آشنایی کامل با فلش مموری ها

آشنایی کامل با فلش مموری ها

آشنایی کامل با فلش مموری ها

از آن زمان تاکنون ، فن آوری های متعددی به منظور تولید رسانه های ذخیره سازی Removable ایجاد شده است. امروزه می توان بر روی این نوع از حافظه ها ( دیسک ، کاست ، کارت و یا کارتریج ) صدها مگابایت و یا چندین گیگابایت اطلاعات را ذخیره نمود .

 

یکی از ویژگی های قابل توجه کامپیوتر ، قابلیت ذخیره و بازیابی اطلاعات بر روی رسانه های ذخیره سازی متفاوت است . هارد دیسک ، فلاپی دیسک و دیسک های فشرده نمونه هائی متداول در این زمینه می باشند . برخی از حافظه های جانبی دارای این ویژگی مهم می باشند که می توان آنان را براحتی جابجا نمود و از داده های ذخیره شده بر روی آنان در مکان های متفاوتی استفاده کرد . به این نوع از حافظه ها ، حافظه های Removable گفته می شود .

 

فن اوری ایجاد حافظه های فوق از گذشته تاکنون دستخوش تحولات فراوانی شده است. در حافظه های اولیه، اطلاعات بر روی یک نوار مغناطیسی ذخیره می گردید که توسط یک دستگاه کاست صوتی استفاده می گردید . قبل از آن ، برخی کامپیوترها از پانج کارت به منظور ذخیره اطلاعات استفاده می نمودند .به منظور آگاهی از داده های ذخیره شده ، سوراخ های موجود برروی کارت پانچ تفسیر می گردید .

 

 

مزایای استفاده از حافظه های Removable

:: عرضه نرم افزارهای تجاری

:: Backupگرفتن اطلاعات مهم

:: اننتقال داده بین دو کامپیوتر

:: ذخیره نرم افزار و یا اطلاعاتی که از آنان بطور دائم استفاده نمی گردد .

:: ایمن سازی داده هائی که تمایل نداریم سایر افراد به آنان دستیابی داشته باشند .

:: انواع رسانه های ذخیره سازی اطلاعات

:: رسانه های ذخیره سازی Removable را می توان به سه گروه عمده تقسیم نمود :

:: حافظه های مغناطیسی

:: حافظه های نوری

:: حافظه های Solid state

فلش دیسک و یا فلش درایو ، یکی از جدیدترین دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات است که با توجه به ویژگی های منحصر بفرد خود توانسته است در کانون توجه علاقه مندان قرار گیرد. حافظه استفاده شده در این نوع دستگاه ها از نوع Solid State بوده و می توان هزاران مرتبه اطلاعاتی را بر روی آنان نوشت و یا حذف نمود.

 

 

ویژگی فلش دیسک ها

حافظه های فلش ، یکی از متداولترین نوع حافظه های Removable می باشند که از آنان در دستگاه های کوچکی نظیر دوربین های دیجیتال ، PDA و یا فلش دیسک استفاده می گردد.

 

فلش دیسک های USB روشی سریع و آسان به منظور افزایش فضای ذخیره سازی را در اختیار کاربران قرار می دهند . این نوع دستگاه ها با استفاده از ویژگی های Plug & Play بسادگی و از طریق یک پورت USB به کامپیوتر متصل می گردند .در زمانی که کامپیوتر روشن است می توان یک فلش دیسک را به پورت USB متصل و یا از آن جدا نمود .

 

پس از اتصال یک فلش دیسک به پورت USB کامپیوتر و شناسائی آن توسط سیستم عامل و نصب نرم افزارهای ضروری ، می توان بسادگی فایل های مورد نظر را بر روی آن ذخیره نمود . قدرت درایوهای فوق متاثر از پورت های USB می باشد . از درایوهای فلش USB به منظور اشتراک اطلاعات بین کامپیوترها و استفاده از فایل ها و اسناد مورد نظر در منزل و یا محل کار استفاده می گردد . حافظه های فوق دارای ظرفیت های متفاوتی بوده و می تواند تا چندین گیگابایت را شامل شود .

 

نحوه استفاده از فلش دیسک ها ، همانند یک هارد دیسک قابل حمل بوده و پس از اتصال آنان به پورت USB کامپیوتر امکان استفاده از آنان فراهم می گردد .در این رابطه به کابل های اضافه و یا آدپتور خاصی نیاز نمی باشد .

 

فلش دیسک ها امکان افزودن و حذف فایل ها را تا یکصد هزار مرتبه فراهم نموده و به منظور ذخیره محتویات دیجیتال تا ده سال مناسب می باشند ( از لحاظ تئوری ) .

 

پس از نصب فلش دیسک ، نحوه عملکرد آن مشابه یک هارد دیسک بوده و می توان هر نوع داده ئی را بر روی آن ذخیره ، حذف و یا کپی نمود . فایل های موزیک ، اسناد ، نامه های الکترونیکی و فیلم نمونه هائی در این رابطه می باشد .

 

فلش دیسک های USB دارای یک اینترفیس از قبل تعبیه شده USB می باشند که با پورت های USB 1.1 و USB 2.0 کار می کند . امکان استفاده از فلش دیسک های USB در سیستم های عامل متفاوتی وجود دارد .

 

با استفاده از یک پورت USB 2.0 و یک فلش درایو USB 2.0 ، می توان فایل ها را با سرعتی بالغ بر هشت مگابایت در ثانیه بازیابی و با سرعتی معادل هفت مگابایت در ثانیه ذخیره نمود.

 

در صورتی که BIOS برد اصلی کامپیوتر اجازه دهد، می توان فلش دیسک را بگونه ای پیکربندی نمود که با استفاده از آن سیستم را راه اندازی نمود (booting ).

 

امکان به اشتراک گذاشتن فلش دیسک ها در یک شبکه وجود داشته و تمامی عملیات آنان مشابه یک هارد درایو می باشد.

در زمان انتقال داده بر روی یک فلش درایو ، چراغ LED آن روشن می گردد (فلش دیسک در حال استفاده برای عملیات خواندن و یا نوشتن است ). با توجه به این که برخی از سیستم های عامل از cache در زمان نوشتن استفاده می نمایند ، می بایست قبل از جدا نمودن فلش دیسک از پورت USB از غیرفعال بودن چراغ LED آنان اطمینان حاصل گردد . خارج نمودن فلش دیسک از کامپیوتر در حین عملیات نوشتن و خواندن علاوه بر این که داده ها را در معرض آسیب قرار می دهد می تواند به کامپیوتر و فلش دیسک نیز آسیب برساند .

 

 

استفاده از فلش مموری

نصب : پس از نصب فلش دیسک به پورت USB و تشخیص آن توسط سیستم عامل با مراجعه به بخش My Computer می توان آن را در لیست درایوها مشاهده نمود .( یک آیکون Removable Disk )

 

خواندن و نوشتن : نحوه خواندن ، نوشتن ، کپی و حذف فایل ها بر روی درایوهای فلش، مشابه هارد دیسک است .

 

Unplug نمودن دستگاه : پس از اتمام کار می توان فلش دیسک را از پورت USB جدا نمود . بدین منظور می بایست فرآیند Safe Removal را از طریق آیکون موجود در بخش Toolbar ( مطابق شکل زیر ) دنبال نمود .

 

 

بزرگ‌ترین دلایل سوختن فلش مموری چیست؟

یک کارشناس نرم‌افزار معتقد است که یکی از بزرگ‌ترین دلایل سوختن فلش مموری، وجود مشکل در پورت‌های usb جلوی کیس است.

 

 یکی از بزرگ‌ترین دلایل سوختن فلش مموری، بروز مشکل در پورت‌های USB جلوی کیس است و باید گفت این پورت‌ها باید با توجه به دفترچه مادربورد به مادربورد وصل شوند.

 

اما اگر فردی که کامپیوتر شخصی را اسمبل کرده به درستی پین‌های این پورت را تنظیم نکرده باشد، ممکن است برق جا‌به‌جا به فلش وی وارد و باعث سوختن فلش شود. وی در ادامه به حالت Quick removal اشاره کرد و افزود: این حالت که حالت پیش‌فرض نیز هست،

 

برای سریع جدا کردن فلش مموری است و در این زمان، فلش به safely remove نیاز ندارد و بعد از اتمام کار می‌توان بدون انجام هیچ کاری فلش را از کامپیوتر جدا کرد و حالت دوم نیز Better performance نام دارد و همان‌طور که از اسم این حالت مشخص است از حالت قبلی عملکرد بهتر و پرسرعت‌تری دارد، اما در این حالت کاربر حتما باید قبل از جدا کردن فلش‌تان از کامپیوتر آن را Safely remove کند و گرنه احتمال سوختن و خراب شدن آن بسیار بالا می‌رود.

 

کاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر کاربر روی گزینه better performance باشد و یک دفعه فلش را از سیستم جدا کند، فلش می‌سوزد گفت: این موضوع ربطی به سوختن یا نسوختن ندارد، فقط ممکن است برخی اطلاعات اضافه (به عنوان Cache) که ویندوز برای کار سریع‌تر، در هر لحظه روی فلش می‌نویسد یا از روی آن می‌خواند و روی درایو C می‌نویسد، ناقص نوشته شود که البته این هم جای نگرانی ندارد.

 

وی در ادامه پیشنهاد داد که کاربران تا حد ممکن در کامپیوترهای عمومی، فلش‌ را به پورت‌های پشت کیس بزنند، چرا که آن پورت‌ها طبیعتا توسط شرکت به مادربورد متصل شده‌اند و امن هستند.

 

جدیدترین مطالب سایت