لاغری و درمان آن در طب ایرانی

لاغری و درمان آن در طب ایرانی

در کتب طب ایرانی تاکید گردیده است که هرگاه بدن به لاغری گرایش پیدا کند یا به حد افراط چاق شود استعداد بیماریهای شدید را پیدا می کند بنابراین بایستی از آنها جلوگیری نمود.
بیماریهائی که استعداد ابتلا به آن با لاغری شدید افزایش می یابد عبارتند از:
1- افراد لاغر اندام از هر گونه عامل خارجی و یا داخلی بیشتر از افرادی با اندام معتدل( بین لاغر و چاق) تاثیر می یابند. مثلا ناراحتی هایی مثل غم و غصه و نیز هوای گرم و بیداری زیاد و تحرک زیاد.
2- فرد لاغر اندام مستعد بیماریهای عفونی و تب دار است و بیشتر به این بیماریها مبتلا می گردد.

 

بعضی علل لاغری از دیدگاه طب سنتی بدین شرح است:

1- کاهش خوردن غذا
2- مصرف مداوم غذاهایی که فاسد شده و یا باب میل نیست (فرد انها را دوست ندارد) که بدن آنها را جذب نمی کند و باعث لاغری میگردد.
3- عارضه سوء مزاج اعضاء (سوء مزاج عبارتست از تغییر در مقدار حرارت و رطوبت یک عضو از میزان طبیعی آن) که باعث عدم جذب غذا در عضو می گردد.
4- انسداد در کبد و عروق مزانتریک روده (سده جگر و عروق ماساریقا) که باعث عدم جذب غذا توسط کبد می گردد.
5- ورم طحال که باعث می شود، کبد ضعیف شده و غذا را به اعضاء نرساند.
6- کرمها و انگلهای روده ای
7- ورزش زیاد از حد و نیز با سرعت زیاد

 

درمان لاغری

اولین و مهمترین درمان لاغری عبارتست از درمان علتی که باعث آن شده است. پس از آن می توان به افزایش وزن امیدوار بود

دستورات عمومی جهت افزایش وزن

1- جهت جذب غذا به بدن، حمام رفتن های متوالی (البته با مدت طولانی) و شستن بدن با آب معتدل رو به گرم
2- بعد از حمام استعمال روغنهای مرطوب کننده بر روی پوست بدن، البته نه به مقدار زیاد زیرا افراط در مصرف آنها بافت سطحی بدن را شل می کند.
3- جامه نرم پوشیدن
4- آرامش داشتن
5- بوییدن عطریات خوشبو
6- دوری از غم و غصه و داشتن نشاط و خوشی

 

نسخه های افزایش دهنده وزن

1- باقلای خرد شده و مغز تخم کدوی شیرین را نرم کوبیده و با آب انار شیرین و روغن بادام مخلوط نمایید و حلوای ساخته شده را میل نمایید.
2- مقداری نخود را در شیر بخیسانید تا شیر را جذب کند و سپس آن را بخشکانید و مقدار 80 گرم آن را با برنج ، جو ، گندم و نان خشک هر کدام 40 گرم، همه را نرم بکوبید و درمقدار لازم شیر بپزید تا به صورت حریره درآید با قند شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذا روزانه میل کنید.این را همه روزه تکرار کنید.
3- مغز بادام شیرین، خشخاش، فندق، حب صنوبر و حبة الخضرا، همه را مساوی نرم بکوبید و با روغن گاو مخلوط کنید و هم اندازه آن شکر ذوب شده اضافه نموده و صبح و شب هر مقدار می توانید میل کنید (از مقدار کم شروع کنید و کم کم اضافه نمایید).
4- حلوا و شیر برنج در چاق کردن مفید است.
5- حلیم گندم
6- کله پاچه گوسفند
7- پرندگان چاق کننده مثل مرغابی و کبک

 

توجه:در خوردن غذا باید رعایت هضم را نمود و اگر با خوردن این غذاها اشکالی در هضم آنها می بینید، بایستی ابتدا به تقویت هضم پرداخت. جهت تقویت معده و هضم آن گوشت بره و بزغاله بهترین غذاست که البته چاق کننده نیز می باشد.

جدیدترین مطالب سایت