چگونه تمرکز کودکم را تقویت کنم؟

چگونه تمرکز کودکم را تقویت کنم؟

بی تردید کودکی را دیده اید که روی یک دیوار باریک یا جدول خیابان با مهارت تمام راه می رود و یا کودک دیگری همه وقت خود را صرف جلب توجه همکلاسی هایش می کند. این دو موفقیت در گرو غیبت و یا حضور ذهنی تمرکز است که برخی از کودکان می توانند داشته باشند. در مورد کودکان ،دانشمندان اعصاب وروان به جای تمرکز از واژه دقت استفاده می کنند و برخی بر این عقیده اند که تمرکز و دقت دو مقوله جدا از هم هستند و دقت مربوط به رویدادها و تحریکات خارجی افراد است.

چند قدم تا تمرکز بیشتر

۱) بکوشید کودک شما در مدرسه تمرینات طناب بازی، بالا و پایین پریدن، ورزش های دفاعی مانند جودو، کاراته و کنترل شخصی بیشتری را انجام بدهد.

۲) تصاویری را به کودک نشان دهید تا او واقعیت تصاویر را در ابعاد مختلف تجسم کند، چرا که ماندگاری تصاویر در ذهن بیشتر از واژه هاست. به شکل بازی در یک پیاده روی فرح بخش نام اشیای قرمز رنگی را که می بینید نام ببرید و صداهایی را که در خانه و یا جنگل می شنوید تقلید کنید. تمام اشیای پلاستیکی در یک اتاق را نام ببرید و یا حرف مشخصی را در یک متن نشان بدهید.

۳) به او کمک کنید با برنامه ریزی کار کند به طوری که در ساعات مشخص کار مشخصی را انجام دهد و این کار تداوم و تکرار داشته باشد. با مدادهای رنگی قسمت های مهم درس را خط بکشید. یادداشت کمک زیادی به تقویت حافظه آنها می کند.

۴) برای کودکان تکالیفی را قرار دهید که مطمئن هستید از پس انجام آن برمی آیند و برای انجامش او را مسئول و مامور کنید. برای مثال نگهداری از یک گیاه در خانه و یا کتابخوانی برای خواهر و برادر کوچکترش را انجام دهد.

۵) آرامش ذهنی و بدنی را با کودکان تمرین کنید. چشم ها را ببندید و به سفرهای خیالی بروید. در پاسخ به این سوال که چه چیزی در مغز است که باعث می شود انسان تمرکز فکر داشته باشد بین دانشمندان اختلاف نظر وجود دارد.

نزدیک به دو دهه قبل آلن زامتکن انرژی لازم مغز را با کمک یک دستگاه توموگرافی ثبت کرد. او در حالی که آزمایش شونده ها به آزمون پاسخ می دادند مدت استقامت تمرکز حواس را اندازه گیری می کرد. حاصل آزمایش ها نشان داد افرادی که تمرکز حواس داشتند انرژی کمتر صرف کردند به ویژه در قسمت جلوی مغز.

به عقیده دانشمندان افرادی که تمرکز حواس، مهارت و تجربه بالایی دارند بدون زحمت زیاد می توانند بیندیشند.

یادگیری برای فعالیت مغزی بسیار مهم است چون کاری که انسان روی آن تسلط کامل دارد می تواند بارها و بارها با انرژی کمتری انجام دهد.

او می داند که در حل مشکل حل شده چه مسایلی نقش دارند؟ و مجبور نیست از میان راه حل های گوناگون، تصمیم منطقی را بیابد. مورد مهم برای برخی از دانشمندان تحرکات بدنی است که سبب جنبش مغزی می شود و بدون دخالت حافظه هیچ فعالیت مغزی امکانپذیر نیست.

 

گردآوری : فراناز

مطالب داغ هفته اخیر