بهترین راه و روش های پس انداز کردن پول

بهترین راه و روش های پس انداز کردن پول

بهترین راه و روش های پس انداز کردن پول

ترفندهای جمع کردن پول و اقتصادی زندگی کردن را در این مطلب از سایت فراناز می خوانید. شاید شما هم جزو اون دسته از افرادی هستین که پس انداز تبدیل به دغدغه و فکر همیشگیتون شده و جمع کردن پول به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های ذهنتان باشد. باید بدانید که تکنیک های متنوعی وجود دارد که سبب می شود شما پول جمع کنید ولی هیچ یک نمی تواند به تنهایی کارساز باشد بلکه باید در کنار یکدیگر باشند تا نتیجه ی حاصل شود.

 

در ادامه این مطلب در فراناز به بعضی از ترفندها اشاره شده است ولی برای همه افراد نمی توانند مفید باشد و باید برای به نتیجه رسیدن زمان زیادی را صرف کرد.دقت داشته باشید هیچ چیز به یکبار نمی تواند معجزه کند.

 بهترین راه و روش های پس انداز کردن پول

سپرده گذاری در بانک ها

اگر مقداری پول دارید که می خواهید آن را برای دراز مدت سپرده گذاری کنید می توانید با جستجو بین بانک ها ، بانکی را انتخاب کنید که سود بیشتری به شما میدهد.

 

کنار گذاشتن کارهای بی فایده

اگر از افرادی هستید که زمان زیادی را پای تلویزیون می گذارنید به شما توصیه می کنیم انجام آنها را کم کنید تا هم در هزینه های برق صرف جویی کنید و هم تحت تاثیر تبلیغات بیهوده قرار نگیرید.

 

فروش وسایل بدون استفاده

اگر وسایلی دارید که استفاده ی از آن ندارید، آن را بفروشید و پولش را برای جایی دیگری در نظر بگیرید.

 

استفاده از کوپن های تخفیف

اگر میخواهید خریدهای روزانه تان را انجام بدهید به دنبال فروشگاههای باشید که کوپنهای تخفیف به مشتریانشان میدهند.

 

استفاده از قانون سی روز را فراموش نکنید

اگر تصمیم گرفتید چیزی بخرید یا هوس کردید چیزی بخرید سعی کنید سی روز آن خرید را به تعویض بیاندازید تا متوجه شوید آیا واقعا آن خرید ضرورت دارد یا خیر.

 

اگر می خواهید کادو بدهید، خودتان دست بکار شوید

گاهی افرادی هستند که برای کادو سریعا به مغازه ها و فروشگاها مراجعه می کند ولی اگر هنری دارید سعی کنید خودتان چیزی را بسازید که اینگونه کادوی شما ارزش بیشتری نیز دارد.

 

تهیه لیست خرید

پیش از اینکه به خرید بروید یک لیست خرید برای خود بنویسید و مطابق آن خریدهای لازم را انجام بدهید. چیزهای بیهوه و غیر ضروری را نخرید.

 

شام خوردن در خانه را جایگزین رستوران و غذای بیرون کنید

اگر میخواهید دوستان خود را به شام دعوت کنید سعی کنید غذای خانگی درست کنید و آتشی کوچک در حیاط منزل به پا کنید و از کنار یکدیگر بودن لذت ببرید به جایی انکه هزینه های زیاد را صرف غذا رستوران کنید.

 

از خرید لباس های زیاد بپرهیزید

گاهی افرادی برای هر مهمانی و مجلسی که می روند لباس نو می خرند ، سعی کنید لباس های قدیمی خود را اگر پاره شده به طرز خلاقانه تعمیر کنید و از خرید لباس اضافه خودداری کنید.

 

برای تفریح کودکان هزینه های زیاد را صرف نکنید

کودکان بیش از هر چیزی به شما نیاز دارند نه پول . سعی کنید اسباب بازی و وسایل سرگرم کننده ی برایشان بخرید که قیمت های معقول و پایین دارند مانند توپ ، پازل و …

 

مصرف دخانیات را کنار بگذارید

اگر دخانیات مصرف می کنید آن را ترک کنید و برای همیشه پول خریدش را ذخیره کنید.

 

وسایل کم مصرف را جایگزین پر مصرف ها کنید

هر گونه وسایل پر مصرف در خانه تان را با کم مصرف ها جایگزین کنید مانند لامپ ها.

 

از خرید اجناس بی کیفیت بپرهیزید

اینگونه مجبور نیستید هر بار وسایل جدید بخرید.

 

حواستان به ماشین تان باشد

سعی کنید همواره ماشینتان را چک کنید که اگر مشکل کوچکی وجود دارد آن را برطرف کنید تا سبب ایجاد آسیب جدی نشود.

 

خرید از فروشگاه های معتبر :

فروشگاههای را انتخاب کنید که جنس مناسب تری می فروشند و البته هر زمانی که استرس دارید خریدی انجام ندهید.

 بهترین راه و روش های پس انداز کردن پول

 

بودجه‌بندی کنید

مخارج و درآمدتان را کنترل کنید تا تصویر دقیقی از موقعیت اقتصادی‌تان داشته باشید. فاکتور‌ها را نگه دارید و مخارج‌ را بلافاصله در دفتر بنویسید. جمع هزینه‌ی ماهانه‌ی قبض‌ها را هم به بودجه‌بندی‌تان اضافه کنید.

 

مخارج را گروه‌بندی کنید مثلا غذا، لباس، سرگرمی و…

احتمالا پس از گروه‌بندی مخارج متوجه می‌شوید بعضی از گروه‌ها هزینه‌ی بسیار زیادی مصرف می‌کنند، آنها را دقیق‌تر بررسی کنید تا مخارج غیر ضروری را بیابید و پول بیشتری پس‌انداز کنید. پس از آنکه مدتی مخارج‌تان را کنترل کردید، برای هر گروه بودجه‌ی ماهانه یا هفتگی اختصاص بدهید. حواس‌تان باشد کل بودجه از درآمدتان کمتر باشد تا جای ممکن پس‌انداز کنید.

 

 برای مخارج‌ برنامه‌ریزی کنید

برای اینکه کمتر خرج کنید لحظه‌ای تصمیم نگیرید، هنگامی که در منزل هستید با آرامش لیست خریدتان را بنویسید. قبل از خرید از چند مغازه دیدن کنید، قیمت تقریبی جنس‌های مدنظرتان را یادداشت کنید، بدون اینکه چیزی بخرید به خانه برگردید و در آرامش کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر بدانید دقیقا چه چیزی می‌خواهید بخرید، کمتر در مغازه می‌مانید و پول کمتری خرج می‌کنید.

 

اگر به هر خرید به‌عنوان یک تصمیم مهم نگاه کنید، عاقلانه‌تر تصمیم می‌گیرید. کالایی را برای سرگرمی امتحان نکنید و تست‌های رایگان را نپذیرید، در غیر این صورت حتی اگر قصد خرید نداشته باشید وسوسه می‌شوید خارج از برنامه خرید کنید.

 

اصلا خودتان را برای خرید تحریک نکنید

ویترین مغازه‌ ها را بی‌ هدف تماشا نکنید. برنامه‌ریزی مالی کار عاقلانه‌ای است، اجازه ندهید ولخرجی و هیجانات لحظه‌ای برنامه‌تان را خراب کند. برای جلوگیری از خریدهای غیرضروری نکات زیر را رعایت کنید. برای سرگرمی به پاساژگردی نروید و ویترین مغازه‌ها را بی‌هدف تماشا نکنید. اگر از خرید کردن لذت می‌برید، مراقب باشید برای لوازمی که نیاز ندارید پول خرج نکنید.

 

هنگامی که قدرت استدلال ندارید، تصمیم نگیرید. وقتی تحت تأثیر الکل، دارو و کمبود خواب هستید نمی‌توانید عاقلانه تصمیم بگیرید. حتی بهتر است زمانی که گرسنه هستید یا با صدای بلند موزیک گوش می‌دهید، اگر لیست خرید همراه‌ ندارید خرید نکنید.

 

 تنهایی به خرید بروید

همراه بردن بچه‌ها، دوستانی که به خرید علاقه دارند و حتی دوستی که کاملا به تصمیم شما احترام می‌گذارد، ممکن است باعث شود پول اضافه خرج کنید. به صحبت‌های فروشنده‌ی مغازه توجه نکنید. اگر سؤالی دارید مؤدبانه پاسخ‌ سؤال‌تان را گوش کنید، اما پیشنهادهای خریدشان را نشنیده بگیرید. اگر شما را تنها نمی‌گذارند، مغازه را ترک کنید و هر گاه تصمیم گرفتید برگردید.

 

 هزینه‌ها را نقد و یکجا پرداخت کنید

کارت کشیدن و نسیه گرفتن کنترل مخارج را از دست‌ تان خارج می‌ کند .کارت‌های اعتباری به دو دلیل مخارج را بالا می‌برند: این امکان را فراهم می‌کنند که بیشتر از بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید خرج کنید و چون ظاهرا پولی رد و بدل نمی‌شود به اشتباه تصور می‌کنید پول زیادی خرج نکرده‌اید. کارت کشیدن یا نسیه گرفتن کنترل مخارج را از دست‌تان خارج می‌کند.

 

بیشتر از چیزی که نیاز دارید پول نقد همراه نبرید، اگر پول اضافه نداشته باشید نمی‌توانید ولخرجی کنید. به جای اینکه هر وقت پول‌تان تمام شد کیف‌پول‌تان را پر کنید، هفته‌ای یک بار بودجه‌ی هفتگی‌تان را از حساب برداشت کنید.

 

 تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرید

عوامل محیطی تأثیر زیادی روی پول خرج کردن ما دارند. هوشیار باشید و دقیقا بدانید چرا می‌خواهید فلان محصول را بخرید. تحت تأثیر تبلیغات خرید نکنید. چه تبلیغ را در تلویزیون دیده باشید، چه روی بسته‌بندی محصول، باید به صداقت آن شک کنید. آنها طراحی شده‌اند تا شما را برای پول خرج کردن تشویق کنند و تصویر ایده‌آلی از محصول نشان می‌دهند، نه آنچه واقعا هست.

 

هیچ محصولی را تنها به دلیل ارزانی نخرید. اگر می‌خواهید کالایی را تهیه کنید بسیار خوب است که از کارت‌های تخفیف و حراجی‌ها استفاده کنید، اما خرید یک کالا تنها به دلیل اینکه ۵۰درصد تخفیف دارد پس انداز محسوب نمی‌شود.

 

حواس‌تان به حقه‌های قیمت‌گذاری باشد؛ ۱۹۹ هزار تومان همان ۲۰۰ هزار تومان است. ارزش هر کالا را با کیفیت خودش بسنجید، نه با کالاهای دیگری که به شما پیشنهاد می‌شود. فروشنده می‌تواند با بزرگ‌نمایی قابلیت‌های محصولی که به آن نیاز ندارید، محصول ارزان‌تر را در نظرتان گران جلوه بدهد و در نهایت شما را وادار کند برای امکاناتی که مورد استفاده‌تان نیست پول بیشتری خرج کنید.

 

 منتظر حراجی‌ها و تخفیف‌ها باشید

اگر کالایی را نیاز دارید، ولی امروز تهیه‌ی آن ضرورتی ندارد، منتظر حراج بمانید یا سعی کنید کارت تخفیف پیدا کنید. از حراج و کارت تخفیف فقط و فقط برای کالاهایی که واقعا نیاز دارید یا از قبل قصد خریدشان را داشته‌اید استفاده کنید. پایین آوردن قیمت‌ها یکی از روش‌های رایج تحریک مشتری برای خرید محصولی است که به آن نیاز ندارد. محصولاتی را که تنها در زمان معینی از سال به کار می‌آیند، هنگامی که بازارشان کساد است تهیه کنید. پالتوی زمستانه در فصل تابستان ارزان‌تر است.

 

قبل از هر کاری تحقیق کنید

قبل از خرید لوازم گران‌قیمت، در اینترنت بگردید و نظرات خریداران را بخوانید تا مناسب‌ترین محصول را بیابید. محصولی را بیابید که متناسب با بودجه‌تان باشد، عمر طولانی داشته باشد و به بهترین نحو پاسخگوی نیازهایتان باشد.

 

همه‌ی هزینه‌ها را حساب کنید

برای بسیاری از اجناس باید بیشتر از برچسب قیمت‌شان هزینه کنید. هزینه‌های جانبی را در نظر بگیرید و قبل از خرید کل هزینه‌ها را جمع‌بندی کنید. اقساط ارزان و بلند مدت ممکن است شما را به اشتباه بیاندازد. مبلغی را که در نهایت باید پرداخت کنید طبق فرمول «مبلغ هر قسط × مدت اقساط» محاسبه کنید تا ارزان‌ترین گزینه را بیابید. اگر می‌خواهید وام بگیرید، کل سودی را که در نهایت باید بپردازید حساب کنید.

 

هر از گاهی تفریح ارزان داشته باشید

هر از گاهی تفریح ارزان داشته باشید .شاید این مورد به نظرتان متناقض باشد و بپرسید مگر این کار خرج غیر ضروری نیست؟ در واقع برای اینکه راحت‌تر اهداف اقتصادی‌تان را دنبال کنید، لازم است گاهی به خودتان جایزه بدهید. اگر بیش از حد خساست به خرج بدهید، زمانی می‌رسد که در برابر خواسته‌های سرکوب‌شده‌تان تسلیم می‌شوید، برنامه‌ریزی‌تان را زیر پا می‌گذارید و بسیار بیشتر از آنچه لازم است ولخرجی می‌کنید.در بودجه‌بندی‌تان کمی پول برای تفریح کنار بگذارید. تفریح را به‌عنوان جایزه در نظر بگیرید تا بتوانید روحیه‌تان را حفظ و از ولخرجی‌های حساب‌نشده‌ پیشگیری کنید.

 

اگر معمولا برای تفریح زیاد هزینه می‌کنید، روش‌های ارزان‌تر پیدا کنید. مثلا به جای مراجعه به سالن‌های زیبایی برای خودتان ماسک صورت بگذارید و به جای سینما رفتن در منزل فیلم ببینید.

جدیدترین مطالب سایت