هر آنچه که باید درباره ختنه کردن بدانید

هر آنچه که باید درباره ختنه کردن بدانید

در این عمل جراحی کوچک ، جراح پوستی که سر آلت را پوشانده است با روشهای مختلف بر میدارد تا سر آلت آزاد و لخت گردد.
ختنه یک سنت دینی می باشد و در ادیانی مثل اسلام و یهود بر آن تاکید شده است. فواید آن از نظر علمی هم ، ثابت شده است. مثلا در اسلام تاکید بر انجام ختنه قبل از روز هفتم تولد و در بعضی مقالات علمی توصیه به ختنه در شیرخوارگی و حتی تاکید بر انجام آن در زایشگاه شده است و به عنوان قسمتی از فرایض دینی محسوب می شود.
در دین یهود ، حضرت موسی(ع) روش ختنه کردن را از مصریان باستان آموخته و برای یهودیان تعیین کرده است. در کتاب آسمانی آنها تورات آمده است که خداوند به ابراهیم می‌گوید: ختنه قسمتی از آیین من و نوعی تعهد بنده ی من به من است.
و طبق مستندات به دست آمده در زمان حضرت موسی (ع) ختنه ی پسران بوسیله چاقوی مخصوصی از جنس سنگ انجام می گرفته است.
ختنه کردن در روزهای او لیه ی ظهور دین مسیحیت نیز قسمتی از آیین گرایش به دین مسیح برای پیروان آن بوده است. ولی پس از مدتی برای افزایش پیروان دین مسیح ،اجبار ختنه شدن را برداشتند. بنابراین دراحکام ادیان مختلف ، ختنه توصیه شده است و در سنین مختلف انجام می‌دهند. مثلا ، مسلمانان تا قبل از بلوغ و پیروان حضرت موسی در روز هشتم تولد کودکانشان را ختنه می‌کردند.
و اما پیش از جنگ دوم جهانی ختنه کردن در بین غربی ها به سرعت رواج پیدا کرد.این فرهنگ مردمی در جوامع غربی آن‌قدر به سرعت گسترده شد که امروزه در حدود ۸۰ درصد مردان آمریکا ختنه شده اند و شایع‌ترین جراحی جهان ،ختنه کردن محسوب می شود. با توجه به این که اغلب این مردم مسیحی هستند پس علت رواج ختنه در بین مردم اروپا و آمریکا اجبار دینی نیست بنابراین علت این رواج را باید در فواید علمی ختنه کردن جستجو کرد. به دلایل کاملاً روشن علم پزشکی.نوزاد پسر هرچه سریع‌تر باید ختنه شوند ولی نباید در ۲۴ ساعت اول بعد از تولد این کار را کرد. علت این فاصله زمانی هم حصول اطمینان از سلامت نوزاد است. این ۲۴ ساعت، این امکان را فراهم می کند که نقایص و بیماری‌هایی که در آنها نباید ختنه انجام شود، شناسایی شوند. در بیماری‌های اختلالات خونریزی دهنده مثل هموفیلی، نباید ختنه انجام شود.
پس در کل میتوان گفت ختنه کردن ، عمل جراحی کوچکی است که قدمت 5 هزار ساله دارد و در طول مدت جراحي بهتر است مادر کنار فرزندش باشد تا استرس کودک و حتي مادر کاهش يابد. در عين حال، توجه شود ختنه بلافاصله بعد از به دنيا آمدن کودک یعنی زير يک ماهگي توصيه نمي‌شود.
در این عمل جراحی کوچک ، جراح پوستی که سر آلت را پوشانده است با روشهای مختلف بر میدارد تا سر آلت آزاد و لخت گردد.

 

فوائد ختنه کردن
*مهم‌ترین فایده ختنه، پیشگیری از ابتلای به عفونت‌های دستگاه ادراری نوزادان و شیرخواران می باشد.چرا که عفونت ادراری نوزادان و شیرخوران می تواند عوارضی داشته باشد و حتی در نوزادان و شیرخواران میتواند موجب عفونت کلیه‌ها شود. بنابراین با ختنه کردن عفونت ادراری کاهش می یابد طبق شواهد آماری عفونت ادراری در پسر بچه‌های ختنه نشده به مراتب بیشتر از پسرهای ختنه شده است
*کاهش میزان شیوع ایدز از دیگر فوائد ختنه میباشد.و فایده ختنه در این مورد آن‌قدر مهم است که حتی درکشورهای آفریقایی ختنه به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از ایدز مطرح است، و ثابت شده است انجام هر ۱۰ ختنه در یک جامعه از ابتلای یک نفر به ایدز پیشگیری می کند
*از آنجائیکه زیر پوست ختنه گاه محیط خوبی برای رشد باکتری‌ها و ویروس‌هاست لذا برداشتن آن از ابتلا به بیماری‌های عفونی موسوم به بیماری‌های منتقل شونده به روش جنسی جلوگیری می کند.
*کاهش احتمال عفونت‌ با ویروس پاپیلو‌مای انسانی (HPV): این ویروس‌ها دارای گونه‌های مختلفی هستند که در دستگاه تناسلی، شایع‌ترند و برخی از آن‌ها موجب بروز زگیل‌های تناسلی می‌شوند.
*ختنه می‌تواند موجب کاهش اسمگمای تولیدشده توسط مردان شود. ترکیب اسمگما شامل سلول‌ها و چربی‌های پوستی همراه با رطوبت میباشد که در زیر پوست ختنه‌گاه جمع می شود وهمان ماده سفید رنگی است که به شکل طبیعی دائما ترشح می‌شود و خاصیت نرم کنندگی دارد حال اگر این ترشحات عفونی شود موجب التهاب آلت یا همان بیماری بالانیت میگردد.
* کاهش سرطان آلت تناسلی در مردان را موجب میشود.
* کاهش سرطان گردن رحم در زنانی که شوهران ختنه کرده دارند از فوائد ختنه است.
*گاهی بعضی از کودکان در صورت عدم ختنه پیوسته با آلت خود ور می روند و این عمل برای کودک عادت میگردد ودر نهایت موجب ناراحتی پدر و مادر می‌گردد. پس با ختنه میتوان از این عمل جلوگیری کرد.
*ختنه یک امر کاملا بهداشتی ،‌ نوعی زیباسازی و آرایش است که نیروی محرکه جنسی را تعدیل می‌‌کند
*از آنجایی که پوست پوشاننده حشفه دارای چربی بخصوصی است،حال با برداشتن پوسته ی روی حشفه (ختنه)، ترشحات مضر چربی حذف خواهد شد، در اینصورت دفع ادرار با سهولت بیشتری انجام میشود
*با بریدن پوشش حشفه(ختنه) از محدودیت این بخش از عضو تناسلی در زمان استراحت جلوگیری می‌شود.
*ختنة مانع شب ادراری در اطفال می‌شود.
* کاهش و تخفیف عمل استمنا در بزرگسالان را موجب می‌شود.
* لذت بردن بیشتر از رابطه جنسى.از محاسن ختنه است.
ودر نهایت حتی در کتاب ‏آسيب‌شناسی رابینز در مورد ختنه چنین نوشته شده است که
در مسلمانان سرطان آلت تناسلی بسیار نادر است، چون آنان قطع جلدی روی حشفه را قبل از ده سالگی انجام می‌دهند اما در مناطقی که این قطع پوشش (ختنه) صورت نمی‌گیرد، بطور نسبی سرطان آلت تناسلی بسیار شایع است.

 

زمان ختنه کردن
بهترین زمان ختنه بعد از تولد یا در ماههای اول تولد میباشد چون در این سن، اولا کودک به بیهوشی عمومی احتیاج ندارد و با بی حسی موضعی کار انجام می‌گیرد.
ثانیا برای خانواده چندان هزینه ی قابل توجهی نخواهد داشت به خصوص اگر بهداشت و نظافت بعد از عمل رعایت شود، محل ختنه نیز زودتر بهبود می‌یابد.
حال اگر ختنه در ماههای اول تولد انجام نشود، برای ختنه در این شرایط علاوه بر اینکه کودک را باید بیهوش کرد ، هزینه‌ای بیشتر از مرحله ی قبل بر خانواده تحمیل می‌گردد و به علت بالا رفتن سن کودک وافزایش آگاهی او اثر بد روانی نیز بر کودک می‌گذارد. واین بدان علت ا ست که چون در سنین 2 تا 3 سالگی کودک نسبت به حفظ آلت تناسلی خود حساسیت دارد بنابر این ختنه را چه بسا تنبیه پدر و مادر می‌پندارد و این ذهنیت کودک را آزار می‌دهد.
و اما تنها مشکلی که ممکن است ختنه کردن در ماههای اول تولد بوجود آید عبارت است از زخم شدن سر سوراخ آلت است که میتوان از پیدایش آن جلوگیری کرد. چراکه زخم شدن نوک سوراخ آلت در نتیجه ی قنداق کردن نامناسب کودک است که باعث می‌شود آمونیاک ناشی از ادرار کودک با مجرای ادرار در تماس نزدیک باشد.وزخم ایجاد کند. پس بابستن مناسب کودک از این عارضه میتوان جلوگیری کرد.

 

روشهای ختنه کردن
ختنه به روش های مختلفی انجام میشود اما روش‌هایی مثل جراحی، استفاده از کلاپ سوگن، گومکو و روش حلقه، بیشتر مورد توجه میباشند.و اما روش‌ «حلقه» به دلیل راحتی کار و عوارض کم، طرفداران بیشتری دارد.

 

استفاده از حلقه پلاستیکی برای ختنه
این روش بسیار روش متداولی برای ختنه کردن است. بدین ترتیب که حلقه پلاستیکی را روی نوک آلت قرار می‌دهند و با نخ حلقه را به آلت گره می‌زنند و 5 تا 7 روز آن را به همین حال میگذارند. در نتیجه پوست جلوی آلت که به نخ بسته شده سیاه می‌شود و با حلقه پلاستیکی می‌افتد. این روش قبل از سه ماهگی معمولا بکار می‌رود.

 

روش بریدن و دوختن برای ختنه کردن
اگر عمل ختنه در یکی دو ماه اول صورت نگیرد، جراح بعد از سه ماهگی روش بریدن و دوختن را برای ختنه کردن کودک انجام می‌دهد. محل ختنه بعد از انجام ختنه باید به دقت کنترل گردد. اگر از محل ختنه چند قطره خون خارج گردد، مهم نیست. اما در صورت خونریزی زیاد از محل ختنه باید هر چه زودتر به پزشک اطلاع داده شود تا از خونریزی بیشتر جلوگیری نماید. در صورت وجود ترشحات در محل ختنه ، مادر باید محل ترشحات را با آب و صابون بشوید و درمعرض هوا قرار دهد
نکته ی بسیار مهم این است که بر ای انجام ختنه از بی حسی موضعی حتما استفاده شود چراکه اگر ختنه بدون بی‌حسی انجام گیرد می تواند یکی از زجر آورترین خاطرات ایام کودکی باشد. که البته به‌وسیله اندازه گیری تعداد ضربان قلب، فشار خون و سطح کورتیزول درخون (هورمون ضداسترس بدن) ثابت شده است که نوزادی که بدون بی حسی ختنه می‌شود، به علت تحمل درد زیادی که حاصل ختنه است در کودک خاطره ای به وجود می آید که باعث می شود نوزاد نسبت به سایر دردها مثل واکسن‌هایی که بعداً به کودک تزریق می شود، واکنش شدیدتری نشان دهدبه همین علت توصیه می شود که حتماً نوزاد در حین انجام ختنه بی‌حس شود
. انواع بی‌حسی‌های مورد استفاده در انجام ختنه عبارتند از بی‌حس کردن عصب پشت آلت تناسلی ، بی حسی زیرپوستی آلت تناسلی و استفاده از کرم‌EMLA که ترکیبی از مواد بی‌حس کننده موضعی است.روی پوست استفاده میشود.

 

عوارض ختنه کردن
در روش حلقه گذاری عوارض به حداقل رسیده و حلقه پس از يک هفته تا 10 روز مي‌افتد وکودک را بعد از
عمل مي‌توان پوشک کرد حتي مي‌توانند کودک را بعد از عمل ختنه به روش حلقه‌گذاري زير آب بگيرند و از کودک بخواهند ادرار کند زيرا پانسماني وجود ندارد.البته انجام اين عمل فقط تا يک سالگي امکان‌پذير است.

*گاهي ممکن است در استفاده از حلقه سر آلت به اصطلاح درون حلقه خفه شود که در اين صورت کودک قادر به ادرار کردن نيست. بنابراين لازم است که اندازه حلقه‌ها متناسب سن و اندازه ی آلت انتخاب شود.
*نکات قابل توجه در روش جراحي این است که کودک نبايد تا چند روز پوشک شود، چون پانسمان از بين مي‌رود و تعويض آن براي کودک بسيار دردناک است. بعد از يک هفته مي‌توان کودک را به حمام برد تا خود به خود پانسمان جدا شود.
*گاهي بنا به نظر پزشک و به منظور جلوگيري از عفونت، آنتي‌بيوتيک توصیه مي‌شود، اما معمولا اين کار لازم نيست.
*عارضه تنگي دهانه مجراي ادراري نکته بسيار مهمی است که گاهي پس از انجام عمل ختنه، شاهد آن هستيم که البته به راحتي قابل پيشگيري است وروش پیشگیری بسیار ساده بوده و اگر 3 تا 4 ماه بعد از انجام ختنه، نوک آلت کودک با وازلين يا ويتامين A چرب شود و مرتبا ادرار کودک تا يک ماه بعد با آب شسته شود اين عارضه ايجاد نخواهد شد.
*اگر پزشک پوست را کمتر یا زیادتر از حد متعارف ببرد و به این ترتیب حتی شکل آلت نا مناسب میگردد. والدین باید بدانند این امرچندان مهم نیست و با بزرگ شدن کودک آلت او شکل طبیعی پیدا می کند.
*خونریزی شدید عارضه مهم دیگری است که امکان دارد اتفاق بیفتد
* به ندرت امکان دارد پزشک سر آلت کودک را نیز ببرد
*بهتر است بدانیم پوستي که ختنه‌گاه را مي‌پوشاند از دو لايه پوستي و مخاطي تشکيل شده و کاملا با هم متفاوت‌هستند و هنگام برش ختنه، برش لايه مخاطي نبايد بيشتر از 5 ميلي‌متر باشد، زيرا در غير اين صورت، تاثير منفي بر فعاليت‌هاي جنسي دوران بزرگسالي خواهد داشت.
* خونریزی و عفونت که شایع‌ترین عوارض ختنه‌اند
*فیستول‌ها
*کیست‌ها
*تجمع لنف
*زخم آلت
*پل پوستی ‌ در واقع پل پوستی قسمتی از پوست بریده‌شده تنه آلت تناسلی است که به سر آلت تناسلی می‌چسبد.
*بروز عوارض خطرناک‌ترمانند مرگ ، واقعاً نادر است.
* عفونت: که علائم شامل
*تب
*ترشحات بد بو
*افزایش قرمزی و تورم میباشد

البته والدین توجه داشته باشند که در صورتی که ختنه توسط پزشک با تجربه آن هم با دقت انجام گیرد و نیز هم چنین پزشک برای مادر بعد از ختنه توصیه‌های بهداشتی را توضیح دهد. ، ختنه کردن معمولا عوارضی ندارد

 

نوزاد درچه مواردی نباید ختنه شود ؟
• اگر تنه آلت نوزاد در سطح پوست عانه وتقریبا مماس با آلت قرار گرفته باشد و درحقیقت آلت نوزاد در چربی عانه فرو رفته باشد.
• اگر آلت نوزاد بسیار کوچک بوده، و کمتر از 2.5 سانتیمتر طول داشته باشد (آلت طبیعی نوزاد سالم 2.8 تا 4 سانتیمتر می‌باشد.
• اگر به جای نوک آلت پیشابراه در زیر سر یا تنه آلت قرار داشته باشد و پوست ختنه به طور کامل تشکیل نشده باشد (عوام به این حالت می‌گویند که نوزاد ختنه شده به دنیا آمده است). که البته این وضع یک نوع نابهنجاری است (هیپوسپادیاس )و نوزاد به جای به جلو ادرار کردن به زیر ادرار می‌کند، در چنین مواردی کودک را نباید ختنه کرد بلکه بایدصبر کرد و با عمل جراحی خاص در 18 ماهگی آلت او را ترمیم نمود.
• گاهی پوست روي آلت کودکان ملتهب است و نياز به برش دارد، زيرا موجب تنگي مجراي ادراري کودک مي‌شود و کودک نمي‌تواند ادرار کند. عمل ختنه در صورت مشاهده چنين عارضه‌اي به تاخير مي‌افتد و با رفع اين مشکل، ختنه انجام مي‌شود.
• گاهي نيز پوست به نوک آلت چسبندگي پیدا کرده و خروج ترشحات زردرنگ (که زمينه‌ساز بروز سرطان در افراد ختنه نشده است) از آلت اتفاق می افتد که به صورت تورم و چسبندگي ظاهر مي‌شود و کودک بعد از برطرف شدن اين عارضه‌، مي‌تواند ختنه شود.
• اکر که دهانه ی مجراي ادراري، در جايي غير از محل طبيعي و در زير آلت باز ‌شود کودک به اختلال هيپوسپاديازيس مبتلا می باشد و در يک جراحي تقريبا پيچيده از پوست ختنه نشده اضافي ، براي درست کردن مجرا در محل طبيعي خود استفاده مي‌کنيم. اين جراحي توسط ارولوژيست اطفال يا جراح اطفال و حدود يک سالگي انجام می پذيرد و کودکاني که با وجود اين مشکل، ختنه مي‌شوند به مشکل برمي‌خورند.

 

عوارض ختنه دیررس درکودکان
تورم پوست غلاف سر آلت و ایجادچسبندگی سر آن اگر ختنه در زمان خود برای کودک انجام نگیرد و یا بهداشت در دستگاه تناسلی نوزاد یا شیرخوار رعایت نشود، غلاف سر آلت باریک و تنگ می‌گردد و درنتیجه کودک مجبور است به سختی و با فشار ادرار می‌کند. این حالت را فیموزیس می‌نامند. در چنین حالتی باید دستورهای بهداشتی را عمل شود و کودک را هر چه زودتر ختنه کنیم.
از عوارض دیگری که اگر ختنه ی کودک در ماههای اول انجام نگیرد اتفاق می افتد این است که ، ترشحات سفید رنگی زیر پوست غلاف آلت بوجود می‌آید که این ترشحات البته چرک نیست و مادر می‌تواند آن را هنگام حمام کردن پاک و تمیز نماید. و در این شرایط مادر باید کودک را نپیچد و شلوار آزاد پای کودک نماید و در هنگام حمام کردن تا آنجایی که امکان دارد پوست غلاف آلت را به طرف بالا بکشد و باز کند و زیر آن را تمیز نماید.
بيشتر پدر و مادرها بر اين عقیده اند که ختنه يک جراحي ساده و کوچک است، اما والديني هم هستند که نگران عوارض اين عمل ظاهرا کوچک بوده و کودک خودر ا براي ختنه تا سنين بالا نزد پزشک نمي‌برند این والدین با ان کار چنین عوارضی را خود برای کودک ایجاد میکنند..

 

اقدامات بعد از ختنه:
بعد از ختنه پوشک کودک را به محض کثیف شدن تعویض کنید
ناحیه مورد نظر را روزانه به آرامی با آب تمیز کنید
بمدت ۳تا ۴ روز از یک پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید
عدم استفاده از صابون,پودر,لوسیون وهر ماده دیگر تا خوب شدن کامل
کودک را تا بهبودی کامل حمام نبرید
حتما با پزشک خود تماس بگیرید اگر:
* خونریزی و یا ترشحات از آلت تناسلی ادامه پیدا کرد
* سر آلت تناسلی آبی و یا سیاه شد
* جریان ادرار کاهش پیدا کرد

 

ارتباط ختنه و مسائل دینی و شیوع ختنه در جهان
ختنه از جنبه دینی و طبی فوائد بسیار مهمی دارد که علماء و اطباء آنرا بیان کرده و مورد تصدیق قرار داده‌اند که در اینجا برجسته‌ترین نکات مربوط به آن از هر دو جهت مورد بررسی قرار می‌گیرد. ختنه گام نخستین نظافت و سلامت جسمی در سیرت و سنت انبیاء است، طبق مستندات موجود حضرت ابراهیم علیه السلام اولین کسی بود که ختنه کرد. و حضرت ابراهیم علیه السلام در زمان خودش بنیانگذار طریقه و عقیده‌ای شد که هم درون آدمی را ازنظر روانی از ناپاکی‌ها می‌زدود و قلب را جلا می‌داد و هم جسم انسانها را با دستوراتی مانند ختنه کردن ، گرفتن ناخن و برداشتن موی زیر بغل و گرفتن سبیل از آلودگی دور میکرد..پس به این ترتیب در حقیقت انجام دادن ختنه نوعی اطاعت از فرامین الهی به حساب می آید به علت شناخته شدن آثار مفید ختنه برسلامتی و جلوگیری از بیماری‌های خطرناکی مانند ایدز امروزه پیروان ادیان مسیحیت و بودایی، ختنه را واجب نمی‌دانند اما در بسیاری از مردان پیرو این ادیان درکشور‌های غربی و همین‌طور چینی‌ها و کره‌ای‌ها این کار انجام می‌ شود و آمار‌ نشان می‌دهد که به موازات پیشرفت علم، میزان ختنه اطفال در کشوری مانند آمریکا ،کره‌جنوبی ، فیلیپین و در چین تا حدود 90 درصد افزایش داشته است ودلایل عمده ی انجام ختنه در کشور‌های غیر مسلمان به ترتیب عبارتند از افزایش توجه به بهداشت، مزایا و منافع اثبات‌شده پزشکی و ختنه‌شدن پدر در گذشته می باشد و طبق آخرین آمار‌ها حدود یک‌سوم تا یک‌پنجم مردان جهان ختنه ‌شده‌اند شواهدی در دست است که مصریان باستان با مراسم خاصی، نوجوانانشان را وقتی که به سن بلوغ می‌رسیدند ختنه می‌کردند.

 

ختنه دختران در آفریقا
بیش از ۷۹ درصد دختران در کشور هاى آفریقایى ختنه می شوند . البته ختنه دختران یک عمل وابسته به دین نیست بلکه فقط بر اساس سنت های اشتباه پدید آمده و درمناطق مختلف گسترش یافته است .

 

علت ختنه دختران درکشور هاى آفریقایی
١- طبق دستور اسلام البته براساس ادعاى مسلمانان آفریقایى ( البته از نظر اکثریت روحانیون مذاهب گوناگون مورد تایید نمی باشد. )
۲- آنها عقیده دارند از لحاظ بهداشتى مفیدمیباشد!!! (البته غیر علمی است)
۳- تا زمان ازدواج ختنه در دختران جوان از باکرگى آنها نگهدارى میکند
۴- براساس سنت قدیمى آفریقایى _ آسیایى تا قبل از ازدواج تمایلات جنسى دختران کنترل میشود
۵- از جنبه پاک بودن دختر به شوهر آینده وی این کار اطمینان می دهد.!
۶- ایجاد روح پاک با ختنه ی دختران
تعداد زیادى از دختربچه هاى آفریقایی بین سنین ۴ تا ۱۰ ساله در کشور هاى ذکر شده ختنه مى شوند. در آفریقا توسط افراد مسن و مذهبى این سنت قدیمى در روستا ها یا نقاط دورافتاده از شهر ها انجام مى گیرد .
ختنه ی دختران در آفریقا توسط پرستاران، ماما ها و حتى پزشکان به طور غیرقانونى انجام مى شود.
شیوع این کار دربیش از ۷۹ درصد دختران کشور هاى آفریقایى و ۱۲ درصد دختران کشور هاى آسیایى دیده شده است.
البته کشور ها یی نظیر سودان و سومالى بیش از ۹۸ درصددختران را ختنه میکنند

 

این عمل در بین یهودیان و مسیحیان نادر است،
قابل توجه است درتحقیقات گسترده و جامعى که توسط محققین و متخصصین اطفال، زنان و زایمان، روان شناسان وحتی استادان ادیان مختلف اعم از مسیحى، یهودى و مسلمان پیرامون مسئله ختنه زنان از طرف سازمان جهانى بهداشت صورت گرفته است .در هیچ یک از آ یات قرآنی و کتاب انجیل و یا سایر کتاب هاى آسمانى ختنه زنان توصیه نشده است .

 

عوارض و خطرات ختنه زنان
۱- از آنجایی که این عمل با وسایل آلوده و غیربهداشتى بدون استفاده از هیچ داروى موضعى انجام مى شود در نتیجه خطر مرگ و شوک وجود دارد .
۲- خونریزى هاى شدید و گاهى غیر قابل کنترل که منجر به مرگ مى شوداز عوارض و خطرات ختنه زنان است
۳- عفونت هاى موضعى و عمومى بدن به شدتی که اغلب به درمان هاى پزشکى احتیاج دارند
۴- درگیرى ها و بیمارى هاى روانى حاصل شده از این امر
۵- ایجاد بافت جوش گاه (اسکار) در قسمت بریدگى ها با طول و گستردگى زیاد
۶- عفونت هاى حاد و مزمن در دستگاه تناسلى و ادرارى
۷- در صورتی که قادر به داشتن رابطه جنسى باشند احساس درد هاى غیرقابل تحمل از عوارض و خطرات ختنه زنان است
۸-ایجاد خطرات و مشکلات هنگام حاملگى و به خصوص زمان زایمان و نازایى

 

ختنه ی زنان از طریق روش هاى مختلفى انجام مى شود. با توجه به نوع این عمل شدت عوارض متفاوت است. مثلا در کشور هاى سومالى، سودان و همچنین اتیوپى
زنان در کشور هاى مذکور به علت برش هاى طولانى و عمیق و جوش گاه ها ی (اسکار هاى) ایجاد شده حتى
قادر به رابطه جنسى با شوهران خود نیستند و تا پایان عمر رابطه جنسى ندارند و در صورت انجام این امر و حامله شدن قادر به زایمان طبیعى نخواهند بود .در این موارد زایمان آنها با جراحى انجام شده و یا در نقاط دورافتاده به علت خطرات ناشى از زایمان طبیعى خود و نوزادانشان فوت مى کنند .
چرا ختنه در پسران توصیه امادر دختران مطرود است.
ختنه ی پسران در تمام مسلمانان و نیز بین یهودیان رایج است .
مسیحیان نیز با ختنه پسران خود در چند سال اخیر موافقت کرده و اقدام به انجام این عمل مى کنند .
حال این سوال مطرح است که آیا در دختران هم مانند پسران ختنه شده ازبالا رفتن سطح بهداشت ، کاهش عفونت هاى ادرارى و کلیوى ، کاهش سرطان دستگاه تناسلى و یا حتی لذت بیشتر از رابطه جنسى گزارشی در دست است؟مسلما خیر
واما ختنه زنان طبق قوانین تمام کشور هاى اروپایى، آمریکایى و اغلب کشور هاى آسیایى غیرقانونى است.
و افرادى که به این کار مبادرت مى ورزند توسط دولت مورد تعقیب قرار مى گیرند .
از نظر سازمان جهانى بهداشت بین ختنه دختران یا قطع عضو در دختران فرقى نمى گذارند و آن را دو عمل با یک معنى مشابه تلقى مى کنند . بنابراین با این ادله هیچ جای شکی نمی ماند که ختنه در دختران از نظر محاکم بین المللی و یا حتی کشورهای پیشرفته مورد تایید نیست.

 

گردآوری : فراناز

جدیدترین مطالب سایت