سالانه در تصادفات جادهای جهان ۲۴/۱ میلیون نفر کشته و ۵۰ میلیون نفر مجروح میشوند. همچنین رانندگان و مسافران سالانه حدود ۹۰ میلیارد ساعت در ترافیک وقت تلف میکنند. این پایان مشکلات خودرو نیست، چه آنکه در شهرهای مملو از خودرو، یک سوم بنزین مصرفی نیز برای یافتن جای پارک به هدر میرود.
با همه اینها اما یک تکنولوژی نوظهور، رانندگی را ایمنتر و پاکتر خواهد کرد و همچنین احتمال سرقت خودرو را کاهش خواهد داد. تکنولوژی جدید قرار است در «خودروهای مرتبط» ظهور پیدا کرده و خود را نشان بدهد، خودروهایی که البته ممکن است درنهایت به خودروهایی بدون راننده تکامل پیدا کنند.
اما «خودروهای مرتبط» به چه خودروهایی گفته میشود؟ پاسخ این است که این خودروها میتوانند به صورت وایرلس (بیسیم) با یکدیگر و همچنین با سیستمهای مدیریت ترافیک ارتباط برقرار کنند. از سوی دیگر، «خودروهای مرتبط» امکان این را خواهند داشت که از برخورد با عابران پیاده و دیگر خودروها اجتناب کرده و خود، جای پارک شان را بیابند.
در حال حاضر بخشی از این تحول در جریان است، اما هنوز برای کامل شدن آن، به زمان بیشتری نیاز داریم. بسیاری از خودروهای جدید هماکنون مجهز به تجهیزاتی هستند که به آنها امکان میدهد فاصله با دیگر خودروها را حفظ و به طور خودکار در محدوده سرعت بزرگراه بمانند و جای پارک را نیز تشخیص دهند و در آن پارک کنند. این در حالی است که خودروهای موردنظر، در آینده به سیستمهای موبایل مخابرات هم متصل خواهند شد. به عبارت بهتر، با اتصال سیستمهای موبایل مخابرات، بهزودی همه خودروهای جدید در اروپا باید بتوانند در صورت تشخیص تصادف از طریق سنسورهایشان حوادث مربوطه را به مراکز اورژانس اطلاع دهند.
هم اکنون کشور آسیایی سنگاپور در این زمینه پیشتاز بوده و برای روان کردن ترافیک در ساعات شلوغ از ابزار گوناگون استفاده میکند. در اروپا هم بریتانیا در ایجاد «اتوبانهای هوشمند» پیشگام است؛ در این اتوبانها به منظور تسهیل تردد، محدودیت سرعت به طور مداوم تغییر میکند. این نوآوریها سیستم کارآمدتری را ایجاد میکنند که از طریق آن به رانندگان خودروها درباره خطرات هشدار داده میشود و آنها را از مسیرهای شلوغ مطلع میکند. بنابراین حرکت با سرعت مطلوب جریان دارد و با کاهش ریسک تصادف، خودروها میتوانند پشتسر هم و نزدیک به یکدیگر حرکت کنند.
گردآوری : گروه اینترنتی فراناز