سلامت کبد و پیشگیری از بیماری های آن

سلامت کبد و پیشگیری از بیماری های آن

توجه کنید امروزه از هر ۱۰ نفر ۷ نفر به نوعی دچار اختلالات کبدی هستند. پس حتماً نباید شما دچار هپاتیت سیروز و یا کبد چرب باشید تا به فکر درمان بیافتید. در ادامه علائمی را ذکر می‌کنم که می‌توانند شروع اختلال کبدی باشند و یا پس از درگیری کبد بروز کنند، پس با دقت بخوانید.

 

 

کبد آخرین تصفیه‌خانه دستگاه گوارش است و سکان کشتی بدن انسان را در اختیار دارد. ترشحات کبد در تمام مراحل هضم غذا دخالت مستقیم دارند. شیره گوارشی (کیموس) توسط کبد تصفیه‌ و مواد مفید آن جذب خون می‌شود و عوامل زیان‌بخش آن در کبد می‌مانند و کبد وظیفه دارد با ترفندهای مختلف این سموم را خنثی نماید. به همین علت است که می‌گوییم غذا هر چه طبیعی‌تر باشد فشار آن روی کبد کمتر است. مثلا استامینوفن که یک داروی بسیار بی‌ضرر شناخته شده وقتی استفاده می‌شود تا ماه‌ها هنوز بقایای آن در کبد وجود دارد. از ابتدای قرن بیستم که داروهای شیمیایی و مصنوعی مورد استفاده زیادی قرار گرفته روز به روز آمار بیماران کبدی و کلیوی بالاتر می‌رود (چون کلیه و کبد دو ارگان دفع سموم از بدن هستند). داروهای مصنوعی با بدن بیگانه بوده و باری برای کبد و کلیه‌ها هستند. در درمان امراض کبدی داروهای گیاهی و اثرشان مطمئن‌تر است و عوارض جانبی کمتری دارند.

 

 

علائم اختلالات کبدی

توجه کنید اختلالات کبدی ممکن است بدون علامت هم باشند و به طور تصادفی تشخیص داده شوند. یبوست مزمن، نفخ شکم، اختلالات گوارشی، احساس طعم تلخ در دهان، احساس بی‌حالی و خستگی زیاد، وجود لک‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست، گرفتگی مکرر عضلات بدن سردردهای میگرنی (در شقیقه‌ها)، درد پشت گردن و شانه‌ها، مشکلات تاندونی (مثل دررفتگی مکرر مچ پا)، اختلالات قاعدگی، درد قبل از قاعدگی، تورم پستان‌ها، لکه‌بینی، کیست تخمدان، اختلالات هورمونی در زنان، فیبروم  رحم، احساس ورم در بدن در سمت خارج ران (که گاه ممکن است ناتوان‌کننده باشد) افسردگی، پرخاشگری احساس سرد شدن دست و پا و بسیاری علائم دیگر که از حوصله این بحث خارج است.

این علائم که توسط پزشک طب سوزنی تشخیص داده می‌شوند می‌توانند شروع اختلالات کبد و کیسه صفرا باشند و در اکثر موارد هیچ علائم سونوگرافیک و آزمایشگاهی دال بر وجود بیماری کبد وجود ندارد ولی اگر در این وضعیت بیمار درمان نشود در سال‌های بعد با مشکلات جدی کبد روبه‌رو خواهد شد. اکثر افرادی که از اختلالات بالا رنج می‌برند پس از سال‌ها مراجعه به پزشکان طب رایج، ناامید می‌شوند. آنها دائماً می‌شنوند که شما سالم هستید و آزمایشات سالم است، ولی به همان اندازه هم افراد احساس بیماری می‌کنند چرا؟

 


طب سوزنی

متأسفانه اغلب پزشکان ما با طب سوزنی آشنایی ندارند و حتی آن را مخفی می‌کنند. تا زمانی که علائم بیماری حاد شود نمی‌توانند بیمار را درمان کنند. حال آنکه از نظر ما آن زمان درمان اختلالات کبدی خیلی دیر است. در نهایت برای پاکسازی کبد راهی بسیار مؤثر و مفید وجود دارد و آن طب سوزنی است. طب سوزنی می‌تواند تعادل را به بدن باز گرداند. رسوبات و سموم سالیان گذشته را با افزایش جریان خون و اکسیژن‌رسانی از بدن دفع نماید. انسدادها را برطرف کند. سیستم ایمنی را بالا ببرد. ریسک ایجاد بیماری‌ها را در بدن کاهش دهد و کبد را سالم و سرحال کند. چندی پیش یک نفر فقط به علت خطوط سیاهرنگ روی زبان به من مراجعه کرد و هیچ علامت دیگری نداشت و تمام معاینات سالم بود. فقط در معاینه اندکی تیرگی در ناخن‌های دست و پا و دو خط سیاه در ناحیه کبد و کیسه صفرا (روی زبان) داشت.

لازم به ذکر است که بدانیم زبان ما نمایانگر کلیه اجزاء درونی ماست و کسی که دانش و تخصص کافی داشته باشد می‌تواند از روی زبان کلیه علائم بیمار را تشخیص دهد. برای بیمار سونوگرافی تجویز و کبد چرب (گرید III) پیشرفته تشخیص داده شد. بیمار ماه‌ها به پزشکان زیادی مراجعه کرده بود و فقط داروهای شیمیایی به او تجویز کرده بودند. به هر حال برای بیمار درمان‌های طب سوزنی، تغذیه، خونگیری (با سوزن)، بادکش و ماساژ انجام شد و بعد از ۱۰ جلسه به طور معجزه‌آسایی خطوط سیاه، کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شدند و این معجزة درمان طبیعی بدون درد است. به علت شیوع بیماری‌های کبدی در ایران از تمام شما عزیزان می‌خواهم که حتماً با تغذیه سالم، ورزش و انجام درمان‌های طب سوزنی به سلامت خود، خانواده و جامعه‌تان کمک کنید. چرا که همواره پیشگیری بهتر از درمان است.

 


نکات مهم

رعایت برخی نکات در سلامت و پیشگیری از بیماری‌های کبدی بسیار موثر است که در اینجا به آنها می‌پردازیم:
۱- علت اصلی امراض کبدی و بسته شدن کیسه صفرا و یبوست است. بنابراین اولین قدم، درمان یبوست با ملین‌های گیاهی است. درمان یبوست و تخلیه مکرر شکم که گاه با تنقیه انجام می‌شود. (روغن بذر کتان، روغن زیتون، آلوئه‌ورا…)
۲- استفاده از رژیم‌های گیاهی (مصرف هر نوع فرآورده‌های دامی برای مدت محدودی مثلا ۷ روز قطع شود).
۳- مصرف کاسنی (که در نوسازی کبد اثری معجزه‌آسا دارد). ریشه و برگ کاسنی هر دو مفید است.
۴- از سکنجبین که به طور خانگی و با عسل تهیه شود بعد از غذا استفاده کنید.
۵- روزانه ورزش منظم داشته باشید.
۶- از آب طبیعی گیاهان مثل مخلوط آب کرفس و هویج و سیب یا آب چغندر و سیب صبح‌ها ناشتا استفاده کنید.
۷- از مخلوط آب گرم با عسل و کمی سرکه بین غذاها مصرف کنید.
۸- هر روز ۱ لیوان چای سبز بنوشید.
۹- از میوه‌های همرنگ با کبد مثل شاه‌توت، زرشک، توت سیاه، عناب، انار، آلبالو، گیلاس، زغال اخته و … و مصرف، همچنین در طول روز جگر میل کنید.
۱۰- به جای صبحانه از میوه‌ها مثلاً گیلاس یا انگور استفاده کنید.
۱۱- از این خوراکی‌ها بپرهیزید: شکر، قند، سوسیس، کالباس، کنسروجات، میوه‌های غیرفصل، غذاهای بیرون از منزل، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده، حتی بستنی، شیر، رب گوجه،‌ نوشابه و چای.
۱۲-  بهتر است تا حد امکان هر نوع ماده غذایی از جمله ماست، آبلیمو و غیره در منزل تهیه شود.
۱۳-هر هفته یک روز فقط میوه و چای‌های گیاهی میل شود (مثلاً از امروز ظهر تا فردا ظهر).
۱۴- هر هفته یک روز فقط آب میل شود (آب گرم).
۱۵- روغن زیتون و لیموترش تازه همراه با عسل (و یا بدون عسل) صبح‌ها ناشتا میل کنید.
۱۶- غذاهای صفرا بر بیشتر استفاده شود: زیتون، عناب، سیستان، کاهو، برگ کاسنی، زردچوبه، شاه‌تره، خاکشیر، لیموترش، آلو، آلبالو، آبغوره، اسفرزه، جو، گشنیز، هندوانه، پرتقال و اسفناج.
۱۷- زمان خواب در زمان مناسب و سرشب (ساعت ۱۰ تا ۱۱) باشد.
۱۸- سحرخیزی برای کبد بسیار مناسب است و به درمان یبوست نیز کمک می‌کند.
۱۹- چای‌های گیاهی مقوی کبد مانند: چای بابونه و چای سبز استفاده کنید.
۲۰-  البته قرص‌های گیاهی نیز در بازار دارویی ایران موجود است که ذکر آنها خالی از لطف نیست مانند هپاتوهیل (تهیه‌شده از برگ‌ مو)، سینا بایل (صفرابر و کاهش کلسترول)، قرص لیورگل (گیاه خار مریم یا milk thistle) مدتی استفاده شوند.
۲۱- کاهش وزن نیز ضروری است و می‌تواند به کاهش چربی کبد کمک کند.
۲۲- استفاده از طبیعت به خصوص در فصل بهار به تعادل کبد کمک شایانی می‌کند چون بنا بر فلسفه طب سوزنی برای هر عضو رنگی وجود دارد مثلاً رنگ معده زرد و رنگ کبد سبز چمنی است.
۲۳- البته اگر کسی دچار مشکلات حاد کبدی باشد و یا تمایل به پاکسازی کامل کبد بگیرد رژیم‌های خاصی وجود دارد که زیرنظر پزشک و متخصص تغذیه می‌تواند انجام دهد.

 

گردآوری : فراناز

 

جدیدترین مطالب سایت