این جمله ها را به کودک نباید گفت

این جمله ها را به کودک نباید گفت

این جمله ها را به کودک نباید گفت :

 

مواظب باش

گفتن این جمله وقتی بچه در حال بازی است، خیلی اوقات بیشتر احتمال افتادن او را بیشتر می کند. جملات شما حواس او را از کاری که در حال انجام ان است، پرت می کند و تمرکزش را از دست می دهد. اگر احساس تنش و استرس دارید، به او نزدیک تر شوید تا اگر افتاد، بتوانید او را در آغوش بگیرید و تا جای ممکن آرام باشید.

 

 

بگذار کمکت کنم

وقتی بچه در حال درست کردن یک پازل است طبیعی است که می خواهید به او کمک کنید. این کار را نکنید. دخالت سریع شما ممکن است استقلال بچه را از بین ببرد برای اینکه او همیشه منتظر می ماند تا بقیه مشکل او را حل کنند. به جای آن از او سوالاتی با هدف راهنمایی کردن بپرسید: «فکر نمی کنی تکه کوچک باید پایین پازل برود؟ بگذار امتحان کنیم.»

 

 

nپول خریدن فلان چیز را نداریم

استفاده از این جمله کلیشه ای وقتی کودک شما برای خریدن یک اسباب بازی التماس می کند، ساده و راحت است. اما با گفتنش، این پیام را ارسال می کنید که کنترلی روی شرایط مالی خود ندارید و این می تواند برای بچه نگران کننده باشد. البته اگر هم چنین ادعای کنید و چیزهای گران قیمتی بخرید، ممکن است مدیران مدرسه شما را صدا کنند و توضیح بخواهند. جملات دیگری نظیر«ما قصد خرید فلان چیز را نداریم برای اینکه داریم برای چیزهای مهم تر پول جمع می کنیم» بکار ببرید. اگر بچه باز هم اصرار کرد، با او در مورد بودجه و نیاز کنترل پول حرف بزنید.

 

 

عجله کن!

کودک در حال خوردن صحبانه چرت می زند و می خواهد خودش بند کفش هایش را ببندد و ممکن است دوباره دیر به مدرسه برسد. با تاکید بیشتر برای اینکه عجله کند، فقط استرس او را بیشتر می کنید. لحن صدایتان را ملایم تر کنید و بگویید: «می توانیم کمی عجله کنیم» که نشان دهد هر دو نفر شما در یک تیم هستید. حتی می توانید حاضر شدن را به یک بازی تبدیل کنید و بگویید: «چرا مسابقه نمی دهیم ببینیم چه کسی زودتر شلوارش را می پوشد؟»

 

 

تمرین کردن تو را عالی و بی نقص می کند

درست است که هر چه بچه شما بیشتر تمرین کند، مهارت های او بهتر می شوند. با این حال گفتن این جمله باعث می شود که فشاری که آنها برای پیروز شدن یا بهتر شدن احساس می کنند، بالاتر رود. این پیام را به آنها ارسال می کند که اگر اشتباه کند، به معنای این است که تمرین کافی نداشته است. خیلی از بچه ها بعد از شکست از خودشان می پرسند که مشکل آنها چیست. آنها که کلی تمرین کرده اند. به جای گفتن این حرف بچه هایتان را تشویق به سخت کار کردن کنید. در این صورت او پیشرفت کرده و به خودش افتخار می کند.

 

 

کاری که کردی حرف نداشت

تحقیقات نشان داده هر بار که بچه شما مهارتی را با موفقیت انجام می دهد، استفاده از جملاتی نظیر «دختر خوب» و تعریف های دیگر، به جای ایجاد انگیزه در او، بچه را به تائیدهای شما وابسته تر می کند. این تعریف و تمجیدها را برای وقتی که واقعا لازم هستند نگه دارید و تا جایی که می توانید در تعریف کردن های خود دقیق نظر دهید. به جای گفتن «چه بازی بزرگی» به بچه خود بگویید «چه پاس خوبی به هم تیمی ات دادی»

 

 

هیچ چیزی نشده است

وقتی بچه شما زمین می خورد و زانویش خراش برمی دارد و از شدت درد به گریه می افتد، شما به طور غریزی می خواهید به او اطمینان دهید که خیلی هم بد آسیب ندیده است. ولی گفتن اینکه حالش خوب است، او را بیشتر ناراحت می کند. اگر بچه گریه می کند به این دلیل است که حالش خوب نیست. کار شما کمک به او برای فهم قضیه و کنار آمدن با هیجان است، نه اینکه او را دلسرد کنید. او را در آغوش گیرید و به او این طور بگویید: «خیلی خطرناک افتادی.» بعد از او بپرسید آیا می خواهد پای او را باند بندید و او را ببوسید.

 

 

من رژیم گرفته ام!

نگران وزن خود هستید؟ آن را برای خودتان نگه دارید. اگر بچه ببینید که شما هر روز روی ترازو می روید و بشنود که راجع به چاق شدن حرف می زنید، ممکن است تصویری از یک بدن ناسالم را در ذهن خود پرورش دهد. بهتر است بگویید: «من غذای سالم می خورم برای اینکه این طور احساس بهتری می کنم.» جمله «احتیاج دارم که ورزش کنم» بیشتر شبیه یک شکایت به نظر می رسد. اما گفتن: «بیرون هوای خوبی است و من می روم راه بروم» می تواند الهام بخش بچه شما باشد.

 

 

با غریبه ها حرف نزن!

این برای یک بچه کم سن موضوع پیچیده ای است. حتی اگر یک آدم آشنا نباشد و با بچه شما مهربان باشد، او ممکن است آن را غریبه نداند. ضمن اینکه ممکن است بچه ها چنین قانونی را اشتباه برداشت کنند و حتی مقابل کمک پلیس یا مامور آتش نشانی هم که آنها را نمی شناسند، مقاومت نشان دهند. به جای اینکه در مورد غریبه ها به او هشدار دهید، از او سوال کنید «اگر یک غریبه که او را نمی شناسی به تو آب نبات بدهد چه کار می کنی؟» و توضیح او را بشنوید و سپس او را راهنمایی کنید. از آنجایی که در بیشتر بچه دزدی ها وقتی رخ می دهد که بچه فرد رباینده را می شناسد، بهتر است این نکته را به او تکذر دهید: «اگر شخصی تو را ناراحت کرد یا ترساند یا حواست را پرت کرد، باید بلافاصله به من بگویی»

 

 

تا شام را نخوری از دسر خبری نیست

گفتن این جمله با حالت تهدیدی امکان لذت بردن بچه از غذا را از بین می برد و این دقیقا خلاف خواسته شماست. پیام خود را این طور به او بفهمانید «اول غذا می خوریم و بعد دسر داریم.» تغییر واژه ها تاثیر مثبت تری روی بچه خواهد گذاشت.

جدیدترین مطالب سایت