آموزش شستشوی اصولی انواع مو

آموزش شستشوی اصولی انواع مو

برای شست‌وشوی موهای معمولی، که پوست سر نه چرب و نه خشک است، بین روش شست‌وشوی موهای چرب و خشک عمل می‌شود.

شستشوی مو در افراد مختلف به دلیل چرب یا خشک بودن موها با یکدیگر تفاوت دارد. فراناز در این نوشته قصد دارد شما را با طرز درست شستن موها آشنا سازد.

 

 

موی خشک دارید از آب داغ استفاده نکنید
افراد کمی هستند که پوست کف سرشان خشک است و از خشکی بیش از اندازه موها رنج می‌برند؛ برای این نوع از موها نیز شامپو و نرم‌کننده مخصوص موهای خشک توصیه می‌شود. در این افراد تعداد دفعات شست‌وشو باید به حداقل کاهش یابد و اکیداً از شست‌وشو با آب داغ پرهیز شود، ضمناً از حجم مناسب شامپو هنگام شست‌وشو استفاده شود. استفاده از شامپوهای کرمی یا روغن‌ها و کرم‌های تقویت‌کننده مو برای موهای خشک توصیه می‌شود. یادتان باشد شما هم باید بسیار آرام و بدون چنگ زدن و برس کشیدن موها پوست سر را بشویید.

 

 

موهای چرب را چنگ نزنید

پوست سر بیشتر مردم چرب است اما پوست برخی چربی کمتری دارد و برخی بیشتر که تا حد زیادی بستگی به رفتار فرد با موهایش دارد. این نوع موها را فقط یک روز در میان بدون چنگ زدن، ماساژ دادن و برس کشیدن باید شست و ‌شو داد تا غدد چربی کف سر تحریک نشوند؛ به این طریق که موها را در کف دست‌ها قرار داده و به‌طور دورانی پوست سر را بشویید بی‌آنکه ناخن‌ها یا نوک انگشتان با پوست سر تماس حاصل کند. دو دست شست‌وشو در هر بار استحمام کافی است؛ بعد از زدن شامپو، با آب ولرم یا حتی آب کمی سرد موهایتان را کاملا آبکشی کنید. یادتان باشد شامپویی با PH 7-6 و بیشتر یا شامپوی مخصوص موهای چرب را استفاده کنید. موهای چرب نیاز به مواد نرم‌کننده ندارند چون این مواد، چربی موها را بدتر می‌کنند.

 

 

موهای معمولی‌؛ یک روز درمیان
برای شست‌وشوی موهای معمولی، که پوست سر نه چرب و نه خشک است، بین روش شست‌وشوی موهای چرب و خشک عمل می‌شود. برای نگهداری این نوع مو بهتر است از شامپوهای مناسب برای موهای معمولی استفاده شود و به صورت یک روز در میان شست‌وشوی مو صورت پذیرد. موقع شست‌وشو باید موها را در کف دست‌ها قرار داد و به‌طور دورانی پوست کف سر را شست. این روش شست‌وشو یک قانون کلی است و کسانیکه از این روش پیروی کنند حداقل از نظر شست‌وشو ریزش غیرطبیعی نخواهند داشت.

 

 

موی آسیب‌ دیده به دنبال اسیدیته شامپو

اگر موهای شما بر اثر مواد مختلف مثل مواد مش یا فر یا به هر دلیل دیگری، آسیب دیده یعنی بر اثر دستکاری بیش از حد دچار تخریب شده و پیوندهای گوگردی ساختمان آن تغییر کرده به‌طوریکه دارای خشکی، زبری و عدم‌ استحکام است، بهتر است به اسیدیته شامپو دقت کنید. اسیدیته شامپوها بین قلیایی متوسط تا اسیدی سبک تنظیم می‌شوند. شامپوهای خنثی یا شامپویی با اسیدیته سبک یعنی شامپوهایی با 6PH تا 7 مو را کمتر متورم کرده و لایه خارجی کوتیکولی مو را کمتر به هم می‌ریزد.

 

 

شامپو چند دقیقه روی موها بماند؟
اصلاً ضرورتی ندارد که شامپو روی مو باقی بماند. همان زمانی که برای شست‌وشوی موهای‌تان با ماساژ دادن شامپو روی آن صرف می‌کنید، کافی است و دیگر نمی‌خواهد شامپو را روی سرتان نگه دارید. اما کاندیشنرها باید مدت کمی روی مو بمانند و بعد آبکشی شوند. در مورد شامپوهای درمانی نیز لازم است شامپو به‌ مدت 5-3 دقیقه برای اعمال اثر دارو روی سر باقی بماند و سپس آبکشی شود.

 

 

چقدر شامپو استفاده کنیم؟
این بستگی به حجم موهای هر فردی دارد. مثلاً آقایان که موی کوتاه‌تری دارند، حتی یک‌بار شامپو کردن هم برایشان کافی است اما خانم‌هایی که موهایشان بلند است معمولاً با بار اول شامپو کردن، ‌تنها آلودگی‌های سطحی از موهایشان پاک می‌شود و شاید لازم باشد که یک‌بار دیگر هم به موهای خود شامپو بزنند تا بتوانند احساس تمیز شدن موها را خوب درک کنند.

مطالب داغ هفته اخیر