به گزارش فراناز روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در گزارشی به عملکرد اغراقآمیز دولت آمریکا در خصوص معرفی خطر داعش و تفسیر اشتباه دولت آمریکا در ادوار مختلف از حوادث خاورمیانه اعتراف کرده است.
بنا بر گزارش واشنگتنپست، سنت تفسیر غلط حوادث خاورمیانه در آمریکا سابقهای دیرینه دارد. در سال 2003 دولت «جورج دبلیو بوش» با مفروضاتی غلط و پیشبینیهای ضعیف به عراق حمله کرد. در سال 2011 و با آغاز تحولات جوامع عرب نیز آمریکا بار دیگر در خصوص نتایج این تغییرات و تاثیراتی که میتواند بر خروجی تحولات داشته باشد به تفسیر اشتباه پرداخت و در حال حاضر نیز که آمریکا در حال آماده شدن برای رهبری ائتلافی بینالمللی علیه داعش است، سوء تعابیر آمریکا میرود تا فاجعهای دیگر را در عرصه سیاست خارجی آمریکا رقم بزند.
بنا بر این گزارش اوباما چهارشنبه گذشته ضمن اعلام استراتژی خود برای مبارزه با داعش ادعا کرد که حملات هوایی آمریکا به شمال عراق توانسته ضمن محافظت از جان اتباع آمریکایی ساکن در کردستان عراق، به حمایت از هزاران ایزدی و مسیحی بیگناه نیز کمک کند.
اما با ارزیابی حوادث یک ماه اخیر در عراق متوجه میشویم که مداخلات آمریکا در شمال عراق از ارزش تبلیغاتی فوقالعادهای برای داعش برخوردار بوده است، زیر این گروه تروریستی توانسته به واسطه حملات آمریکا نوعی اتحاد میان گروههای افراطی ایجاد کند و مبارزان بیشتری را به سوی خود جذب کند. در این میان حتی برخی از سلفیون که داعش را فاقد مشروعیت میدانستند به این گروه پیوستهاند. بعلاوه عملکرد نظامی آمریکا میتواند هرگونه تهدید احتمالی داعش علیه آمریکا را تشدید ببخشد. بازگشت آمریکا به خاورمیانه میتواند مرکز ثقل عملیات داعش را تغییر داده و متوجه آمریکا نماید. به طور مثال قتل دو تن از خبرنگاران آمریکایی به دست داعش اقدامی تلافیجویانه در پاسخ به حملات هوایی آمریکا به شمال عراق بود که در واشنگتن به اشتباه نتیجه تسخیر موصل و محاصره ایزدیان تعبیر شد.
به گفته واشنگتنپست هم اکنون در واشنگتن (بر سر این ادعا) اجماع نظر وجود دارد که داعش بدنبال تهدید متحدان منطقهای آمریکا در خاورمیانه، ایجاد بیثباتی در بازار نفت و به خطر انداختن امنیت ملی آمریکا است. ژنرال «جان آلن» فرمانده سابق نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان که به تازگی به عنوان نماینده رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش انتخاب شده، پیشتر مدعی شده بود که داعش را خطر واضح و جدی است.
بر اساس این گزارش علیرغم همه موفقیتهای داعش در گسترش سیطره سرزمینی خود و تسلط تبلیغاتی آن، بنیانهای این گروه تروریستی ضعیف است و سرانجامی نخواهد داشت. به عبارت دیگر نباید اعتباری بیش از اندازههای واقعی برای این گروه قائل شد. داعش توانست موصل را به تسخیر در آورد، زیرا از حمایت بسیاری از قبایل سنی برخوردار بود و از طرف دیگر ارتش عراق نیز از توانمندی تسلیحاتی و حرفهای لازم برخوردار نبود. بدین ترتیب بنظر میرسد که حیطه سیطره سرزمینی داعش به منتها علیه خود رسیده و نمیتواند بیش از این پیشروی کند. به علاوه وحشیگریهای این گروه خود مهمترین عاملی است که جلوی پیشرفت آن را میگیرد و بدان اجازه نمیدهد که بلندپروازیهای خود را محقق گرداند.
این گزارش در نهایت مدعی شده است که اغراقآمیز خواندن خطر داعش بدین معنا نیست که باید در مقابل اقدامات آن ساکت بود. بدیهی است که باید با تهدیدات این گروه مقابله کرد. اما اقدام نظامی بهتر است توسط قدرتهای منطقهای به جای قدرتهای غربی صورت بگیرد و آمریکا نقش خود را صرفا در فضای دیپلماتیک دنبال کند.
گردآوری : گروه اینترنتی فراناز