انگلی که خودکشی در خانم ها را افزایش می دهد

انگلی که خودکشی در خانم ها را افزایش می دهد

مطالعات مختلف آلوده شدن توسط این انگل را با مشكلات متعدد مغزی و سلامت روانی مانند اسكیزوفرنی، اختلالات عصبی و سرطان مغز مرتبط دانسته‌اند اما دانشمندان هنوز به طور قطع نمی‌دانند كه آیا انگل در بروز این اختلالات نقش دارد یا صرفاً یك عارضه جانبی است. تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه مریلند از ارتباط بین انگل گربه و خودكشی حكایت دارد.

 

 

پژوهش های جدید دانشمندان نشان داده است که زنان آلوده به انگل گربه موسوم به Toxoplasma gondii بیشتر از زنان غیر آلوده به خودكشی مبادرت می‌ورزند. انگل مزبور نوعی تك‌یاخته است كه گربه‌ها را آلوده می‌كند اما می‌تواند در بدن هر موجود خونگرمی سكنی گزیند.

 

 

انسان‌ ها از طریق تماس با مدفوع گربه، مصرف گوشت نپخته یا سبزی‌های نشسته می‌توانند به آن آلوده شوند. به هنگام ورود به بدن، این انگل می‌تواند درون بافت‌های مغز و ماهیچه‌ موجود در پوشش‌های مقاوم در مقابل سیستم ایمنی جاگیری كند.

 

 

به گزارش فراناز آنها هنوز در خصوص این موضوع كه آیا این T. gondii است كه فرد را به خودكشی وا می‌دارد یا خیر، اطلاع دقیقی ندارند. با این حال مشاهدات حاكی از آن است كه زنان آلوده به آن ۱.۵ برابر بیش از زنان غیرآلوده دست به خودكشی می‌زنند. انگل گربه در بدن میزبان بازی موش و گربه‌بازی را صورت می‌دهد. در آزمایشات انجام شده موش‌های آلوده به T. gondii ترسشان از بوی ادرار گربه را از دست دادند.

 

 

این انگل در واقع مغز را به گونه‌یی تغییر می‌دهد كه بوی مدفوع گربه برای موش‌ها جذاب شده، بنابراین آن‌ها به سوی این دشمن سوق داده می‌شوند. این عمل برای انگل كه به منظور تولید مثل باید خود را به روده یك گربه برساند، خوشایند است. هنوز این موضوع كه آیا تكنیك‌های كنترل مغز انگل بر انسان‌های آلوده تاثیر می‌گذارد یا خیر مشخص نیست.

 

 

دانشمندان دانشگاه مریلند پژوهش خود را بر روی ۴۵ هزار و ۷۸۸ زن دانماركی كه نوزادانشان بین سال‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۵ دارای آنتی‌بادی T. gondii بودند، صورت دادند. نتیجه مثبت نشانه‌یی قاطع دال بر آلودگی مادر بود. نتایج نشان داد كه نزدیك به یك چهارم این زنان در زمان زایمان به این انگل آلوده بودند.

 

 

دانشمندان در گام بعدی سوابق پزشكی زنان حاضر در نمونه موردی را بررسی كردند و دریافتند كه تعداد نسبتاً كم (۵۱۷ تن) مبادرت به خودكشی كرده بودند و ۷۸ نفر از آن‌ها از شیوه‌های خشن مانند اسلحه، ابزار تیز یا پرش از ارتفاع برای انجام این عمل استفاده كرده بودند. ۱۸ زن حاضر در خودكشی موفق عمل كردند كه هشت تن از آن‌ها آلوده به انگل گربه بودند.

 

 

یك تحلیل آماری ارتباط بین تلاش به خودكشی با استفاده از روش‌های خشن و آلودگی به انگل مزبور را نشان داد. این بررسی‌ها حاكی از آن است كه احتمال خودكشی خشونت‌آمیز زنان آلوده ۱.۸ برابر زنان غیرآلوده بودند.

 

 

این دانشمندان توانستند نشانه‌‌های بیماری‌های روانی را كنترل كنند و این بدین معناست كه خودكشی این زنان به آلودگی و نه فقط به مشكلات روانی مرتبط است.

 

 

مطالعات بیشتری برای تعیین این موضوع كه آیا انگل مزبور موجب خودكشی یا آسیب به خود می‌شود یا خیر، لازم است. در صورت پاسخ مثبت به این پرسش گام بعدی تعیین چگونگی صورت دادن این امر است. یك توضیح می‌تواند این باشد كه انگل بر مغز به گونه‌یی تاثیر می‌گذارد كه موجب بروز بیماری روانی شود یا این كه سیستم‌ایمنی را مجاب به حمله به مغز می‌كند.

 

 

یافتن رابطه سببی به دانشمندان در غربالگری افراد در معرض بالای خطر خودكشی و همچنین ارائه راهكارهایی برای مداخله در این امر كمك می‌كند. در حال حاضر یك سوم جمعیت جهان به انگل گربه(كه فاقد نشانه‌های بیماری است) آلوده هستند. پزشكان به زنان باردار توصیه می‌كنند كه آن‌ها جعبه‌های حاوی مدفوع گربه را عوض نكنند زیرا می‌توانند آلودگی را به جنین انتقال دهند.

مطالب داغ هفته اخیر