چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟

چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟

چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟

 

دوستان صمیمی نقش مهمی در زندگی ما ایفا میکنند و بخش مهمی از زندگی مان تحت الشعاع آن قرار می گیرد .حتی اگر شخصی غیر اجتماعي باشیم، نداشتن دوست خوب و صمیمي برایمان آزار دهنده خواهد بود. و نیاز به داشتن دوست یا دوستان صمیمی و معتمدی داریم که در مواقع مهم زندگی کنارمان باشند.چرا که داشتن دوست به سلامت روان ما کمک میکند

 

پیدا کردن دوست  یکی از کارهای حساس و مهمی است که نیاز به مهارت دارد و احتمالا اصلی ترین علل حس تنهایی نداشتن مهارت ارتباط یا توقع بالا و نادرست از دوستی ها و همچنین نداشتن شناخت کافی از خود است. اما به هر حال برخی ها در یافتن دوستی مناسب با شکست مواجه میشوندو به خاطر تجربه بد دیگر تلاشی برای یافتن دوست نمیکنند و در انزوا و تنهایی روز های عمرشان را سپری میکنند.

 

در این بخش از فراناز ما به این بحث و عواملی که باعث میشود افراد نتوانند دوست صمیمی داشته باشند پرداخته ایم.

 

چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟

 

*خصوصیت های یك دوست خوب*

 

-دوست خوب باید دارای یک سری خصلت ها باشد که مهم ترین آن ها این ها هستند:

-صداقت:بهترین هدیه ای كه هر كس میتواند به دیگری بدهد، راستگویی است.

 

-عشق:دوست خوب و دوستی حقیقی، عشق بدون قید و شرط را می طلبد.

 

-كمك:دوست خوب و حقیقی، دوستی است كه در تمامی شرایط كمك حال و یار دوست خود باشد.

 

-وفاداری:یكی از ویژگیهای اصلی دوست خوب، وفاداری است كه با گذشت زمان شما را ترك نكند.

 

 -دوستی دو جانبه:اگر در یك رابطه تنها یك نفر نفع ببرد و طرف مقابل دائم در حال سرويس دادن و خدمت كردن باشد، مدت زيادي طول نخواهد كشید كه این روابط از بین میرود . یك رابطه در صورتی سالم و محكم خواهد شد كه دو طرفه باشد و هر دو نفر به رشد یكدیگر كمك كنند.

 

 

چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟چرا در یافتن دوست صمیمی و شایسته شکست میخوریم؟

 

*علت های نداشتن دوست  صمیمی*

 

-نداشتن شناخت کافی از خود:

یکی از مهم ترین علل میتواند همین عدم شناخت فرد از خودش باشد.چرا که فردی که خودش را علایقش را هدفش را و خصوصیات اخلاقی را به درستی نشناسد نمیتواند فرد صمیمی مناسب برای خودش را بیابد و به زور مکرر به مشکل بر میخورد و با شکست مواجه میشود. پس گام نخست برای داشتن روابط خوب و یافتن دوستان صمیمی و شایسته شناختن خود است.

 

-روابط خانوادگي:

مهم ترين علل ناتوانی در دوست یابی تربیت خانوادگي است. بعضی خانواده ها روابط محدود و بسته را به فرزندان اموزش داده اند یا آن ها را محتاط، محافظه کار، بی اعتماد به سایرین و غیر اجتماعي بار آورده اند. در این چنین مواقع روان شناس خانواده میتواند با تحلیل الگوهای رفتاری و سیستم خانواده، علت را برطرف کند و به فرد کمک کند که وی فراتر از الگو های خانواده رفتار کند.

 

-همیشه شکایت کردن :

مدام شکایت کردن میتواند علت این باشد که چرا هیچ دوستی ندارید و افراد ی که این کار را اغلب انجام می‌دهند شاید متوجه رفتارشان نمی شوند. همیشه نالیدن میتواند سبب شود مردم ما را بد بینانه ببینند، یا این که همیشه حس کنیم قربانی شدیم. ناله کردن میتواند کاملاً ما را خودخواه کند. هنگامی که ما ناله می کنیم، تنها خودمان مهم هستیم و خيلي بد است که به حمایت سایرین نیاز داریم. بهرحال ، هر کس دیگری امکان دارد از ناله شما خسته شود. شاید به این خاطر است که هیچ دوستی ندارید.

 

-عدم انعطاف پذیری:

یکی از موارد مهم این است که فرد انعطاف پذیر باشد و بتواند در اجتماعی که در آن قرار گرفته با آدم های مختلفی آشنایی پیدا کند و بهترین دوست را برای خود برگزیند و همچنین بتواند به سازگاری برسد و مسیر حقیقی خود را با آدم ها مشخص کند و به درستی گام بردارد.

حتی اگر فرد بسیار گوشه گیر هستید، داشتن دوست لازم است.

 

-خجالتی بودن:

یکی از اصلی ترین علل نداشتن دوست خوب ناتوانی در برقراری رابطه با سایرین به علت خجالتی بودن است. علل خجالتی بودن یک بحث مفصل خواهد بود ولی بطور کلی این مسأله از اعتماد به نفس پائین، احتیاط و محافظه کاری بی اندازه ، عدم باور بخود و… ناشی ميشود .

 

-اعتماد به نفس پائین:

حس حقارت و کم تر بودن از سایرین، دقیقا مانند غرور، شما را از سایرین دور ميکند . به سایرین نزديک نمی شوید زیرا زشت، ضعيف، بی هنر و بطور کلی سایرین از شما خوششان نمی آید؛ ولی این تفکر اشتباه است. هر کس در کنار بدی ها، مزایایی هم دارد که میتواند به آنها خوشبین بوده و براي آغاز دوستی به آنها اتکاء کند.

 

-مغرور بودن:

گاهی افرادی درست یا اشتباه، به سایرین نگاه از بالا دارند. غرور بی اندازه آنها سبب ميشود سایرین را کم تر از خود ببینید و نخواهند با نزديک شدن به آنها سطح خود را پائین بیاورند. اشتباه بودن این نظر کاملاً مشخص بوده و باعث تنها ماندن ميشود .

 

-داشتن توقعات بالا:

علت ديگر این که اصلاً دوستی نمی توانید داشته باشید این است که توقعات شما بسیار بالا است. گاهی وقت ها این اتفاق بین همسران روی ميدهد . میتواند خسته کننده باشد. انتظار از نحوه برخورد سایرین در دوستی و ديگر روابط مشکل است هیچ شخصی به این دلیل رفتار نمی کند که ما انتظار داریم. از توقعات که دوستی را نابود ميکنند دوری کنید.

 

-غیبت کردن در مورد همه:

اشخاص زيادي وجود دارند که تمایل به شایعه پراکنی در بین دوستان دارند. این مشکل زمانی بروز ميکند که آنها به یک دوست در مورد دیگری سخن چینی ميکنند . دوست خواهد فهمید شما چه طور پشت سر آنها رفتارمی کنید. این دیدگاه همچنين میتواند سبب شود دوستان اعتماد به شما را از دست بدهند، با شما صادق نباشند، و در پایان دوستی را برهم بزنند. در تمام روابط، اعتماد مهم است. حتماً، طبيعي است گاهی در مورد دوستی حرف بزنید . ولی اگر این کار را تکرار کنید و بطور مداوم انجام دهید، نشان دهنده طرز رفتار منفی است.

 

جدیدترین مطالب سایت