله تمیز خشک کنند، از کرم‌های معمولی مرطوب‌کننده و چرب‌کننده مانند گلیسیرین و وازلین استفاده نمایند و در طی روز در منزل سعی کنند از کفش‌های روفرشی استفاده کنند. در صورت انجام این دستورات اگر خشکی، ترک و احیانا خارش پوست پا ادامه یافت حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایند.

 

گردآوری : فراناز

 

مطالب داغ هفته اخیر