در حال حاضر و با گذر زمان از پروتزها کمتر استفاده می کنیم و به مراجعین هم تزریق ژل و چربی را پیشنهاد می دهیم.
دکتر عباس کاظمی آشتیانی در گفتگوی اختصاصی با فراناز ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: اعمال جراحی روی گونه برای 2 دسته از افراد استفاده می شود، دسته اول که اکثریت بیماران را تشکیل می دهد( دارای گونه های فرورفته و کوچک اند یا اصلأ گونه ندارند).
وی ادامه داد: دسته دوم بر اثر تروما و شکستگی، یک یا دو طرف گونه هایشان به سمت داخل می رود.
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی خاطرنشان کرد: برای این 2 دسته, می توان توسط چربی از نسج بدن بیمار نظیر باسن و شکم (محل تجمع چربی در این نواحی)با سوزن های مخصوص و طراحی از قبل تعیین شده تزریق گونه را انجام داد.
وی افزود: پروتزهای گونه به عنوان راه دیگر ثابت ترند؛ پروتزهای جنس سیلیکونی فقط با 2 بخیه روی پوست اما پروتز جنس مدپور به دلیل سفتی، با پیچ روی استخوان های گونه ( یا از داخل دهان با رفتن به سمت گونه از طریق برش پلک)ثابت می شوند.
کاظمی آشتیانی بیان کرد: لازمه انجام راه سوم که البته کمتر مرسوم است؛ اینستکه جراح باید به جراحی فک خیلی خوب مسلط و وارد باشد؛ به گونه ای که از داخل دهان باید استخوان گونه را بشکند؛ بالاتر بیاورد، بعد با برش، روی گونه را باز کند و پروتز را با پیچ ثابت کند.
وی گفت: اما در حال حاضر و با گذر زمان از پروتزها کمتر استفاده می کنیم و به مراجعین هم تزریق ژل و چربی را پیشنهاد می دهیم؛ زیرا اگر تزریق چربی برای گونه به درستی و دقت انجام شود خطری به همراه ندارد اما در صورت انجام نا مطلوب در نهایت جذب خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص عارضه تزریق چربی، احتمال جذب مقدار زیاد آن را داد و تأکید کرد: حال پروتز به عنوان یک جسم خارجی ممکن است واکنش نشان دهد به گونه ای که بدن آن را قبول نکند و به دنبال آن عفونت رخ دهد.
وی ادامه داد: به دنبال عفونت ناشی از گذاشتن پروتز در گونه؛ به طور معمول درصد کمی به درمان عفونت جواب می دهد و اکثر اوقات ما مجبور به در آوردن پروتز و تزریق چربی می شویم.
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی توصیه کرد: افراد برای انجام اقدامات مذکورباید تنها به جراحان پلاستیک مراجعه نمایند .اما متأسفانه همه این کارها را انجام می دهند؛ بنابراین انتخاب صحیح پزشک از اهمیت خاصی برخوردار است.
گردآوری : فراناز