با فیلترینگ اینستاگرام چه کنیم؟

با فیلترینگ اینستاگرام چه کنیم؟

با فیلترینگ اینستاگرام چه کنیم؟

اینستاگرم Instagram شبکه اجتماعی همرسانی عکس و ویدئو است که این امکان را به کاربران خود می‌دهد که عکس‌ها و ویدئوهای خود را در دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر همرسانی کنند. کاربران هم‌چنین می‌توانند از فیلترهای دیجیتال برای تصاویرشان استفاده کنند. محدودیت همرسانی ویدئو در اینستاگرام ۶۰ ثانیه است.

 

تاریخچه اینستاگرم

اینستاگرام زمانی که کوین سیستروم و مایک کرایگر روی پروژه چندمنظوره اچ‌تی‌ام‌ال۵ که Burbn نام داشت و در واقع مربوط به عکاسی با موبایل بود، در سان فرانسیسکو گسترش یافت. مایک کرایگر باور داشت که پروژه Burbn شبیه به برنامه فوراسکوئر است با این تفاوت که ویژگی‌های بیشتری می‌تواند داشته باشد. سپس تمرکز پروژه Burbn برای اشتراک‌گذاری تصاویر ادامه یافت. واژه اینستاگرام ترکیبی از دو واژه Instant Camera و Telegram به معنی پیام‌رسانی فوری از راه عکس و دوربین است.

 

نخستین نسخه اینستاگرام در اکتبر ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. این سرویس به سرعت محبوبیت کسب کرد و به بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر تا آوریل ۲۰۱۲ و ۳۰۰ میلیون کاربر تا دسامبر ۲۰۱۴ رسید. اینستاگرام از راه اپ استور اپل، گوگل پلی و فروشگاه ویندوز فون قابل دسترسی است. پشتیبانی این نرم‌افزار کاربردی برای آیفون، آی‌پد، آی‌پاد تاچ و گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید برقرار است. همچنین نرم‌افزار کاربردی شخص سوم اینستاگرام برای بلک‌بری ۱۰ و گوشی‌های سیمبیان نوکیا در دسترس است.

 

بنابر ادعای شریل سندبرگ، عضو ارشد هیئت مدیره شرکت فیس بوک، بیش از ۲۵ میلیون شرکت اقتصادی در اینستاگرام صفحه مخصوص به خود را دارند که از این میان، 2 میلیون اکانت متعلق به بازاریابان آنلاین است.

 با فیلترینگ اینستاگرام چه کنیم؟

 

ارائه نسخه‌ها

در ششم ماه فوریه سال ۲۰۱۰ برای نخستین بار به صورت رسمی برنامه اینستاگرام برای سیستم عامل آی‌اواس در اپ استور منتشر شد. در تاریخ سوم ماه آوریل سال ۲۰۱۲ نسخه اندروید برنامه اینستاگرام منتشر شد و در کمتر از یک روز، بیش از یک میلیون بار بارگیری شد.

 

سرانجام در ماه نوامبر سال ۲۰۱۲ نسخه وب اینستاگرام منتشر شد و دسترسی افراد برای نسخه وب از راه مرورگر امکان‌پذیر شد. هرچند نسخه وب آن نسبت به نسخه‌های آی‌اواس و اندروید محدودیت‌هایی داشت.

 

در سال ۲۰۱۴ نیز نسخه ویندوز موبایل برنامه اینستاگرام به صورت همگانی منتشر شد.

 

خرید اینستاگرم توسط فیس‌بوک

در مدت زمان بسیار کوتاهی این برنامه توانست سودآوری به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار آمریکا برای سرمایه‌گذاران داشته باشد.با رشد سریع و فراگیر این رسانه اجتماعی سرمایه‌گذاران بیشتری تمایل به سرمایه‌گذاری پیدا کردند. در تاریخ ششم ماه سپتامبر سال ۲۰۱۲، شرکت فیسبوک، برنامه اینستاگرام را به ارزش یک میلیارد دلار آمریکا (به صورت نقد و سهام) خریداری كرد.

 

در سال ۲۰۱۳ رشد اینستاگرام ۲۳٪ بود در حالیکه فیس‌بوک به عنوان کمپانی مادر تنها ۳٪ رشد را تجربه کرد. گفته می‌شود اگر اینستاگرام همین رشد را حفظ کند، از فیس‌بوک بزرگتر خواهد شد. کوین سیستروم، از بنیان‌گذاران اینستاگرام و مدیرعامل شرکت فست می‌گوید: این بزرگ‌ترین موجودیت در جهان خواهد بود.

 

تغییرات اینستاگرم 

از زمان انتشار تاکنون این برنامه دو تغییر و بروزرسانی عمده و مهم داشته‌است که نخستین تغییر در ماه مارس سال ۲۰۱۴ به منظور کاهش اندازه نسخه اندروید برنامه اینستاگرام به نصف و همچنین افزایش و بهبود کارایی و تقویت رابط کاربری انجام گرفت. دیگر تغییر مهم این برنامه در سال ۲۰۱۷ اضافه شدن «استوری» است که یک قابلیت کاربردی در این نرم‌افزار به‌شمار می‌رود.

 

بروزرسانی دوم در ماه آوریل سال ۲۰۱۷ انجام شد. این تغییر شامل افزودن حالت آفلاین و اعمال تغییرات در این حالت بود. بدین معنی که به محض برخط شدن کاربر، همهٔ تغییرات و پردازش‌های انجام شده در حالت آفلاین به صورت همگانی ثبت می‌شوند. برنامه اینستاگرام از آغاز تاکنون تغییرات فراوانی داشته‌است و به صورت پیوسته بروزرسانی می‌شود.

 

تأثیر اینستاگرم بر سلامت روان

نتایج تازه‌ترین پژوهش در بریتانیا نشان می‌دهند که اینستاگرام بیشترین تأثیر منفی بر سلامت جوانان را دارد.

 

این شبکه اجتماعی که امکان همرسانی عکس و ویدئو را می‌دهد، بر تصویری که کاربران از بدن خود دارند، تأثیر منفی می‌گذارد. ۹۰ درصد از شرکت‌کنندگان زن در این نظر سنجی گفته‌اند که از بدن خود راضی نیستند.

 

اینستاگرام اثر مخربی بر خواب کاربران جوان نیز دارد. بعلاوه، این دسته از کاربران اینستاگرام که همواره ترس دارند از رخدادها بی‌خبر بمانند، باید مدام در تماس باشند تا مبادا اتفاقی بدون حضور و آگاهی آن‌ها رخ دهد.

 

حدود ۹۰ درصد جوانان بیشتر از هر گروه سنی دیگری از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و در مقابل آن آسیب‌پذیر هستند. اینستاگرام می‌گوید که حفظ این شبکه اجتماعی به عنوان مکانی امن و حامی جوانان از اولویت‌هایش است. سازمان‌های خیریۀ سلامت روان از اینستاگرام خواسته‌اند تا ایمنی کاربران خود را افزایش دهد.

 

اینستاگرم در ایران

اینستاگرام در ایران برخلاف سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، یوتیوب و دیگر شبکه‌های محبوب دنیا بطور کامل فیلتر نیست ولی طرح فیلترینگ هوشمند اینترنت روی آن اجرا شده‌است.در روز ۱۰ دی ۱۳۹۶ این شبکه اجتماعی به همراه تلگرام و به‌دلیل رخدادهای مرتبط با تظاهرات ۱۳۹۶ ایران، و به دستور مقامات حکومت ایران از دسترس کاربران ایرانی خارج شدو پس از چند روز دوباره رفع فیلتر شد.

 

فیلتر اینستاگرام چند روزی است که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مطرح شده است اما در اینجا می خواهیم بدانیم که اینستاگرام کی فیلتر میشود ؟ اگر شما هم دوست دارید بدانید که اینستاگرام فیلتر می شود یا نه با ما همراه باشید. تازه دو ماه از فیلتر شدن تلگرام میگذره که انگار اینستاگرام هم رفته تو دستور کار …! انگار میخوان تنها شبکه ی اجتماعی که کاربرای ایرانی بدون فیلترشکن بهش دسترسی دارن رو هم فیلتر کنن و دست همه رو بذارن تو حنا!!! معوان اول دادستانی کل کشور دیروز اعلام کرد که فیلتر شدتن اینستاگرام توی دستور کارشون قرار گرفته است. بالاخره این حباب ترکید و گفتن که میخوان روی بحث فیلتر اینستاگرام کار کنن، الانم پرونده ی اینستاگرام روی میز دادستان قرار گرفته و از این مسائل …! حالا الان اینستاگرام کجاست و این بحث فیلترینگ کجاست؟! الان با فیلتر کردن اینستاگرام همه ی مشکلات حل میشه؟!

 

آیا اونایی که داشتن تو این شبکه ی اجتماعی کار می کردن و یه لقمه نون در میاوردن، تکلیفشون چی میشه؟! آیا همون بلایی که سر تلگرام اومد و خیلیا بی کار شدن، الان دوباره توی اینستاگرامم این اتفاق میوفته و یه قشر زیادی ار آدما از نون خوردن میوفتن؟!

 

اینستاگرام فیلتر می شود یا نه

اینا همه اون سوالاتی هستش که خیلی از کاربرا دارن و الان میخوان به جوابشون برسن … یکم اگر برگردیم عقب و به بحث فیلتر کردن تلگرام برسیم می بینیم که یه تعداد از اقشار جوون ما که سرمایه نداشتن داشتن توی تلگرام کار میکردن و با زدن کانال های تبلیغاتی مختلف یه سری از محصولات رو خرده فروشی می کردن و درآمد کمی در میاوردن؛ خیلی از ادارات دولتی اسناد و مدارک مورد نیاز خودشون رو از طریق تلگرام با کاربرا درمیون میذاشتن و سریعا نیازهای افراد رو بر طرف می کردن، اما بعد از فیلتر کردن تلگرام این داستان پیش اومد که الان باید بریم سمت پیام رسان های داخلی مثل سروش و از اونا برای ارتباط با بقیه ی کاربرا استفاده کنیم.

 

حالا یه تعداد از متخصصای زمینه ی برنامه نویسی اپلیکیشن ها اومدن این پیام رسان های داخلی رو مورد بررسی تحلیل قرار دادن و از طریق تخصصشون گفتن که امنیت اونا خیلی پایینه و ممکنه همه ی اطلاعات شخصی کاربرا توی چند ثانیه لو بره و هکرا به این اطلاعات دسترسی پیدا کنن! حالا هنوزم که هنوز بعضی از کاربرای تلگرام که فیلترشکن ندارن درگیر این موضوع هستن که یه پیام رسان خوب و کامل رو برای ارتباط خودشون با بقیه ی کاربرا و فضای مجازی پیدا کنن ولی هنوز …

 

الان بحث فیلتر اینستاگرام اومد پیش رو و دوباره همه ی این خاطرات زنده شد! الان واقعا دیگه ما میوندیم که چی اتفاقی داره می افته؟! فقط یه دونه اینستاگرام برای جوونا راه امید بود که بتونن ازش برای کسب درآمد خودشون استفاده کنن که اخیرا هم اینستاگرام با شرایطی که درست کرده بود و قابلیت هایی که اضافه کرده بود مثل IGTV خیلی از افراد خوشحال بودن که مردم بیشتر میتونن بهشون اعتماد کنن و ازشون توی پیج تبلیغاتیشون خرید کنن ؛ مخصوصا قابلیت تماس تصوری اعتماد خیلی از مشتری ها رو به خودش جلب کرده بود … !

 

یکی از موضوعاتی که بعد از بحث فیلتر تلگرام مطرح شد این بود که خیلی از برندهای داخلی برای تبلیغات خودشون دیگه به فضای مجازی اعتمادشون رو از دست دادن و اینستاگرام هم خیلی تنها شد! چون مدیرهای برندهای داخلی گفتن که تلگرام با بیشتر از ۴۰ میلیون کاربر فیلتر شده، اینستاگرام که دیگه با ۲۴ میلیون کاربر اصن در مقابل اون مطرح نیست.

 

خیلی از برندها توی این بحث فیلترینگ دیگه سرمایه گذاری روی بحث فضای مجازی رو یه کار بیهوده دونستن و این سرمایه گذاری رو سرمایه گذاری نا امن اعلام کردن و همه ی این بحث ها از یر فیلتر شدن تلگرام توی ایران مطرح شد و خیلی از کسب و کارها هم تو این زمینه آسیب دیدن و به نوعی انگیزه برای سرمایه گذاری توی شبکه های اجتماعی از بین رفت؛ از یه لحاظ هم این مسئله خیلی طبیعی هستش …

 

بر اساس آماری که منتشر شده بعد از فیلتر شدن تلگرام ۷۹ درصد از کاربرا هنوز از این پیام رسان با فیلترشکن در حال استفاده هستن و بهشون میشه گفت کاربرای فعال، پس با این شرایط بعد از فیلتر شدن اینستاگرام هم خیلی از کاربرا بازم از اون با استفاده از فیلترشکن استفاده میکنن ولی یه بحثی که مطرح هستش اینه که دیگه فعالیت های تجاری توی این شبکه اجتماعی مطرح نیستش و با یه کاهش چندین درصدی رو به رو میشه؛ اتفاقا با قابلیت های جدیدی هم که به اینستاگرام همین اواخر اضافه شده بود بیشتر برای مسئولین جلب توجه می کرد تا فیلترش کنن!

 

حتما شمام این سوال الان تو ذهنتون پیش اومده که چرا اینستاگرام؟! ما فقط یه شبکه ی اجتماعی آزاد داریم دیگه! اونو چرا میخوان فیلتر کنن؟! بر اساس گفته های معاون اول دادستانی کشور چونکه بعضی از افراد مشهور تو این شبکه اجتماعی به بهونه ی جمع کردن کمک برای افراد بی بضاعت پول از کاربرا جمع می کنن و توی این مدت کلاهبرداری های زیادی شده از این طریق، میخوان موضوع رو بررسی و کنن و خود دادستان کل کشور مدعی العموم شده تو این زمینه … .

 

حجت‌الاسلام محمد مصدق اعتقاد داره که این موضوع باعث شده تا مردم به امر کمک رسانی به هم نوع بی اعتما شده و گفته : باید با کاری که انجام میدیم دست این افراد رو کوتاه کنیم و مسئله ی سلب اعتماد رو ریشه کن کنیم.

 

بر اساس گفته های معاون اول در حال حاضر فیلترینگ اینستاگرام توی دستور کار دادستانی قرار گرفته و جناب خرم آبادی به شخصه پیگیر این موضوع هستن تا ببینیم چه اتفاقی میوفته و تصمیم به چه شکل میشه. بعد از اضافه شدن قابلیت های جدی به اینستاگرام خیلی از افراد میگفتن که فیلتر میشه و از این حرفا ولی به گفته ی رئیس سازمام تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفته که ما چنین برنامه ای رو از اول هم نداشتیم ولی الان خود قوه ی قضاییه هستش که وارد عمل شده … !

 

کسانی که ضربه های زیادی در این فیلتر شدن ها می خورند

به گفته ی محمد جواد آذری جهرمی و حسن روحانی، تو سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم براشون اشتغال زایی صورت گرفته که همشون مربط به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بوده و بر اساس گفته های رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد قبل از فیلتر شدن تلگرام، حدود ۱۰ هزار کانال تلگرامی وجود داشت که قط کالاهای مختلفی رو به فروش میرسوندن!

 

ولی الان اگر از شغل هایی که به صورت مستقیم از تلگرام و اینتساگرام کسب درآمد می کردن، بگذریم … افراد زیادی بودن که از طریق مدیریت همین کانال ها و پیج های شبکه های اجتماعی کسب درآمد میکردن و به نوعی بهشون میگفتن ادمین توی این فیلترینگ ها آسیب اصلی به این افراد وارد میشه چون با استفاده از مهارت خودشون بوده که داشتن توی فضای مجازی به صورت دورکاری با چند شبکه ی اجتماعی مختلف فعالیت می کردن. آمار مشخصی از این افراد توی ایران وجود نداره ولی قطعا تعدادشون کم نیست.

 

حالا پاسخگوی این افراد چه کسی خواهد بود و چه شرایطی پیش خواهد آمد؟!

به هر حال اگر یکم به شرایط پیش اومده دقت کنیم می بینیم که به هر حال ما به نوعی جهان سومی بودن داره برامون ثابت میشه و هر روز و هر روز داره محدودیت ها بیشتر میشه، به هر حال باید یکم مسئولین به فکر شرایط فعلی ایران تو زمینه ی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی باشن، چشم امید خیلیا به این فضای مجازی هستش و از این راه کسب درآمد دارن بهتر است فضای کار و اشتغال برای جوانان بیشتر از گذشته ایجاد شود و آنان را به جای چرخیدن در اینستاگرام و تلگرام در گردش های علمی ببینیم.

مطالب داغ هفته اخیر