آدم های منفی باف به چه رنگ هایی علاقه مند هستند؟

آدم های منفی باف به چه رنگ هایی علاقه مند هستند؟

آدم های منفی باف به چه رنگ هایی علاقه مند هستند؟  در محیطی که ما زندگی می کنیم استفاده از رنگ سیاه دلایل خاص خود را دارد اما خوب است که بدانیم رنگ سیاه با چه رنگ هایی ترکیب شود محیط پیرامون ما زیبا می شود.

در روانشناسی رنگ سیاه به معنای نفی است و نکته ی مهم آن است که در این منفی گرایی نسبی گرایی وجود ندارد. شاید در زندگی روزمره هر کسی برداشت خاصی از رنگ سیاه داشته باشد، بعضی افراد آن را رنگ عشق، بعضی ها رنگ مجلل، و برخی دیگر رنگی مکدر که با خود غم و اندوه به ارمغان می آورد بدانند ، اما به واقع باید گفت رنگ سیاه خود نشانه ی مطلقی از نفی است. یکی از خطاهای بزرگ ذهنی انسانهای ملول و افسرده و افرادی که از اضطراب رنج می برند، داشتن تفکر دو قطبی است. آنها به افراد، وقایع و یا رویداد ها شکل سفید (سفید یعنی خوبی مطلق، زیبایی مطلق) و یا به شکل سیاه (سیاه یعنی بدی مطلق، زشتی و کراهت مطلق) می نگرند.

 

به این خاطر معمولا رنگ سیاه بیانگر نقطه پایانی است که در فراسوی آن چیزی وجود ندارد. انسانها ، رویدادها ، موقعیت ها یا مانند صحنه های خالی هستند که باید روی آنها چیز هایی به نگارش درآورد و یا بیانگر بدی مطلق هستند. چون سیاهی یعنی بدی مطلق ،نقطه پایان ، پوچی ، افراط کامل ، در آموزه های دینی هم رنگ سیاه، رنگ مکروهی شناخته شده است. اما همواره به رنگ ها باید بر اساس فرهنگ جوامع هم توجه داشت. فرهنگ هر جامعه از اقلیم، آب و هوا ، آداب و رسوم و عادات آن جامعه نشات می گیرد. بنابراین در آیین اسلام که اولین بار در شبه جزیره عربستان سر بیرون کشید ، رنگی مکروه محسوب می شد. این خاصیت به دلیل شرایط جغرافیایی و محیط وآب و هوای عربستان بود، اما هم اکنون به دلیل فرهنگ خاص حاکم بر همان جامعه و علی رغم همان شرایط آب و هوایی می بینیم که زنان همچنان از رنگ سیاه بیش از رنگ سفید استفاده می کنند. در فرهنگ جامعه خودمان یعنی ایران هم این امر به گونه ای مستحکم شده است. به شکلی که فحوایی نظیر وقار ، سنگینی، نجابت ،با این رنگ عجین شده است. این امرنه به دلیل ارزش روان شناختی این رنگ است بلکه به دلیل ترکیب آموزه ای دینی با فرهنگ و ارزشهای جامعه شکل گرفته است. در مجموع می توان اظهار داشت که انتخاب کننده رنگ سیاه به احتمال زیاد در معرض رفتاری عجولانه و غیر عاقلانه قرار دارد، او قصد نفی دیگران وحتی خود را دارد.

بنابراین اگر فردی رنگ سیاه را به عنوان انتخاب اول خود برگزیند به احتمال قوی فردی منفی باف و عجول است که نگاهی منفی نسبت به خود ودیگران دارد. به یاد داشته باشیم که این امر باید از شرایطی که فرد رنگ سیاه را با توجه به فرهنگ و ارزش های محیط شغلی و حرفه ای خود انتخاب می کند جدا باشد محیطی که به عبارتی اکثر انسان ها در آن از رنگ سیاه استفاده می کنند، در چنین محیطی شاید انتخاب رنگ دیگری کاری دشوار باشد و به نوعی باعث به هم ریختگی محیط کاری شود. بنابراین اگر یونیفرم پرسنل اداره یا شرکتی رنگ سیاه بود می توان با ترکیب آن با رنگ آبی به دیگران القاء کرد که آن فرد جویای آرامش مطلق است. او می خواهد این هماهنگی از بین رفته را مجددا برقرار کند و بر ناآرامی عاطفی خود مستولی شود. باید توجه داشت که چنانچه فردی رنگ سیاه را در اولویت آخر خود قرار دهد ، نشان می دهد که او به شکل طبیعی و مانند سایر انسانها واجد آرزوهای نسبتا طبیعی و عادی است و درصدد نفی همه چیز نیست. آرزوهایی که در کنترل خودش بوده و او بر اساس رفتار و تصمیماتش و اهدافی که برای خود می چیند به آنها نزدیک شده و می رسد.
ترکیب سیاه و خاکستری به معنای عدم مشارکت کامل است، لذا پیشنهاد می شود که هرگز در محیط های حرفه ای و تحصیلی از این ترکیب استفاده نشود. ترکیبی که علی رغم خاصیت روانشناختی به وفور در محیط های شغلی و آموزشی مورداستفاده قرار می گیرد

 

شاید جالب باشد که معنای ترکیبی از رنگ سیاه با سایر رنگها را بدانید تا با آگاهی نسبت به ترکیب رنگ ها از این امر که در چه مواقعی می توانید در محیط کاری ، شغلی ، تحصیلی و یا حتی خانه از آنها استفاده کنید. مطلع باشید در کنار آن خواهید دانست که بهتر است در چنین محیط هایی از ترکیب رنگ سیاه با کدامیک از رنگ ها استفاده نکنید. به عنوان مثال ترکیب رنگ قهوه ای باسیاه به گونه ای نشانه ی خود سرزنش گری است. خود سرزنش گری یک معنای بسیار منفی دارد که می تواند افسردگی و اضطراب را به همراه داشته باشد. فرد خود سرزنش گر ، خود را برای همه چیز نفی میکند چه آنچه که به حق در آن دخیل است وچه آنچه که وی در آن هیچ گونه دخالتی ندارد. به عنوان مثال خود را برای ترکیب بینی روی صورتش سرزنش می کند. او حتی خود را به خاطر کنسل شدن پرواز هواپیما مورد سرزنش قرار می دهد.

 

ترکیب رنگ سبز و سیاه به معنای پافشاری کردن در مورد درستی و صحت عقیده و نگرش خود است. انتخاب کننده این رنگ در عین حال که به محق بودن خود اعتقاد دارند ، راه نفوذ اندیشه دیگران را در خود کاملا مسدود می کند.

 

ترکیب سیاه با قرمز به گونه ای نشان دهنده ی یک نوع نمایشی کردن و جلوه گری است، آرزوهایی که در آن افراط شده و جنبه ی مبالغه آمیزی به خود گرفته است.

 

اما ترکیب سیاه و خاکستری به معنای عدم مشارکت کامل است، لذا پیشنهاد می شود که هرگز در محیط های حرفه ای و تحصیلی از این ترکیب استفاده نشود. ترکیبی که علی رغم خاصیت روانشناختی به وفور در محیط های شغلی و آموزشی مورداستفاده قرار می گیرد.

 

گردآوری : فراناز

جدیدترین مطالب سایت